Castelul din nori s-a sfărâmat, de Stieg Larsson

castelul-din-nori-s-a-sfaramatAl 3 lea volum din trilogia Millennium de Stieg Larsson depăşeşte precedentele! Are mai multe pagini, mai multă acţiune, mai multe intrigi, mai multe incertitudini pentru cititor, mai multă tensiune şi mai mult…nesomn.
A citi această trilogie îţi crează aceleaşi senzaţii ca un bungee-jumping sau alt sport extrem. Doar că stai în fotoliu, citeşti şi-ţi creşte brusc adrenalina.
Dacă la finele primului volum hackeriţa genială dispărea brusc într-o altă parte a lumii, la finele celui de-al doilea volum o lăsăm împuşcată pe ultima pagină. Pe prima pagină a volumului trei o găsim în spital, unde va sta pe tot parcursul celor 864 de pagini.

V-am spus că e genială? Ei bine, din spital face tot jocul bun şi frumos al celor ce sapă cu greu în miezul serviciilor de securitate – cu celule oneroase, ca peste tot. Îl ajută pe fermecătorul jurnalist Bromkvist, îi ajuta pe poliţişti şi-i ajuta pe câţiva oameni răi, dar răi de tot, să dispară…V-am mai spus că hackerita este o tipă extrem de inteligentă dar bizară, deloc sociabilă dar sensibilă, deloc frumoasă dar şarmantă? Cum să fie altfel când este rezultatul împerecherii unui dur şi crud spion KGB şi a unei spaniole?

Vreţi să aflaţi subterfugii şi mişmaşuri ale serviciilor secrete suedeze? Să aflaţi că nimic nu rămâne pe veci un secret? Că cei bine intenţionaţi îi dovedesc pe cei rău intenţionaţi? Vreţi adrenalină citind în fotoliu? Atunci citiţi Castelul din nori s-a sfărâmat de Stieg Larsson. Thriller politic, spionaj, secrete de stat, conspiraţii, aventuri personale…

Şi pentru că am ajuns la finalul acestei trilogii minunate, ar fi interesant şi incitant să aflaţi că autorul este chiar personajul Bromkvist. Din păcate, a murit într-un mod brutal şi suspect în 2004, înainte de a-şi vedea publicată trilogia Millennium, serie ce ar fi trebuit să aibă 10 volume. Trilogia Millennium s-a vandul în peste 13 milioane de exemplare în întreaga lume, a fost deja ecranizat şi se bucură de un real succes.
Cu Millennium am parcurs peste 2300 de pagini de lectură superbă şi…parcă aş lua-o de la capăt.

2 Comments

 1. Bratu Gabriela

  Milennium ramane una din cele mai bune serii politiste. Iar filmele…sunt pe masura cartilor! M-am indragostit instantaneu de ele si vorba ta, parc-as lua-o de la capat

  Reply
  1. LG (Post author)

   Gabriela,
   Inseamna ca entuziasmul meu nu e subiectiv (cum credeam la un moment dat) 🙂

   N-am vazut filmele, de teama sa nu ma dezamageasca. Poate o sa le-ncerc.

   Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.