Vinete sexoase


Autor: Mona

vinete sexoaseDacă știți pe ce lume sunteți, bine ancorați în realitate cum s-ar zice, atunci nu vă șochez deloc cu următoarea afirmație: se apropie toamna! Niciun bai la prima vedere, o să fie frumos, culori, miresme, roade în pârg, mere în panere etc și etc. Plus… zacuscă.

Că la noi acasă, orice poa’ să fie și să se întâmple, dar zacusca e musai de făcut. Și nu așa de poftă, ci industrial de-acum, adică vreo 70-80 borcane. Asta presupune destul de multă agitație, că trebuie cumpărate cantități și cantități, trebuie organizat timpul pentru aia și ailaltă, borcane, capace, poate știți sau poate sunteți norocoși și nu :))

Una peste alta, treaba stă cam așa. Mă întorceam azi din piață cu portbagajul mașinii plin ochi cu vinete. Și aici fac o paranteză ca să vă spun o șmecherie pe care am aflat-o și eu recent. Vinetele au sex. Adică sunt vinete femei și vinete bărbați. Prin urmare s-a lămurit misterul vinetelor mai amare și pline de semințe, care evident sunt de sex feminin, pentru că nimic nu este întâmplător în natură iar reproducerea semințelor este mai importantă decât gustul.

Cu această șmecherie învățată, mergeți la piață și pipăiți vânătă cu vânătă. Dar nu așa pe orișiunde, pe la coadă, pe la pulpă, nu, nu, este completamente greșit. Le pipăiți la capătul rotund, respectiv la bot! Dacă simțiți că în bot are ceva mic, rotund și neted, aia e, e bună! E o vănătă mascul, numai bună de pus pe jar și terciuit! Dacă în schimb dați peste un botic mai puțin neted și asimetric, o dați deoparte și o lăsați în plata domnului cu semințe cu tot. Nu vă simțiți jenați de privirile ciudate care vi se aruncă, replicați cu “mă dau în vânt după masculul vânăt”!!

Să revenim totuși la oile mele. Deci veneam io așa cu vinetele după mine, când, deodată, mă trăsnește o întrebare. Păi, dacă se fierb toate alea în cazan, vreo 3-4 ore, de ce trebuie coapte vinetele înainte?? Pentru că absolut orice rețetă, străveche sau modernă, spune așa: se coc vinetele, se curăță, se lasă la scurs, apoi se fierb cu restul ingredientelor. Evident nu o să dorm la noapte de grija asta, așa că: help! Deci, care o fi șpilul, știe careva?

Foto

34 Comments

 1. VictorR

  La orice m-aș fi gândit dar la sexul vinetelor NU! 🙂

  7
  Reply
  1. HM

   Subiectul zilei e cu sexoase și leguminoase … Pe când unul puternic și amărui precum berea … nu știu cui 🤪

   4
  2. Mona

   @VictorR,
   Iaca, acum ai subiect bun de meditație!

   3
 2. Singlemom

  Bun, deci vinetele is sexoase, asta e o noutate :)) vezi ca daca primești vreun mesaj cu emoji o vanata, nu înseamnă ca te invită persoana la făcut zacuscă:)))

  Stiam ca se coc înainte ca sa scape de amareală.
  Eu oricum zacuscă nu fac, mesaje cu vinete nici atât nu primesc, sunt chill deci.

  2
  6
  Reply
  1. Mona

   @Singlemom,
   Pfff, și mai iei și bani pe borcanele goale dacă le reciclezi :)))

 3. Blanche

  Habar nu aveam de sexul vinetelor, dar are logică. 😁 Acum sper să nu nimeresc vreo vânzătoare care să mă ușuiască când le pipăi. 😅 Eu cumpăr vinete doar pentru salată și le fac cu usturoi, nu cu ceapă. Și fără maioneză.
  Mama făcea zacuscă până să se mute în Italia acum mulți ani. Soră-mea cea mare până să se mute în Anglia… Eu nu fac pentru că nu sunt mare amatoare. Copiii nici atât. Doar bărbată-miu ar mânca, dar are noroc de o sumedenie de mătuși care prepară și îl cadorisesc cu câte un borcan.
  În altă ordine de idei, cum a fost la nuntă? Și cum a ieșit coafura? 🤗

  4
  Reply
  1. Marius M

   Nu știam, da s de acord că alea cu semințe și amare îs femele. Totuși nu pricep de ce alea mascul ar avea ceva mic și rotund. Mic? Bine ,fie, dar ce face cu umflatura aia ? Bai, tu ne minți!

   5
  2. Mona

   @Marius M,
   Nu mai bine scoți tu un „vânăt” la o bere și îl întrebi direct? Discutați ca între bărbați de chestii … mici :)))

   6
   1
  3. Mona

   @Blanche,
   A fost frumos și frumoasă:)))

   3
   3
 4. Ana G.

  Omul cât trăiește, învață! Pare că am îmbătrânit degeaba, habar nu aveam că vinetele au sex. Băi, dar și în lumea plantelor, tot amărăciuni suntem?!

