Prizonieră în panza de păianjen, de David Lagercrantz


Millennium 4

prizoniera in panza de paianjenPrizonieră în panza de păianjen – una dintre cele mai căutate cărţi ale anului 2015 – a ajuns în mâinile mele şi mă bucur că am început 2016 cititnd un roman minunat.

Scurt remember:
Trilogia Millennium – cu Bărbaţi care urăsc femeile, Fata care s-a jucat cu focul şi Castelul din nori s-a sfărâmat – scrisă de Stieg Larsson şi apărută la noi în 2009, s-a bucurat de un real succes şi nu doar la noi. În ţările nordice nicio carte în afară de biblie nu a înregistrat vânzări atât de mari ca această trilogie. Din păcate, Stieg Larsson a murit la vârstă de 50 de ani, la scurt timp după ce a predat manuscrisul său editorului. La acea vreme existau zvonuri cum că moartea sa n-ar fi fost tocmai firească, iar intenţia scriitorului ar fi fost să continue seria de aventuri din Millennium.

Şi iată că a apărut cea de-a patra carte a acestei serii, scrisă de David Lagercrantz. Am început citirea ei cu prejudecata că „sigur” e o scriere mai slabă decât primele trei. Alt autor, alt stil, altă gândire…

Surpriză! Prizonieră în panza de păianjen mi s-a părut la fel de bine scrisă, păstrând atmosfera de mister, aventură şi investigaţie poliţistă din scrierile precedente. Şi în acest roman întâlnim aceleaşi personaje rebele, dar competente: jurnalistul Mikael Bromkvist şi hacker-iţa Lisbeth Salander. Aceiaşi jurnalişti şi poliţişti, însă altă aventură, altă intrigă ce are la bază spionajul cibernetic. De data asta este implicat şi NSA-ul american, plus câteva firme high-tech.

Când un geniu IT din Suedia – Frans Balder – încearcă să revoluţioneze lumea cibernetică cu un proiect exploziv, el este căutat de cele mai mari companii din lume. Iar când Balder descoperă breşe de securitate şi spionaj la cele mai înalte nivele începe vânătoarea lui, sfârşită cu asasinarea. Martor ocular: copilul său autist, August.

Ce se întâmplă cu August, cum şi cât reuşeşte poliţia să-l protejeze, cum se implică jurnalistul şi hacker-iţa în hăţişul de intrigi, răzbunări şi trădări, aflaţi citind Prizonieră în panza de păianjen – un roman cu 534 de pagini pe care le savurezi cu sufletul la gură.

Acest roman vă este oferit de Diverta şi îl puteţi comanda de pe Dol (Diverta online).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.