Vodafone, o gaură în buget?


Autor: Solandi

telefon vechi Vodafone abonament DigiLoialitatea și sentimentalismul nu fac casă bună cu matematica

Undeva în negura timpului, prin 1998, ne-am cumpărat, de la o tarabă din centrul oraşului, primele noastre cartele de telefon mobil: Connex. Cartele pe care le-am împerecheat cu câte un Nokia cu butoane. Au urmat apoi schimbări, Connex a devenit Vodafone, iar la un moment dat am trecut pe abonament. Şi anii s-au scurs, dar abonamentele la Vodafone au păstrat mereu ştacheta sus: (și) la preţ.

De ce vreau să renunţ la abonamentele Vodafone

Aşa se face că, după 25 de ani, cele 4 abonamente Vodafone ale noastre sunt aşa: două Red 15 reduse la 10€ pe lună, un Red 15 redus la 13€ și un Red 23 redus la 18€. În total 51€ (250 Ron) pe lună numai abonamentele pentru telefon.

Evident, am mai aruncat ochiul şi pe la companiile rivale. Orange a fost mai mereu cam la acelaşi nivel de preţuri cu Vodafone. Iar Digi, Cosmote, Telekom şi câte or mai fi fost (eu atât îmi amintesc) au avut mereu abonamente la preţuri foarte mici. Dar unele dintre ele au dispărut în timp, înghiţite de rechinii şi balenele din breaslă.

Da, ştiu că nu doar după preţ îţi alegi operatorul de telefonie mobilă. Ci după acoperirea rețelei, calitatea serviciilor, flexibilitatea abonamentului, serviciul clienți, promoţii şi oferte etc., corelate cu aşteptările pe care le ai de la telefonul tău mobil.

De ce DIGI

Conform ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații), se pare că acum  toți operatorii de telefonie mobilă îndeplinesc obligația de acoperire cu semnal a 98% din populația României.

Pe primul loc fiind, surprinzător, RCS&RDS (DIGI). Dacă pun în balanţă şi preţurile abonamentelor lor la portare, plus faptul că am deja de ani buni internetul fix de la ei, pentru mine devine o opţiune atrăgătoare în acest moment.

Iar dacă mai ţin cont şi de opţiunea pentru familie, care face ca 4 abonamente pentru 4 membri ai aceleaşi familii să coste 3€ per abonament, deci 12€ pe lună (59 Ron), faţă de 51€ cât plătim acum, este o diferenţă mare. Şi da, e vorba tot de net şi minute naţionale nelimitate.

Un minus cred că ar fi vitezele de download şi de upload. La DIGI, în 4G: 100 Mbps download și 10 Mbps upload, în 5G: 600 Mbps download și 40 Mbps upload. Faţă de 225 Mbps download și 50 Mbps upload la Vodafone în 4g. În speranţa că, în timp, va mai prinde viteză şi Digi la acest aspect, atenţia mea rămâne în continuare aţintită către această reţea. Şi cum abonamentul la Vodafone mi s-a încheiat la două dintre telefoanele din casă, sunt mai hotărâtă ca oricând să fac pasul.

Există și ceva de care îmi pare rău. Este vorba de simpaticul asistent digital Tobi, de la Vodafone. Pe care l-am și invitat, de cum a apărut, printre contactele mele de Whatsapp. Și cu care am purtat deja câteva discuții foarte agreabile și am aflat foarte ușor informații despre abonamentele mele, doar cu ajutorul mesajelor pe Whatsapp. Fără să fiu nevoită să sun și să aștept eventual să vorbesc cu un operator uman sau să merg la cel mai apropiat sediu Vodafone. Dar, cum suntem în plină eră a chatboturilor, mă aștept ca în curând să existe unul și la Digi.

Voi la ce reţea sunteţi conectaţi? Sunteţi mulţumiţi? Sfaturile şi părerile sunt bine venite. Pentru o decizie cât mai documentată.

