Maestra, de L.S.Hilton


maestra1Un roman surprinzător. Maestra este titlul cel mai potrivit, iar când am citit şi ultima copertă încă nu eram decisă în ce direcţie personajul principal este o maestră. Maestră în domeniul artei? Sau în vestimentaţie? Sau poate în arta manipulării? Cu siguranţă, o maestră în infracţiuni criminale pe care le comite relaxat, calculat, elaborat şi perfect.

Judith Rashleigh este o tânără englezoaică frumoasă, deşteaptă, şcolită, muncitoare, disciplinată şi devreme acasă – până se angajează la al doilea job, de noapte. Specializată în arta picturii, lucrează pe brânci la prestigioasa casă de licitaţii British Pictures unde relaţiile cu şefii, colegii şi clienţii alternează între amiciţie şi ostilitate. Cu Leanne se împrieteneşte în barul de noapte unde lucrează împreună spre încântarea bărbaţilor pofticioşi şi generoşi – iar câştigurile de-aici îi permit excentricităţi nevisate până acum. Jobul part-time o ajută să-şi descopere valenţe nebănuite:

“La club mă simţeam apreciată de câte ori puneam picior peste picior, pe când la serviciul meu real, cel ce trebuia să fie cariera mea, eram omul bun la toate.”

Judith duce o viaţă dublă, ziua mai anostă, noaptea mai colorată. Un iureş ameţitor în care îşi descoperă surprinzătoare faţete ale propriei personalităţi. Şi pentru că ar fi fost greu s-o ducă mult timp aşa, in dublu, universul o ajută dându-i un şut în fund. După ce Judith descoperă oarece acţiuni dubioase la casa de licitaţii, este concediată. Şi în acest moment ea devine o veritabilă maestră în a-şi transfera viaţa din banal în aventură.

“Incercam să flirtez fără să par disperată, deşi le-aş fi tras-o tuturor celor din echipaj, dacă asta îmi asigura un loc pe vas. Vasele trec graniţele într-un mod în care cadavrele nu o fac.”

În scurt timp, Judith îşi orientează viaţa spre sfere mai sofisticate, cu furie, curaj şi inteligenţă, apelând (de nevoie şi cu plăcere) la orgii sexuale, manipulare subtilă, crimă cu sânge rece, flirt, politeţe, fugă. Până unde va ajunge? Fix până unde vrea ea.

Maestra – un roman surprinzător şi captivant. Pe lângă toată aventura, găseşti în el o abundenţă de descrieri vestimentare cu stil, detalii despre pictori şi picturi celebre, amănunte picante din mafia comerţului cu obiecte de artă şi viaţa sub lupă a celor foarte bogaţi şi foarte hoţi. Mereu bănuiţi, niciodată dovediţi.
Cât despre scenele erotice, multe şi picante, acest roman mi-a amintit un pic de Cele 50 de vicii ale domnului Gray. Numai că în Maestra ele sunt redate inteligent, măsurat, mult mai stilat decât în panarama aia de roman.
Maestra e o carte bună. Bună de citit şi chiar de recitit. Provocatoare, înfricoşătoare şi amuzantă – toate la un loc.

2 Comments

  1. Barbalata Mrela

    O am pe lista deja dar nu am reusit sa o iau 🙁 . Rar citesc carti de genul acesta dar cand o fac inseamna ca imi place. „Maestra” chiar ma atrage 🙂

    Reply
    1. LG (Post author)

      Ce o diferentiaza de alte povesti: personajul principal este imoral si profund ilegal. Totusi, simpatizezi cu el 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.