Corfu

O insulă superbă! Păcat că e locuită...

Prieteni care au fost în Corfu au venit de-acolo încântaţi. Pe Facebook am tot văzut fotografii ce-ţi tăiau respiraţia cu frumuseţile naturii. Îmi doream să ajung pe insulă şi oportunitatea unui festival mi-a oferit ocazia aşteptată. Summer Salsa Adventure, multumesc!

După un drum luuuung (cu autocarul) am ajuns în Corfu. După o oră şi jumătate de plutit pe ferry-boat, ne-am trezit (chiar moţăiam) în capitala insulei, Kerkyra. Autocarul – cât un mastodont raportat la străzile şi clădirile oraşului – s-a rătăcit pe nişte uliţe învârtindu-se în cerc, de credeam că dărâmă vreo cocioabă coşcovită din multele existente. Apoi, după vreo 20 de km şi o oră de mers, am ajuns la resortul unde aveam rezervare.

Impresii? Amestecate…

ResortulMessonghi Beach – absolut superb. Chiar dacă nu prea nou, se indinde pe o suprafaţă imensă şi are în el un mic oraş, aşa încât nici n-ai nevoie să ieşi “din ţarc”. Câteva hoteluri, câteva piscine, câteva magazine, o plajă privată, terenuri de sport, arenă de spectacole, locuri de joacă pentru copii, alei şi parcări mari, îngrijite. Personal foarte amabil şi competent, ştie ce înseamnă turismul…În resort m-am simţit ca în Rai. Mâncare şi băutură la discreţie, soare, plajă, apă, ziua şi petreceri dansante, noaptea. Acolo e păcat să dormi, pierzi timp preţios de distracţie 🙂

Insula – m-a dezamăgit. Am traversat-o nord-sud într-o plimbare cu maşina. Aflasem că în nord sunt staţiunile de “fiţe” şi-am vrut să vedem ce fel de “fiţe”.

Drumurile: un dezastru! Cele din Bulgaria sunt parfum pe lângă astea. Indicatoare? Rare, confuze, inutile.

Oraşele: care oraşe?! Până şi Kerkyra pare un fel de Ţăndărei. Ţăndărei e mai frumos. Satele întâlnite sunt mici, cu clădiri dezafectate, coşcovite, urâte.

Oamenii: amabili, dar plictisiţi. Pluteşte printre ei o atmosfera de mare lene…

Staţiunile – alea de “fiţe”: O stradă cu 5 magazine şi 4 terase. Şi gata. Asta e Palaiocastritsa – cea mai mare şi cea mai de “fiţe”. Pe malul unui golf superb, câteva ambarcaţiuni şi o plajă cât un teren de tenis. Cu pietriş – descălţat, e un supliciu să mergi şi pe ea, şi în apă. La fel şi celelalte aşa-zise staţiuni.

Natura: superbă! Nişte peisaje de vis, cu munţi şi păduri, cu golfuri şi grote, cu o Mare Ionică verde şi limpede.

Concluzii: Dacă va place natura şi vreţi să vedeţi una superbă, mergeţi în Corfu. În afară de peisaje nu prea e nimic de văzut. Nu pot recomanda o anume staţiune sau hotel. Festivalul a fost un bun prilej să văd Corfu şi nu regret. Măcar ştiu că acolo nu voi mai merge 🙂

2 Comments

  1. LG (Post author)

    In Corfu, in afara de peisaje, obiectivele turistice sunt putine spre deloc. Castelul Printesei Sissi nu cred ca este ceva atat de pretios incat sa merite mare deranj. E frumos, da. Dar prea putin pentru o destinatie atat de mult mediatizata 🙂

    Reply
  2. Bookish

    Eu am fost de două ori în Grecia şi consider că am văzut destul, nu prea mă mai atrage ca destinaţie turistică deşi anual găseşti sute de oferte. Acum depinde şi ce vrei să faci într-un concediu. De exemplu, eu prefer să şi vizitez (castele, muzee, situri arheologice, etc), nu doar să stau întinsă la plajă pe un şezlong aşa că sigur nu aş merge în Corfu.

    Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.