Top seriale #11


Autor: Laura G.

top seriale 1Cele cinci seriale recomandate azi le-am etichetat ca ”obsesii” și sunt genul de film care mă intrigă cel mai mult, mă sperie, dar mă și atrage (masochistă?). Amenințarea violenței fizice e tare periculoasă, dar măcar îți rămâne șansa (mai mică sau mai mare) de a te apăra. Dar cum să te aperi de o amenințare ascunsă bine în mintea cuiva? Te urmărește, te pândește și te plasează într-o lume ireală și într-o realitate personală obsedantă. Pericol ascuns.

🥇 – Stalker

Azi, stalking-ul devine tot mai prezent și mai frecvent practicat, odată cu apariția rețelelor sociale. Acest serial descrie starea psihologică a urmăritorilor și de ce fac ceea ce fac. Are acțiune, puțină comedie și multe emoții. Actorie bună, premisă bună, personaje interesante și intrigi misterioase. Un serial grozav, cu 20 de episoade aparute în 2014, avându-i ca protagoniști pe Maggie Q și Dylan McDermott, doi actori de top.

🥇 – The girl before

Perfecțiunea (uneori și perfecționismul exagerat) sperie. Și, pe bună dreptate, când ceva arată perfect, ascunde ceva dubios, sau neguros, sau are vicii ascunse. După obositoare căutări, Jane are oportunitatea de a închiria convenabil o casă superbă, ultra-minimalistă, proiectată de un arhitect enigmatic, cu condiția să respecte o listă lungă de reguli stricte. Crezând că nu va fi foarte greu, acceptă. Și de-aici începe calvarul – mistere și încurcături care o aduc în pragul psihozei. O mini-serie cu numai 5 episoade, apărută în 2021. Merită!

🥇 – The patient

Vedem în filme că e convenabil, confortabil și lipsit de pericole să fii psihoterapeut. În 2022, în cele 10 episoade ale serialului The patient aflăm că nu-i chiar așa, mai ales când ai un pacient care nu-și poate stăpâni tendințele criminale. Un serial terifiant în care introspecția dezvăluie aspecte oribile din mintea unui sociopat. În rolul principal joacă minunat Steve Carell – de văzut și în serialele The office și The morning show.

🥇 – Shining girls

La ceva timp după ce un atac brutal a lăsat-o într-o realitate confuză, Kirby află că o crimă recentă este legată de atacul ei. Cu o minte sclipitoare, dar cu un echilibru emoțional la limita suportabilului, ajutată de un reporter, ea se zbate să deslușească un trecut întunecat și un prezent periculos.  Miniseria cu 8 episoade apărute anul trecut o are ca protagonistă pe  Elisabeth Moss – joacă bestial actrița asta! Nu-i silfidă, nu-i frumoasă, nu-ți ia ochii, dar are niște roluri superbe. Poate ați văzut-o în The handmaid’s tale.

🥇 – The devil’s hour

Lucy Chambers, asistentă socială și mamă pentru fiul ei ciudat de detașat, Isaac, continuă să aibă deja-vu și viziuni despre lucruri care nu s-au întâmplat niciodată. În mod inexplicabil, fără niciun motiv rezonabil, ea se trezește în fiecare noapte exact la ora 3.33, în mijlocul așa-zisei ore a diavolului (între 3 am și 4 am). În același timp, poliția investighează un lanț aleatoriu de crime care se leagă cumva de Lucy și fiul ei, Isaac. Obsedant, enervant, misterios, bun de văzut. Are 7 episoade proaspete, din 2022. Veți recunoaște și protagoniștii: Jessica Rain și Peter Capaldi (numa’ poza lui și te cam sperie 🙂 )

Foto: Solandi & DALL-E

10 Comments

 1. Jack

  Nu îmi plac obsesiile. Nici oamenii obsedați.

  2
  Reply
 2. Blanche

  Cândva, mă atrăgeau astfel de filme. Până să am nepoți, copii… Nu pot să mai vizionez acum. Am făcut greșeala să văd un film despre un adolescent psihopat acum vreo 5 ani. Și acum mă obsedează. We need to talk about Kevin. În perioada asta am nevoie numai de filme și seriale grețos de siropoase. 😅 Am vrut să văd și eu la cinema Love again, Anduța, dar nu s-au aliniat astrele în ziua difuzării. Poate data viitoare!
  Laura, tu faci o muncă fantastică și te apreciez enorm! Poate pe cel cu casa aș putea să îl trec pe listă, pare o idee mai benign. 🤭 Plus că am și eu niște pitici pe creier, eu le zic reguli, bărbată-miu le zice altfel.

  1
  1
  Reply
  1. Laura G.

   @Blanche,
   Le poți vedea pe cele două cu ”girl” liniștită, nu-s horror 🙂

   1
 3. BaGheRa

  Nu am văzut niciunul dintre cele enumerate 🙈.
  Care crezi că mi s-ar potrivi?

  1
  Reply
  1. Laura G.

   @BaGheRa,
   Primele două 🙂
   Primul are ceva gen polițist, al doilea mai spre psihologic, dar e… surprinzător.

  2. BaGheRa

   Bine o sa caut sa vedem daca sunt pe Netflix sau pe HBO

  3. Laura G.

   The girl before e pe HBO. Stalker, nu mai stiu, l-am vazut mai demult.

 4. Zoe

  @Laura, nu am văzut nimic din ce ai recomandat astăzi! Le-am cautat pe Netflix și nu sunt.
  Am găsit pe Amazon Prime The devil’s hour.
  Si nu am curaj sa îl încep singura în seara asta😂.

  1
  Reply
  1. Laura G.

   @Zoe,
   Nu știu în USA cine și cum le transmite, dar în link-uri apare afișul fiecaruia cu producătorul. Primul e CBS, The patient e a lui Hulu, The girl before e pe HBO Max… și tot așa. Penultimul e produs tot de Amazon Prime.

   1
 5. Zoe

  Mulțumesc @Laura! Acum am văzut ca pot sa ma duc pe fiecare titlu sa vad unde se difuzeaza😂.

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.