Foto: Pixabay

31 Comments

 1. BaGheRa

  Digi CLAR all the WAY.
  Am renunțat la compania despre care se face referire în articol pentru DIGI și nu regret nici o secundă. Eu am făcut-o acum vreo 8 ani de zile când Digi nu avea acoperirea pe care o are în prezent, avea acoperire doar în orașe 😁. Lucram în București și dacă voiai să dai de mine pe anumite porțiuni eu nu aveam semnal când făceam naveta.
  Pe lângă faptul că este scump… DIGI oferă și opțiunea de VOWIFI pe care compania de la care am plecat nu o oferea. La ce te ajută – chiar dacă ai semnal slab datorită conexiuni la internet poți îmbunătăți calitatea serviciilor. Dacă nu ai semnal deloc – cu ajutorul conexiunii Wi-Fi poți suna și fi sunat. În Algeria nu aveam semnal deloc la telefon și tot puteam folosi telefonul.
  Deci alege DIGI până-n măduva oaselor deoarece acum nu mai ai probleme cu semnalul – ai chiar și la râța, în fundul muntelui unde nu mai locuiește nimeni dar tot trebuie să te duci la cules de prune – cu căruța că mașina nu intră pe acolo 🙈.

  PS. Cu cât faci mai multe abonamente nelimitate cu atât ai mai multe beneficii – plătești mai putin.

  7
  Reply
  1. Solandi

   Mai mult de 4 abonamente nu am cum să fac, doar să îmi cumpăr pisică sau căţel şi să le fac şi lor. 😀 Dar da, oferta asta m-a atras și pe mine în mod special.

   (Are şi Vodafone VoLTE și Wifi Calling, de vreo 4 ani.)

   6
   3
  2. BaGheRa

   Eu iti spun din Algeria, aveam un coleg ce avea telefon compatibil și s-a dus la Vodafone și i-au zis ca nu au opțiunea de Wi-Fi Calling la Vodafone. Si e treabă de maxim 1-2 ani.

   2
 2. Laura G.

  De 9 ani sunt la Digi și sunt foarte mulțumită. La vremea aia, când ei cucereau piața, chiar a venit acasă un operator și mi-a făcut contractul (de telefonie mobilă, cablu net/tv aveam deja). După mine, cam la 1 an, și restul familiei. Portarea a fost ușoară, chiar dacă cu ceva tam-tam de la Orange – am povestit aici.
  Deci, da! Treci la Digi și de banii economisiți îți cumperi ciocolată și înghețată cât cuprinde 🙂

  8
  Reply
  1. Solandi

   Ciocolată şi îngheţată – dieta mea dislike this.

   Deci 2 clienți DIGI vechi-mulțumiți, până acum.

   6
 3. Anduța

  Suntem la Vodafone cu 3 telefoane, abonamentul TV. Chiar zilele trecute m-au sunat pentru reînnoirea abonamentului TV. Pentru 4 lei în plus (mă rog, la cursul euro) aș avea net mai puternic și mult mai multe canale. Am zis verbal „da” și urmează să semnez contractul. La telefoane plătim 197 de lei pe lună, la TV am plăti 71. Nu știu de ce, dar contractul cela stă în inbox de vreo 2 zile. N-am vreun sentiment de loialitate sau de mulțumire, deși la anul am sărbători „nunta de argint”. Parcă simt o adiere a vântului schimbării. Așa că orice detalii, informații de la voi, sunt mai mult decât binevenite pentru a transforma adierea în uragan. 😀

  5
  2
  Reply
  1. Laura G.

   @Anduța,
   Părerea mea e că poți trece liniștită la Digi. Dă-o naibii de nuntă, că nici măcar nu-i cu ”dar” 🙂

   6
  2. Solandi

   Deci două nunți de argint sunt pe cale să fie ratate. La 25 de ani parcă e, nu? Sau 20?

   8
 4. Paco

  Am Digi, cartelă prepay ca bagabonții. O încarc lunar cu cinci euromonede.
  Stau la cucurigu, merge brici.
  Pentru Chopin și Zavaidoc în mașină, conectez divaisul la instalația audio și curge muzica direct de pe YouTube.

  3
  5
  Reply
  1. Solandi

   La faza cu acoperirea, Vodafone nici nu stă neapărat strălucit. Adică rămân de n ori fără semnal pe șoselele patriei. Şi nu vorbesc de Cuculeţii din Deal, ci de sate de pe trasee ultra-frecventabile. Gen București-Buzau.

   5
  2. Marius M

   Bucuresti Buzau e de inteles, asa e la toate granitele cand iesi, sunt zone in care pana comuta in roaming dureaza putin, probabil de aia.

