Când oprește trenul în gară și alegi să nu te urci


Autor: BaGheRa

pierdut trenulÎn articolul Friendzone, am explicat că am câteva principii de viață peste care nu am trecut până acum niciodată.

Au fost câteva gagici pe care le-am ratat, și despre care știam că sunt interesate de mine, dar… datorită principiilor pe care le am, unul dintre ele expus în articolul cu pricina, am ratat ocazia. Aș minți să mă dau balenă în găleată și să spun că nu m-am gândit la ce ar fi fost dacă, dar pentru mine principiul este principiu.
1. A fost o tipă prin anul 1 și 2 de facultate care stătea mai mereu cu mine. Avea prieten care ulterior i-a devenit soț, dar se comporta cu mine ca și cum eram frate-su mai mic. Mă ținea pe țigări, mă scotea în oraș, speria toate gagicile care se apropiau de mine. Când a avut nunta, cu o seară înainte de eveniment, a venit la mine pentru o ultimă escapadă – am refuzat-o. Nu mă încurc cu colegele 😎. Anul acela s-a lăsat de facultate și până la urmă s-a despărțit și de ăla. Mi-a povestit vreo 6 ani mai târziu când ne-am întâlnit întâmplător pe stradă și am invitat-o la mine la o cafea. Aparent, a fost cea mai mare dezamăgire a ei, că nu a dus la bun sfârșit planul respectiv!

2. Prin anul 3 a venit la mine în grupă o tipă mișto, atât ca și caracter, cât și bine pe trup, care semăna foarte mult cu Sandra Bullock (o actriță pe sufletul meu). Toți băieții roiau în jurul ei și deși fata era mișto, eu îmi vedeam de ale mele. S-a apropiat destul de mult de mine și uneori se comporta ca și gagica mea – i-am spus că nu mă încurc cu colege și singura ei șansă ar fi să se mute la altă facultate. Totuși, prin ultimul an, făcea ea pe inabordabila… poate o fi crezut că cedez și așa îmi încalc principiile. Nu s-a întâmplat! Datorită ei m-au angajat la firma cu care am început, pentru că a pus o vorbă bună, ea lucrând deja acolo. Unii au realizat că este un fel de chimie între noi și au presupus că a fost ceva între noi la un moment dat, alții chiar m-au întrebat dacă am fost împreună că prea era evident. Nu a fost nimic! Ea a plecat apoi, într-un alt oraș și când a plecat ne-am făcut o promisiune: peste 10 ani dacă niciunul nu va avea pe cineva ne vom căsători din complezenta pentru a nu rămâne singuri. Peste 10 ani – eu nu eram singur și ea chiar dacă în alt oraș, tot la fel de mișto a rămas.

3. Acum vreo 6 ani s-a angajat la mine la firma, sora unui tovarăș. O știam de când era mică, ciufulită, nici nu am băgat-o în seamă 😁. Am ieșit de foarte multe ori împreună cu frate-su și de multe ori venea și ea, cred că avea ceva cu mine de pe atunci. Când am cunoscut-o eu, avea vreo 18 ani, iar eu cu vreo 7 ani mai mult, era practic o copilă, nici nu am remarcat-o ca pe o potențială gagică. Când a ajuns la mine în firmă, a aterizat fix la mine în proiect. Vedeam eu că tipa mai mereu se făcea roșie când vorbea cu mine, mai ales dacă îi făceam câte un compliment ceva. Cum de nu am văzut cât de frumoasă era când era mai mică, chestii din astea mai mult de împins bățul prin gard 😁. Diferența față de atunci când avea 18 ani și acum, era că acum avea prieten. Tipa era atât de mișto încât cred că pentru ea mi-aș fi încălcat principiile. Dar am stat la un moment dat și m-am gândit la relația ei cu ăla, cum că mie nu mi-ar fi plăcut să mi se întâmple una ca asta și dublat de principiul meu, m-am oprit după vreo șase luni, hai cam un an.
Vezi tu, pe toate le-am pus în friendzone pentru un principiu. Unii au ca principiu să nu mintă, să nu fure și alții ar numi asta bă, da prost mai ești!, iar alții mi-au spus-o chiar pe față. Toate femei mișto! C’est la vie.
Voi cam după ce principii vă ghidați în viață?

