Experiment ratat


Autor: Mona

roșcat tricou albAzi mi s-a întâmplat o chestie extrem de ciudată. Eram într-o plimbare de relaxare la bulivard birjar, cu ochii ațintiți pe vitrinele cochete. O puzderie de imprimeuri viu colorate și texturi mătăsoase te ademeneau care mai de care, să intri și să dați mâna, să vă apropiați ușurel în cabina de probă, apoi să vă îmbrățișați și să vă declarați iubire veșnică.

Mie îmi trebuia fix un tricou alb curat și simplu, așa că arborasem o mină serioasă și preocupată, în timp ce îmi repetam obsesiv ”lasă-le, sunt niște fățărnice, ai mai trecut prin asta, o să cumperi o bluză minunată, la care îți va trebui o fustă la fel de minunată, pe care nu o ai, apoi sandale și poșetă pe care evident, nu le ai, că ai monturi și nu poți purta decât bașcheți.

Și brusc sunt abordată de un tip.

– Helău, sunt Gigel, tu cine ești?

Complet șocată, reușesc să îl privesc cu coada ochiului. Blugi largi, tricou alb, o bărbuță roșcovană și cam răruță, mai mult nu am reușit să ridic privirea.

Tăcerea mea nu îl intrigă absolut deloc, îmi întinde un cartonaș, fond bleumarin puternic cu chestii scrise cu alb și roșu, o combinație de culori trăznet.

El vorbește încontinuu, mitraliază cuvintele cu viteza a 5-a, iar eu rețin că sunt invitată să particip gratis la un experiment. Voi fi preluată de niște stiliști supertrupercalificați, care mă vor analiza și apoi cu tuns, ras, frezat și machiat, adevăratul meu potențial va face furori. Nu apuc să spun nimic, pentru că el mitraliază în continuare:

– Selectăm doar persoane pe segmentul 40-80 de ani și se vor face fotografii before and after! Dacă ești de acord, hai aici, și îmi arată o ușă în spate, să te vadă specialiștii.

Îi întind cartonașul înapoi, bălmăjind un fel de mulțumesc, dar mă grăbesc și o întind voinicește, în timp ce aud în urma mea:

– Nu te cred, puteai spune că nu te interesează!

Acum, ce mă roade pe mine e, unde naiba a reușit să găsească un tricou alb curat și fără imprimeuri?

Foto: Solandi & DALL-E

 

26 Comments

 1. VictorR

  Eu cred că nu intri tu în magazinele care trebuie!

  7
  Reply
  1. Mona

   Un altfel de a-mi spune, așa voalat, că am potențial? :))) Mersi, mersi!

   4
 2. Ionuț

  Da, asta cu tricoul alb mă macină și pe mine. La ora de sport piticii trebuie să poarte tricou alb. Dar alb, alb, fără vreo siglă, desen, ceva. Mult succes la găsit tricouri albe simple pentru ei, mai ales că au o rată de creștere îngrijorătoare, și nici activitățile întreprinse nu sunt dintre cele mai pașnice, gen „Iar ți-ai rupt, mă, tricoul?” „Păi, da, că jucam fotbal, și scăpasem spre poartă, și Filip s-a agățat de mine, și ne-a dat fault, și am dat gol, și tricoul s-a rupt un pic, și….” ” Și e frumos așa? Vă rupeți tricourile? Filip tot cu tricoul alb rupt este? ” „Aaaa, nu, că el a căzut în baltă în pauză și era plin de noroi, și și-a schimbat tricoul cu ăla de uniformă, și a zis proful de sport că nu-l primește, dar l-a primit…” etc.
  În altă ordine de idei, pe mine m-au oprit unii o dată să mă pună să degust niște sortimente de bere. Nu mai știu exact ce bere se lansa, m-au pus la o masă în restaurantul hotelului vis-a-vis de Capșa (habar n-am cum îi zice), mi-au tot dat diverse tipuri să-mi spun părerea, să identific chestii, la sfârșit m-am trezit și cu o sacoșă cu promoționale și 4 cutii de bere. Țin minte că n-am avut nici un moment de ezitare să merg cu ei la degustare, în timp ce, dacă aș fi abordat acum, probabil m-aș gândi la tâlhărie, droguri, răpire, trafic de persoane și alte asemenea.

