DiCaprio – the wolf of Oscar street

DiCaprioSe apropie decernarea Oscarurilor 2016 şi după stresantele gingălbeluri din decembrie, în ianuarie şi februarie avem chef de filme. Cele mai discutate sunt filmele nominalizate la Oscar. Şi pentru că The revenant este filmul atât de controversat al momentului, cu multe nominalizări la Oscar 2016, şi pentru că Leonardo DiCaprio, ca actor, a depăşit valoarea filmului (în opinia mea), cred că merită o atenţie mai mare decât filmul.

Cu toate că s-a lansat de foarte tânăr în cinematografie, DiCaprio a devenit cu adevărat remarcabil în ultimii ani în care a jucat ca un lup pătimaş ce vânează măcar un Oscar.
La 41 de ani are 30 de filme în palmares, a fost nominalizat de 5 ori la premiile Oscar şi de 10 ori la premiile Globul de aur. A câştigat 3 premii Globul de aur, pentru cel mai bun actor în “The aviator”-2004, “The wolf of Wall Street” – 2013 şi “The revenant”- 2016.
Pe primul nu l-am văzut, dar pe celelalte două, da.

Despre The revenant m-am exprimat aici. Iar The wolf of Wall Street mi-a plăcut mai mult – un film agitat, dinamic, plin de acţiune, lipsit de orice scamă de romantism – aviz iubitorilor de telenovele!
Am văzut în el un DiCaprio într-un rol excelent interpretat. Lăsând la o parte că în film părul lui parcă-i prea negru, actorul ăsta îmi pare din ce în ce mai bun.

Are o descendenţă genealogică interesantă: tatăl său are descendenţă italiană şi germană, iar mama sa, ruso-germană.
Actriţa lui favorită: Meryl Streep.
Cei mai mulţi bani i-a încasat de pe urma filmului Inception – 59 milioane de dolari, iar pentru The revenant a fost plătit cu 25 de milioane de dolari.
Culoarea lui preferată este verde închis pentru că este “culoarea naturii şi culoarea banilor” (DiCaprio dixit).

Alte filme remarcabile cărora Leonardo DiCaprio le-a dat valoare în ultimii ani:
Body of Lies (2008), Shutter Island (2010), Inception (2010), J.Edgar (2011), Marele Gatsby (2013). Şi când te gândeşti că studiile lui sunt minimale…

Oare anul ăsta va obţine mult-râvnita statuetă?

1 Comment

  1. Pingback: DiCaprio – the wolf of Oscar street – filme care merită vazute

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.