Foto: Solandi & DALL-E

15 Comments

 1. Anduța

  Când cineva vorbește de principii, deseori îmi vine să întreb cum și de unde vine acest principiu. „Dar am stat la un moment dat și m-am gândit la relația ei cu ăla, cum că mie nu mi-ar fi plăcut să mi se întâmple una ca asta.” Deci, întrebare pentru tine: ce înseamnă „una ca asta”? Întreb pentru că am cumva același principiu, dar nu-mi dau seama dacă motivația din spate ar fi aceeași.

  5
  Reply
  1. BaGheRa

   @Anduța, a fost o chestie combinată, în sensul că m-am gândit destul de mult dacă să trec peste principiu sau nu. Dacă treceam, faptul că avea sau nu prieten era irelevant, m-am gândit totuși că dacă eu eram în locul lui nu mi-ar fi plăcut ca să vină unul și să îi arunce vorbe dulci femeii pe care se presupunea că o iubesc. De asta am și dat înapoi, dar în mare parte asta se datorează mai mult faptului că eu și tipa lucram împreună, ne vedeam zi de zi și pentru mine parcă nu mai are același farmec să mă văd cu ea și în culcare și-n sculare. Nu știu dacă mă fac 100% înțeles! Așa am simțit și atunci și așa gândesc și acum.

   1
 2. Vera

  Eu am învățat să nu mai fiu atât de categorică, să nu mai spun că am principii nezdruncinate. Viața mi-a demonstrat că ori sunt ipocrită ori mă supraestimez crezându-mă vreo maica Tereza. Prefer să spun că „Încerc să nu fac cutare lucru” decât să mă bat cu pumnul în piept că eu nu fac aia sau ailaltă, că am prințipuri. Mint și am mințit; le-am tras palme la fund copiilor când nu știam mai bine (sigur, acum susțin că duhul blândeții și comunicarea rezolvă tot, but back then frustrările și prostia-mi au învins); n-am înșelat, dar am ajutat să înșele altcineva (și vai, era o vreme când juram pe onoarea mea că „I would never…”) etc.
  În concluzie, la fel cum eu nu mai sunt categorică în ce mă privește, nu-l cred nici pe altul (oricare) pur și neprihănit. Deci da, la mine mai ușor cu pianu’ pe scări…

  5
  1
  1
  Reply
  1. BaGheRa

   @Vera, nu m-am erijat niciodată într-un sfânt, pentru că nu am fost niciodată unul, am făcut destule la viața mea. Au fost alegerile mele și mi-am asumat întotdeauna consecințele. Mi-a spus cineva la un moment dat, după articolul pe care l-am scris anterior și de care aduc aminte la începutul acestui articol, că dacă vreo gagică îmi flutura „obiectul” pe la nas, treceam peste principii și peste tot. Am dat două exemple, primele două fete, în care subiectul „tabu” chiar a fost sau putea fi pus pe masă. Cu cea de-a treia nu s-a ajuns atât de departe.

   1
  2. BaGheRa

   PS. Pur… neah, neprihănit nici atât, dar mă laud cu doi ochi frumoși! 🤪

   1
 3. Paco

  Tu te referi la principiul de a nu trânti o căprioară la orizontală când nu e onorabil, sau la principii de viață în general ? Că eu din text am înțeles că e despre înfundatul burlanului .
  Poate am sinapsele mai feștelite.

  7
  1
  Reply
  1. BaGheRa

   @Paco, după cum au spus unii prieteni de-ai mei la momentul respectiv, subiectul articolului este… cât de proști pot unii câte odată… vine fata peste tine și tu te ții țanțoș!

   1
 4. Laura G.

  Cazul 2.
  Care e problema cu colegii de școală? Ce principiu e ăsta?! Că școala aia nu ține o veșnicie, iar în studenție se formează o grămadă de cupluri și mi se pare chiar firesc.