  1
  5
  Reply
  1. Vera

   Eu le iau fetelor de la Next (le au tot anul in stoc), Tex sau Lidl (ultimii le bagă sezonier, totuși). Polo albe, bumbac. Cu un plus pentru Next că au și opțiunea slim fit pentru ‘grăsuțele’ mele.

   4
  2. Mona

   @Ionuț,
   Să știi că fix la asta m-am gândit. Dacă ar fi fost organizată treaba asta într-un cadru mai la vedere, să te simți safe, probabil că acum eram tunsă periuță și cu un mix de culori în păr. Și cu un tricou alb curat și simplu, bombă eram :)))

   4
  3. Blanche

   Ai mei trebuie să poarte alb și la restul orelor, nu numai la sport. Nu le plac tricourile cu guler, iar cămașă poartă doar băiatul la zile festive, cum a fost când a servit bomboane de ziua lui (seara la petrecere a avut una portocalie). Fata nu suportă cămășile, așa că nu avem acest articol vestimentar pentru ea (geme șifonierul de rochii…). Tricouri albe, simple eu iau de la Takko sau Smyk.

   1
 3. Ana G.

  CUM să nu te lași pe mâna stiliștilor?! Cine știe ce ai ratat…! Mai ales gratuit fiind, cred că ieșeai de acolo de nu știai la cine te uiți, în oglindă.

  3
  Reply
  1. Mona

   Mă mai speriam de potențialul meu :)))

   3
 4. Laura G.

  @Mona,
  Io înțeleg că ăștia prea tineri nu știu să aprecieze vârsta celorlalți, dar cum naiba a gafat băietul ăsta și nu și-a dat seama că tu ai 36 de ani? Și dacă a gafat, de ce nu i-ai țipat-o în față?
  Dacă-l speriai un pic, poate-ți dădea și tricoul 🙂

  4
  Reply
  1. Mona

   @Laura G.,
   Stai liniștită, praf l-am făcut, doar că în capul meu, să fi auzit ce debit verbal aveam :)))

   3
   1
 5. Solandi

  O, da! Cum zice şi Ionuţ, coşmarul tricourilor albe de sport, şi nu numai. Că şi la ţinuta de șscoală se cere cămaşă/bluză albă/tricou alb sau albastru.
  Cumpăram de la Tex cel mai des. Şi mai sunt seturi la H&M (dar combinaţii, tricou alb + tricou negru sau alte culori).
  Şi, nu ştiu cum se face, că acum, când am stoc de tricouri albe (cumpărate compulsiv, ca un hârciog, când le găseam prin magazine), copilul mare nu mai are ,,uniformă” la facultate, deci nu-i mai trebuie, iar cel mic e destul de mare şi nu mai creşte prea mult, ei bine, acum le văd prin toate magazinele. Murphy style.

  Cât despre tânărul cu tricou alb şi bărbuță roșcovană și cam răruță, AI-ul nu a reuşit neam să facă barba aia rară, oricât am insistat Semn că nici tânărul nu prea era trecut pe la stilist, deci cum să ai încredere în aşa invitaţie?

  6
  Reply
  1. Mona

   @Solandi,
   Un bărbat cu logoree e suspect, în mod categoric! Iar barba aia … mi-a adus aminte de călugărul care m-a afurisit când am mărturisit că fumez, nu știam cum să o întind mai repede!

   5
 6. Blanche

  Și eu aș fi fugit! 🤭 Pai cum, schimbare fără o pregătire psihologică înainte? 😁 Trag de mine să merg la salon măcar o dată pe an să îmi tund vârfurile. L-aș tunde numai singură, dar e buclat și tuns în scări. Au trecut vreo 4-5 ani de când am reușit performanța să mă tund ca Răducioiu. 🙈

  5
  Reply
  1. BaGheRa

   Vrei să spui că ai prestat o tunsoare mai ceva decât colega @ElenaP?