   6
 5. singlemom

  eu am o problema cu angajamentele de lunga durata si controlate de altii, mai ales, asa ca abonament de telefon n-am avut ever. Cartela reincarcabila toata viata. Acum am un prepaid vodafone cu roaming pe langa cea locala, e ok, o tin pentru deplasarile in EU, unde fara doar si poate e mult peste decat cea locala in materie de internet.
  In tara am avut contract cu digi pt internet acasa de care am fost multumita si nu prea, le cadea des netul, nu reuseam sa dau de operatori si cand dadeam nu prea primeam ajutor. Insa am tot auzit ca pentru telefoane sunt cei mai ok furnizori de servicii.

  ps: imi displace cum alege vodafone sa foloseasca MB in loc de GB cand iti zic cat net iti dau in banii aia. Merg pe principiul ca multi de zero prostesc oamenii probabil. Ca daca zic 40GB suna mai putin decat 40.000MB. Si am impresia ca doar in RO folosesc MB in loc de GB. Fishy.

  5
  Reply
  1. Solandi

   Internet fix am de la DIGI de foarte mulţi ani, cred că de vreo 15. Au fost, în anii ăştia, doar vreo 2-3 căderi de net. Iar acum sunt foarte uşor e găsit la telefon.

   Vodafone are acum ofertele în GB, nu în MB. Dar au o vrăjeală la telefon… când te sună cu ,,noi oferte mai avantajoase”; în general îţi comunică preţurile fără TVA și fără să precizeze asta. Iar când vorbesc despre câţi euro ai plătit pe ce ai depăşit, spun preţul cu TVA, să pară diferenţa mai mare.

   7
   2
 6. singlemom

  @solandi,
  mie pt oferte de roaming tot in MB imi arata sau povesteste Andreea aia la telefon. Chiar acu 2 zile am sunat sa schimb tipul ofertei si ma aburea cu osutacincezidemii de megabytes.
  Asta cu tva-ul da, e aiurea rau de tot.

  3
  Reply
  1. Solandi

   Probabil pentru cartele, sau la oferte prin mesaje. Eu în abonament am așa: 9.33 GB Ai până la 9.33 GB trafic de date disponibil lunar în roaming, în țările din SEE din internetul pe mobil disponibil. In GB. Și cum nu-i folosesc, nu m-a interesat să mă uit după mai mult.
   Dar da, e un procedeu des folosit, să folosești unități de măsură mai mici, ca să pară cantitatea mai mare.

   4
  2. singlemom

   @solandi,
   voi astia cu abonament aveti tratament special, noi cu reincarcabile- ca la tarani, da-i cu meleoanele, sa ne impresioneze.

   7
 7. Marius M

  Gigi, cred ca de vreo 8-9 ani, cand inca n-avea acoperire si daca n-aveai semnal se conecta gratis pe Vodafone. Vodafone care atunci era spuma, cel mai bun semnal. Intre timp Gigi a evoluat, am fost in creier de munte si aveam semnal la Gigel dar vodafone si orange ba. Ce sa zic, am la ei tv, internet si 4 abonamente din alea cu nelimitat , cred ca in jur de 150 lunar in care e inclus si aia cu daruieste viata. Cat timp n-am probleme cu nimic de la ei, nu vad de ce m-as muta la fite sa platesc dublu.