  3
  1
  Reply
  1. BaGheRa

   @Laura, la începutul unei relații totul este frumos, curge lapte, curge miere, auzi muzica îngerilor cântând la harpe acolo unde alții aud doar chestii nasoale. Totuși perioada aceasta nu durează foarte foarte mult și după începi să te „trezești din beție” și parcă bârna din ochiul celuilalt începe să fie din ce în ce mai vizibilă și apar primele neînțelegeri… care netratate duc la rupturi iremediabile.
   Atmosfera ar fi fost după foarte încordată! Într-adevăr este totuși un mare dacă aici… dar de ce să mă leg la cap fără să mă doară!

   1
 5. Akon

  Pun aceeași intrebare ca @Paco: te referi la gagici sau așa principii d-alea cu ‘miezo: să nu furi, cum ar veni, porunci?

  3
  1
  2
  Reply
  1. BaGheRa

   @Akon, lui @Paco, i-am răspuns mai sus, dar subiectul articolului are puțin legătură și cu ce i-am răspuns lui @Vera.
   Este despre faptul că eu nu aș începe o relație cu o colegă de școală, facultate, muncă!
   Toate cele 3 coroborate au dat naștere acestui articol!

   3
  2. Akon

   @Bagherule, acum e clar delimitat.
   Am avut multe situații in viață in care m-am cuplat cu colege de muncă. De FIECARE dată a ieșit prost și de fiecare dată am zis că nu mai fac prostia asta. Numai ca fluturii nu mi-au dat pace și am comis-o din nou. Nu îmi pare rău de ce am făcut, dar nu a fost bine.
   Principiul „nu face treaba mare lângă casă” e cât se poate de sănătos, pentru cine îl poate urma. Am avut aceeași experiență cu o vecină care era in noaptea dinaintea nunții, ghici unde? Altă vecină de palier s-a cuplat, după 2.5 ani de relație cu mine, cu un… vecin cu care copilarisem tot acolo pe scară. Acum sunt și ei pe meleagurile astea, prin apropriere, dar ne vedem numai accidental.
   Am avut și două situații in care am spus, impreună cu partenera de pat din acel moment, „nu mai bine rămânem prieteni, ca sexul trece?”

   3
 6. Zoe

  @BaGheRa, în facultate prieteniile se leagă și se dezleagă rapid. Indiferent dacă îți alegi prietenul/prietena din grupa serie sau an😊.
  Am avut colegi care s-au cuplat în facultate, și apoi s-au căsătorit, unele căsătorii rezista și acum, altele nu. Când avem întâlnirile de 10,15 de ani, unii nu vin, ca au divorțat și vine și fostul partener la întâlnire și nu vor sa se intalneasca/vadă!

  1
  3
  2
  Reply
  1. BaGheRa

   @Zoe,
   În funcție de cât de plin este paharul am primit de-a lungul timpului diferite poziții referitor la această situație. Multe dintre acestea înclinau balanța când într-o parte când în cealaltă.
   Putea să iasă bine, toate cele 3 fete sunt foarte mișto ca și caracter în primul rând, ultimele două sunt chiar frumoase, peste medie aș putea spune, dar la fel de bine putea să iasă și prost. Ceea ce spui și tu, îmi întărește credința că, oamenii în teorie pot trece peste orice ar face unul sau altul… Doar caîn practică orgoliile personale sunt mult mai mari.
   Am stat să mă gândesc, de la ce anume a pornit toată treaba asta și am găsit că la grădiniță, mi-a plăcut mie foarte mult de o fată. Copil fiind, învățat probabil de vreo rudă mai poznașă, o trăgeam de codițe. Odată a reacționat și de atunci eu nu am mai făcut asta! Timpul a trecut și am terminat grădinița, iar fata asta a fost singura care a ajuns cu mine în clasă în școala generală. Timp de 8 ani mi-a reproșat faptul că eu la grădiniță o trăgeam de codițe! Cred că și acum dacă ne întâlnim pe stradă mi-ar reproșa asta… dar probabil în alți termeni 😎.

   4
 7. Zoe

  @BaGheRa, tu îți mai aduci aminte ce ai făcut la grădiniță, pe cine ai tras de codite?? Ai o memorie….. 😊.

  1
  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.