   3
   2
  2. Mona

   Aute, cine mă înțelege!
   @Blanche, ai reținut că voiau să mă și machieze, da??? Păi pe mine m-a machiat o dată o superspecializată și a ieșit tărăboi. Am fost prin anii ’98 la o prezentare Avon și bărbată-miu s-a înscris la tombolă, că eu nu prea eram interesată, respectiv timidă. Și a câștigat omu’ premiul premiilor prea mult râvnit, o sesiune de machiaj profesional :))) M-au înhățat pe mine că aveau mai puțin de pensat 🙂 când am ieșit de acolo, lux de lux arătăm, fii-miu a început să urle și nu a vrut să vină la mine în brațe, îți dai seama? Ce i-au auzit urechile lu’ bărbată-miu, nu vrei să știi. Așa că pas la povești din astea.

   4
 7. Marius M

  Trebuia sa mergi, sigur iti faceau sarmalute si un cuib de barza in cap, ca la o doamna respectabila.

  6
  Reply
  1. Mona

   🙈🙈🙈

 8. BaGheRa

  Cu tricourile, nu am nici un fel de problemă, numai dacă nu vreau nu găsesc 😁.
  Apropo de gagiul tău @Mona, îmi aduc aminte cu plăcere de o întâlnire de genul… Eram în Cipru, obosit după o zi de muncă, împreună cu colegii greci, 2 la număr, un tip și o gagică, ne-am dus la plajă. Ne-am bronzat noi puțin, am făcut și o baie în mare, ce să mai, frumos rău de tot. La plecare vine unul tintă, drept la mine și începe o polologhie din asta de nu se mai oprea… în limba rusă.
  Aștept să respire omul oleacă, ca să iau și eu cuvântul, că așa m-a învățat mămițica mea, băiat giugiuc și politicos și îi spun omului că eu nu vorbesc limba rusă și că îl rog să îmi vorbească în limba engleză… surpriză mare pentru el și pentru greci… tot în limba rusă 😂😂😂.
  Ăla, polologhistul, oleacă uluit, trezit după vreo 10 secunde dintr-un KO pe care i l-am dat… râde puțin și începe turuiala în engleză. Chipurile era nu știu ce petrecere în nu știu ce club abia deschis, fetele aveau intrarea liberă și bărbații nu, dar îmi dădea el nu știu ce card cu care aveam reducere la nu știu câte băuturi.
  Am luat cardul, dar dragii mei cu mâna pe inimă vă spun că nici în ziua de azi nu l-am folosit 😂.

  6
  Reply
  1. Mona

   @BaGheRa,
   Tu ești bun de pus la rană, omule! În special pentru expresia aia cu „gagiul tău”!

   2
  2. Laura G.

   @Mona,
   Da, da, e ca sarea pe rana aia 🙂

   2
   4
  3. BaGheRa

   @Laura, nu e el ușă de biserică, dar ceea ce e al lui e al lui!

   4
  4. BaGheRa

   @Mona, plin de potențial, uneori dă pe din afară!

   4
   1
  5. Laura G.

   @BaGheRa,
   Da, sigur, nu mă bag pe proprietățile personale ale omului 🙂

 9. HM

  Pfoaiii … de eram io în locul tău îi machiam ăluia tricoul … profesionist!!! Îi spuneam cu o voce caldă : Păpușel, ești sigur că vrei să intri cu mine pe ușa aia ? Ce … nu știai că mă transform ?🤣🤪 muhahahHHhhaaahHHha

  5
  Reply
  1. Mona

   Am râs cu clăbuci :)))

   2
 10. Zoe

  @Mona, ai ratat un tricou alb gratis!! In locul tau ii spuneam lui Gigel „sunt de acord doar daca imi dai tricoul tau alb”! Si pentru ca o sa fii soacra mare anul acesta, nu trebuia ratata ocazia unui machiaj si coafat gratuit, ca sa te inspiri pentru evenimet! Cu poze normal, ca sa eviti greselile in ziua marelui eveniment!!:)))

  3
  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.