  2
  3
  Reply
 8. Ionuț

  Prin ’99 mi-au luat ai mei primul mobil, un Siemens A35. Cartelă. Apoi, vreo 4 ani la rând, am tot schimbat telefoanele, operatorii și numerele ca pe șosete. Practic, era imposibil să dai de mine pe mobil, iar din buzunar scoteam mereu altceva. Nu, nu le cumpăram, erau tot felul de manevre mai mult sau mai puțin ortodoxe 😁, schimburi, împrumuturi etc., lucruri neinteresante la momentul actual.
  Prin 2004 spre 2005, după ce m-am cuplat cu viitoarea și actuala soție am devenit fidel Orange, fiindcă ea avea Orange (ai ei în Ardeal aveau toți Orange și vorbea mai ieftin acasă). La un moment dat, șeful meu s-a enervat pe mine: „Bine, bă, ești ditamai adjunctul (eram, într-adevăr 😁) și dai bip-uri din magazin ca să te sun eu, umbli cu tot felul de rable de telefoane (cam umblam, într-adevăr 😁) care se descarcă tot timpul, au difuzoarele stricate, ce mama naibii! Vii cu mine urgent la Orange!” Am mers cu el la un magazin Orange și mi-a cumpărat un Nokia 8800, ăla care culisa interesant, dacă-l mai știți. Costase o căruță de bani, dar șeful nu ducea lipsă. Mi-a făcut și un abonament, mi-a plătit și ceva în avans, era o promoție. Ce să mai, m-a făcut om serios! 😁
  De atunci am tot schimbat telefoane, dar nu de fițe, doar când se stricau. Prin natura meseriei (producție publicitară+montaj) se stricau des, mai un ciocan, mai un scăpat pe jos de pe scară, mai turnat niște lipici pe ele etc. Dar am rămas fidel Orange până azi.
  Recunosc că sunt cam scumpi și că acoperirea lasă de dorit în unele zone. Dar relația mea cu ei e….deosebită, mai ales că am avut câțiva ani cu costuri suplimentare atât de mari și cu atâtea telefoane cumpărate încât își scoteau pălăria când vorbeau cu mine la telefon. 🤣🤣 Și acum, dacă întârzii plata facturii câteva zile, n-au curajul să mă atenționeze sau să mă penalizeze. A încercat o fătucă o dată, m-a amenințat că plătesc penalizări sau ceva dacă nu plătesc imediat și, după ce i-am zis să fie serioasă și să revină mai târziu, n-a mai revenit în veci. Și nici n-am pățit nimic. 🤣🤣🤣
  Am încercat acu’ vreo doi ani să mă portez la Vodafone, dar după ce mi-au făcut niște oferte mai mizerabile decât ce aveam la Orange, am renunțat. Digi ar fi o variantă, dar am cablu și net de la ei și nu prea îmi place să depind exclusiv de o singură companie pe absolut tot. Treaba cu ouăle și coșul. 😉 În caz de atac extraterestru sau apocalipsă zombie, măcar unul din operatori să reziste mai mult decât celălalt.🤣🤣🤣

  4
  3
  Reply
  1. Solandi

   Da, uite că la faza cu ouăle în același coș nu m-am gândit. Și nici la apocalipse. 😀
   Și uite și primul argument contra, pe ziua de azi. 📞

   4
   2
  2. Ionuț

   Băi (spus prietenește 😜), acu’ nu te lua musai după mine, că știi că nu-s chiar întreg la cap. 🤣🤣

   2
   1
  3. Solandi

   Stai că nu am ajuns la o concluzie. Strâng date încă. Trec pe răboj. Vedem când trag linie.

   5
 9. Blanche

  Și eu tot un Siemens ca Ionuț am avut prima oară. Mi-am făcut abonament pe Orange pentru că eram la facultate în Cluj pe vremea aia. Mi l-a furat după două luni din autobuz un băiețaș. Cât m-am jelit după el. Am plătit în continuare abonamentul (mai puțin ultima lună) fără să îmi mai iau telefon. Pe urmă, am tot avut telefoane la mâna a doua. Din 2006 sunt pe același număr de Vodafone (2008-2015 m-a ținut un Nokia), inițial pe cartelă, ulterior pe abonament. Mai am până la nunta de argint. 😁 La tata nu am acoperire și e la 7 km de orașul Târgoviște. Televizor nu (mai) avem, suntem vegani din-ăia de pixeli, compensăm la laptopuri. Netul e de la Nextgen, suntem mulțumiți. Ah, la abonamentele Vodafone plătim eu și soțul 180 de lei, cu tot cu trei donații lunare. Fata are telefon, dar îi încărcăm sporadic cartela. Are voie doar pe YouTube și WhatsApp. Probabil când vor folosi amândoi copiii telefoanele mai mult ne vom muta și noi la Digi, dacă tot e atât de lăudat. 🙂

