Top seriale #15


Autor: Laura G.

top seriale 1De când am început acest Top al serialelor, evident că am vizionat altele nou-apărute. Așa că astăzi vă prezint noutățile, toate cele recomandate au apărut anul acesta sau cele mai vechi sunt de anul trecut. Deci sunt seriale bebeluși. Acesta fiind criteriul selecției, ele aparțin unor genuri diferite, pentru toate gusturile.

🥇Class of ’09

Un serial cam creepy, prin prisma consecințelor implementării AI (artificial intelligence) în sistemul administrativ. Evoluția unui grup de agenți FBI este urmărită în trei momente temporale: absolvirea cursurilor de la Quantico în 2009, reîntâlnirea lor în prezent urmată de implementarea AI (2025) și consecințele noului sistem de urmărire care ajung la apogeu în 2034. Indiferent ce părere aveți despre AI, ăsta-i un serial ce merită văzut.

🥇Accused

O antologie care conține 15 povești intense, de actualitate și deosebit de umane despre situații limită,crime și pedepse. Fiecare episod prezintă, într-un ritm rapid și provocator, câte un caz dintr-un oraș diferit, deci cu o distribuție diferită. Spectatorul descoperă modul (deseori stupid) în care o persoană obișnuită este prinsă în circumstanțe extraordinare și cum o decizie impulsivă poate afecta pentru totdeauna cursul acelei vieți (și a celor din jur). Fiecare episod fiind de sine stătător, se poate viziona când aveți chef, chiar și pe sărite, amestecat  🙂

🥇Silo

Într-un viitor distopic sumbru, omenirea se agață de supraviețuirea în subteran, pe vreo 70 de niveluri (Silozul) în limitele unei construcții colosale. O lume închisă aici de 140 de ani, cu generații mințite, manipulate și stăpânite de groaza de a ieși la suprafață, ”afară”. Chit că nu-mi plac SF-urile, serialul ăsta m-a prins, încercați-l! Este o ecranizare după romanul Wool de Hugh Howey și are numai 10 episoade.

🥇Our house

Cum ar fi ca, într-o zi banală, să te întorci de la serviciu și să vezi cum în casa ta (golită deja) se mută alții care susțin că au cumpărat-o, cu acte semnate și plata prin bancă, iar tu habar n-ai de nimic? Cam asta se întâmplă în cele 4 episoade ale mini-seriei, când Fiona e convinsă la început că e o greșeală, apoi că e o fraudă, ca în final să fie totul mult mai complict. Un film din care nimeni nu iese pe plus, dar e palpitant și fain realizat.

🥇Rabbit hole

Nimic nu este ceea ce pare atunci când John Weir, maestru al spionajului corporativ, se află în centrul unei conspirații întunecate. După ce a descoperit un complot periculos al unor forțe puternice cu capacitatea de a controla populația și de a submina democrația, Weir este într-o continuă fugă (de arestare), încercând să-și dea seama cine și ce este real într-o realitate răsturnată.Am mai pomenit de serialul ăsta într-un comentariu, cam pe când era în desfășurare și așteptam cu nerăbdare următorul episod. Are 8 episoade toate, tensionate, încurcate și bine jucate.

Bonus: vă reamintesc de The diplomat (Diplomata), tot nou, tot foarte bun și foarte actual.

 

Foto: Solandi & DALL-E

1 Comment

 1. Jack

  Nu am reușit să văd nici serialele mai vechi din wishlist și deja sunt recomandări de seriale noi.
  😀

  1
  2
  1
  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.