Costa del Sol

costa1Costa del Sol – absolut superbă! 200 km de litoral unde 300 de zile pe an e soare. Poate nu de plajă, dar soare. Am parcurs cu maşina (închiriată) puţin peste 1000 de km.

Cum e acolo? Altă lume!
Staţiunile ce păreau mici pe hartă s-au dovedit a fi imense. Fuengirola este una dintre staţiunile de top şi, chiar dacă pe hartă părea mică, am descoperit-o ca fiind aproape cât Constanţa. Numai că acolo este o permanentă veselie. Nu ştiu ce-şi pun în mâncare oamenii ăia de au atâta energie pentru distracţii.

Sezonul plin e ca la noi, iulie-august când au copiii vacanţă; în rest, Fuengirola abundă în turişti/rezidenţi care stau acolo cu lunile. Nordici, nemţi, englezi ce-şi încălzesc oasele şi-şi cheltuie renta cu ochioasele spanioloaice.
Am întâlnit turişti care vin în Fuengirola de 4-5 ori pe an.
Cluburi, restaurante, terase, toate pline şi cu oferte atrăgătoare. Duminica toate magazinele sunt închise, inclusiv supermarket-urile. Traficul civilizat, însă parcarea e o mare problemă.

Printre altele, am vizitat Malaga, numai zona de coasta, zona portuară. Atât am reuşit, este imensă. De două ori mai mare decât Bucureşti, are un port şi o faleză care îţi taie respiraţia când le vezi. Oriunde întorci ochii ai impresia că vezi nişte fotografii sau filme. Greu îţi poţi imagina că totul e real, că există!
N-am să enumăr aici toate minunăţiile văzute, imagini găsiţi pe internet. Atât vă spun: în real totul e mai frumos decât în fotografii.
Atmosferă de calm, relaxare, veselie. Chiar dacă şi Spania este în criză, asta nu se vede în atitudinea sau pe feţele oamenilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.