  3
  Reply
 10. BaGheRa

  De când am avut primul telefon, eu am început și tot cu un număr de Connex GO. Ulterior s-a transformat în Vodafone și abonamentul meu ajunsese pe undeva la 15 dolari, transformați apoi în Euro când euro a depășit dolarul. Când m-am hotărât să renunț aveam 1 GB de net și 2000 de minute și 2000 de sms-uri. La cartelă cu 7E aveai 10 GB de net si 5000 cu 5000 pentru 35 de zile.
  Am sunat la Vodafone și deși plăteam dublu, maximul pe care au putut să mi-l dea a fost de 4GB și 3000 cu 3000. Nu le convinea că le dădeam lună de lună 15 coco… așa că am trecut pe cartelă.
  Când am sunat să trec pe cartelă, domnul Ilie Pătrunjel, așa îl chema pe tipul de la steluță 222 de care am dat, mi-a explicat frumos de tot că la cartelă sunt beneficiile astea azi și mâine nu mai sunt și că nu are cum să îmi dea ceea ce era la cartelă. Nene, ești prost! Mă pierdeți de client! Client, plătitor de abonament de atâția ani, de atâtea luni – vorba lui @singlemom cu făcutul din țânțar armăsar! Lună de lună, nu am ratat o dată plata abonamentului! Vreo 3 zile a încercat să mă țină, nea Ilie, pe abonament cu fabuloasele lui texte. I-am zis că ori îmi dă ce e la cartelă la 7 euro ori să își bage Vodafone-ul abonamentul undeva. A avut dreptate Ilie, oferta la cartelă nu era pentru totdeauna, așa că am rămas pe cartelă fix cât a ținut promoția asta cu 7E – 35 de zile adică încă 6 luni. Pe urmă DIGI a scris pe mine. În plus aveau și o aplicație prin care puteai să suni de afară ca și cum ai fi fost în țară, conectat la internet – un fel de Wi-Fi Calling.
  Faza e că pe ăștia de la Vodafone îi dureau undeva de abonați – pierdeau unul mare pagubă, erau 10 la ușă. Mulți cei care în trecut aveau atitudinea asta, acum dau în nebuneală că le pleacă și ăia care erau fideli și că nu prea au ce face. Acum se uită cu jind la ăștia de la Digi care au tarife de îi bat la poponeț pe toți concurenții lor. Și cu toate promoțiile lor prin media și pe la influenceri și pe la blogeri… Vodafone-ul va pierde în continuare utilizatori pentru că rămân ancorați în trecut și nu le pasă de utilizatori ci doar de profiturile proprii.

  3
  1
  Reply
 11. HM

  Personal sunt fan Dialog încă de pe vremea Alcatel OTE. Apoi s-au rebrenduit și au rămas pentru mine personal cel mai bun serviciu de telefonie din România. Părerea e categoric subiectivă și se bazează doar pe propriile experiențe. Ca într-o relație de lungă durată am avut cu ei și bune și rele.
  La categoria bune pot remarca interacțiunea cu personalul mult mai bine instruit decât al concurenței și chiar și asistentul virtual mi-a oferit o experiență plăcută. Excelează uneori și pe retenția clienților, mai ales a celor pj.
  La categoria rele am „dăcât” 3 și anume : mi-au cerut actul de spațiu la o manevră făcută la indicația lor. Am escaladat și am rezolvat. Nu au fost capabili să îmi porteze un număr pe care aveam fax2mail și mi-au închis abonamentul în loc să îmi suspende o redirecționare.
  În continuare sunt client pf la ei pe 30 de lei și am oscilat între 22/25(yoxo) și multe meleoane pe vremea când erau meleoanele la putere🤪

  4
  Reply
 12. Adrian Bolocan

  Culmea e că eu am prins o ofertă tare bună la Vodafone, după ce am vrut să reziliez. 20 lei plătesc pentru internet și TV. Cât despre Digi, ei se laudă cu acoperire bună dar realitatea din teren e cu totul alta. La mobil sunt abonat la Telekom, pentru că doar ei au semnal ok la țară. Plătesc 5-6€ pe abonament la ei.

  2
  Reply
  1. Solandi

   Internetul îl am de mult la Digi. Şi nu am de gând să îl schimb. Nu cunosc nici de rău, nici de bine despre cel de la Vodafone.
   Eu cu abonamentele la telefon am ce am. Mi se par foarte costisitoare, în ideea în care vreau net nelimitat. Acest lucru porneşte de la Red 15 redus la 10 la Vodafone.
   S cum nu am cine ştie ce pretenții de la telefonul meu mobil, mi se par compromisuri rezonabile preţul mai mic şi viteza mai mică de la Digi. Cât despre acoperire, pierd frecvent semnalul şi la Vodafone într-o veselie pe drumurile ţării. Şi la convorbiri, şi la internet pe mobil. Deci pe partea asta nu ștu ce aş avea de pierdut.

