The revenant – film


The RevenantDacă empatizezi cu ceea ce se întâmplă pe ecran, înseamnă că filmul e bun. Dacă te fură acţiunea aşa încât ai impresia că faci parte din ea, da, e foarte bun. Cu The revenant n-am empatizat și am rămas nefurată. Filmul ăsta e o iarnă nesfârşită! Am crezut că dau în hipotermie doar uitându-mă la el.

Chinul unui om aflat într-o pustietate rece. Ca gheaţa. Suferi cu DiCaprio, te dor toate rănile lui. Personajul său – Hugh Glass, este absolut magnific jucat de actor, iar eu aici îi voi spune „DiCaprio”. Pentru că, pe tot parcursul a două ore şi jumătate, numele actorului mi-a stat pe creier, nu al personajului. Iar DiCaprio a umplut tot acest film.

O luptă (toate filmele au cel puţin o luptă, dacă nu mai multe) între amerindieni, americani cotropitori şi francezi picaţi proaspăt în „lumea nouă”. O peliculă în care oamenii vânează animale, animalele atacă oameni şi oamenii se vânează unii pe alţii. Iar când decid să nu se omoare între ei, pică la pace făcând troc cu piei de animale, cai şi alte ciurucuri. Încercând să se păcălească unii pe alţii. Apoi se împrăştie prin munţi şi păduri şi iar se caută, se ascund, se aleargă, iar când se regăsesc se împuşcă între ei.

Scena cea mai teribilă din film mi s-a părut a fi trânta cu Grizzly. Ursoaica aia fioaroasa s-a jucat cu DiCaprio cum a vrut ea. L-a trântit, l-a tăvălit, la zgâriat şi l-a lovit pe toate părţile. Cred că l-a şi muşcat, dar această intimitate nu ne-a fost arătată. Oricum, l-a făcut terci, dar omu’ şi-a revenit, nu se ştie cum. Cu glezna aia stâlcită, normal n-ar fi putut merge nici un kilometru. DiCaprio a mers zeci, dar el este un erou care îşi doreşte Oscar-ul.

Scena cea mai bizară: Glass eviscerează un cal mort şi intră în el ca să se apere de frig. Chiar doarme o noapte în cal. Ideea mi s-a părut genială, chiar dacă scena e cam dură. Dar The revenant este un film ce abundă în scene violente, crude, dificil de asimilat emoţional.

Da, DiCaprio joacă minunat! De unde vine şi încotro se duce? Şi de ce? Aflaţi vizionând acest film despre supravieţuire.

Totuşi, în afară de nişte peisaje superbe şi un actor foarte bun în rolul său – altceva nu mi-a oferit acest film. Chiar multe faze sunt neverosimile şi nerealiste. Pe o iarnă crâncenă, să te bălăceşti în apă rece, împotmolit în blănuri, piei, curele, arme, cu răni în carne, urmărit de duşmani şi să ieşi din tot balamucul ăsta întreg, continuând să alergi prin sălbăticie – asta-i o păcăleală. Doar pentru jocul lui Leonardo DiCaprio, The revenant merită văzut. Este impresionant. Magnifica lui interpretare merită un Oscar.

Update: pe care l-a și luat  🙂

2 Comments

  1. Pingback: The revenant – filme care merită vazute

  2. Pingback: The Revenant (2015) – filme care merită vazute

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.