   5
 13. Cristina

  Intrebare: Digi este o societate cu capital integral românesc?
  Ei sunt cei care au adus internetul prin fibra optica la țara, cel putin unde locuiesc eu. Ca multinationalele Vodafone, Telekom n au vrut sa investeasca in zona respectiva deloc si stau la țara din 2004 si i am tot intrebat. Digi a venit recent si m am bucurat ca nu mai sunt prizoniera Telekomului ca doar ei erau acolo. Si oricum in casa n am avut niciodata semnal nici la Telekom, nici la Vodafone, trebuia sa ies din casa si iarna ca sa vorbesc si sa mi pun telefonul pe fereastra ca sa prinda un pic de semnal.

  1
  Reply
  1. Laura G.

   @Cristina,
   Pare că da. Uite aici informații, sper să fie reale: https://ro.wikipedia.org/wiki/Digi

   1
 14. Cristina

  Multumesc pentru informatii.

  2
  Reply
 15. crst

  Abonament red15 il poti scoate la 5e daca suni la ei in call center, sau chiar si 3e daca ameninti cu portarea. Sa platesti 250 de lei pe 4 abonamente e de rasul lumii, maxim 100 de lei

  3
  Reply
  1. Solandi

   Da, ai dreptate, e reală faza: amenințat cu portarea și obţii abonament la preţ mic. N-am aplicat-o. Însă, după ce mi-am portat numărul meu, am primit mesaj de la Vodafone. Cu următoarea ofertă:

   Buna! Ai primit o oferta exclusiva: nelimitat minute nationale,nelimitat sms in retea ,250 sms national , , 125 GB internet, 3 luni de abonament gratuit, fara perioada minima contractuala. Dupa primele 3 luni abonamentul lunar va fi 2 euro pe luna, TVA inclus. Solicita acum anularea cererii de portare si beneficiaza de oferta speciala creata pentru tine de Vodafone. Pentru detalii apeleaza nr…

   Şi, peste o zi, în care nu am băgat-o în seamă, am primit alt mesaj:

   Buna! Conform reglementarilor in vigoare, ai dreptul sa anulezi si telefonic cererea de portare. Te informam ca numerele de contact dedicate sunt: Digi 031.400.7777; Orange 0374.30.03.00; Telekom 021.404.1234, apel cu tarif normal. Daca ai nevoie de mai multe informatii, ne poti contacta gratuit la *222, cu acces direct la specialistii dedicati. Daca ai anulat deja cererea de portare, iti dorim in continuare o experienta placuta alaturi de noi! Echipa Vodafone

   E amuzant cum 20 de ani la rând se scremeau să îmi ofere o ofertă mai bună (mă refer la minute mai multe şi internet mai mult, ajunsesem acum 3 ani, în sfârşit! la internet nelimitat, cu acel red 15 redus la 10), dar îmbunătăţirea era minusculă – câteva minute amărâte în plus, câţiva GB de net în plus… Când am citit mesajul acela cu oferta (deşi nu are net nelimitat, 125 GB net e destul), mi-am amintit toate momentele, multe, în care reînnoiam abonamentul cu speranţa unei oferte cu adevărat mai bune. Am aşteptat atâţia ani pentru un net nelimitat şi minute nelimitate la preţ mic şi nu a venit., „Redus la 13„, „redus la 10” alea sunt o glumă proastă, având în vedere de la ce sume pleacă (15 euro).. Şi, cu amintirile astea în minte, efectiv nu am putut să sun să anulez nimic, nici să iau în seamă oferta lor. Mândrie prostească sau resentimente, luaţi-o cum vreţi, dar acum sunt la DIGI.

   Mai am două numere de portat, în septembrie. Uneori mă bate gândul să îi anunţ de portare sau să aștept mesajele cu oferte care apar val-vârtej după ce li se aduce la cunoștință portarea cuiva. Să obţin ofertă din asta uluitoare, ca cea din mesajul de mai sus. Dar apoi îmi trece. Acum, în funcţie de starea de spirit în care voi fi în septembrie, voi vedea ce voi hotărî. Dacă aş profita, ar fi un fel de „mi-am scos pârleala„. Dar tot simt aşa un gust amar. Şi nu știu dacă voi putea trece peste.

   3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.