  4
  Reply
  1. HM

   D’aia se zice : Soacră, soacră – poamă acră.
   De era Mona pă laiv acum îmi arunca o privire de mi se acrea ciorba în farfurie 🤭

   7
  2. Mona

   @Ana G.,
   Suntem protectoare de fapt iar dacă asta presupune să fim acide, acre sau amare, aia e. Scopul scuză mijloacele:)

   4
   1
 5. HM

  Șpilul este o combinație între două procedee gastronomice și anume gătitul timp îndelungat (slow cooking) și „dublu” gătitul. D’aia ciorba e mai gustoasă a doua zi când o mai dai într-un clocot. D’aia rachiul hiert de 2 ori bate la calitate multe uischiane 🤪
  Cu drag, HabaRnaM – consumator de elită și mare amator de vinete, zacuscă și rachiu 😋

  4
  Reply
  1. Mona

   @HM,
   Se poate, se poate să fie ăsta șpilul. Că amăreala o scoți și dacă le dai într-un clocot, nu trebuie neapărat să le coci, procedeu mult mai anevoios și mai mâncător de timp și nervi. Apropo de „dublu” gătitul pot spune că pot ieși lucruri geniale din resturi reinterpretate.

   5
  2. BaGheRa

   Uite bre un om asumat și pe gustul meu 😎. Idem vinete, zacuscă și rachiu

   1
 6. Laura G.

  Acum înțeleg de ce ultima oară când am făcut salată de vinete a ieșit amară ca naiba. Omul era mândru că a adus acasă vinete mari, rotunde, frumoase. Le-am văzut cam pline de semințe, dar na! Le-am făcut – fiere erau.

  Concluzia: bărbații, când cumpără vinete, trebuie să evite femeile vinete 🙂

  4
  Reply
  1. Marius M

   Bărbații nu trebuie sa.faca piata, am zis!

   4
  2. Mona

   @Marius M,
   … dacă vor să fie permanent vineți …

   5
  3. Mona

   @Laura G.,
   Pentru o salată rapidă și delicioasă recomand vinetele congelate de la Lidl!

   3
   1
  4. Laura G.

   @Mona,
   Ah, acest cuvânt orgasmatic ”Lidl”… 🙂

   4
   2
 7. Solandi

  de ce trebuie coapte vinetele înainte?

  Eu, marea maestră bucătar, îţi voi da răspunsul: se coc pentru gust şi aromă (aplauze). Gust care se schimbă odată cu coacerea lor. Adică deja ai alt ingredient de pus la fiert acoloșa – vânătă coaptă şi aromată. Ca şi la ceapă – unul e gustul cepei crude fierte, altul e al cepei călite întâi şi apoi adăugată într-o mâncare cu alte ingrediente ce vor fierbe o vreme. Pas cu pas adicălea.

  Aştept cu înfrigurare stelele Michelin.

  5
  3
  2
  Reply
  1. Mona

   @Solandi,
   Eu îți dau 5 stele de care vrei tu, dar să mă lămurești complet. Dacă explicația stă doar în gust și aromă, înseamnă că pot să:
   1. Decojesc vinetele
   2. Tai bucățele
   3. Băgat la saramură ptr eliminare amăreală
   4. Pus în tavă
   5. Băgat în cuptor, funcție grill ???
   Aștept răspuns complet!

   2
   2
  2. Solandi

   Păi nu, tocmai pentru că e vorba de gust. Alt gust au coapte pe jar, în coajă, alt gust cum zici tu acolo după ce le iei pielea de crude.

   Însă, da, lcar cele băgate la grill au gust diferit de cele crude puse direct la fiert. Dar au şi gust diferit faţă de cele coapte în coajă.

   Acum, poţi încerca în fiecare an o variantă şi vezi care îţi place mai mult. Dacă cea cu ele doar fierte îţi e pe plac, ai tras lozul câştigător. Ai eliminat o etapă migăloasă.

   4
  3. Solandi

   P.S. Aștept stelele. Dar nu verzi.

   3
   4
 8. Iojo

  Eu as răspunde așa: au micii făcuți la grătarul cu lemne același gust cu cei gătiți la foc de aragaz ..? 😁

  1
  2
  Reply
  1. Mona

   @Iojo,
   Dacă îi înmoi bine de tot în muștar și pâinea e caldă, da!

   2
   1
  2. Laura G.

   @Mona,
   Aici trișezi un pic. Micii la grătar îs buni și goi, fără haine pe ei 🙂

   4
  3. BaGheRa

   @Laura, atât timp cât îi mâncăm goi, dar cu pâine… suntem ok

   1
  4. HM

   Ahh .. micii … aceste sarmale nudiste 😋

   1
 9. BaGheRa

  Vinetele trebuie decojite înainte de coacere? Și eu care credeam că se pun acolo ca la ciorbă – le trântești le fierbi și pe urmă le dai la blender și gata zacusca. Clar mă bat cu @Solandi pe steluțe 😎
  Lăsând gluma la o parte sunt mare amator de mâncat zacuscă. Apropo de zacuscă stiu un copil care a fost păcălit de părinți că zacusca e ciocolată… 😂

  3
  4
  Reply
  1. Mona

   @BaGheRa,
   Cum măi să pui blenderul? Ia ieși tu afară din bucătărie și vezi de cromatica vinetelor!

   2
   1
 10. Paco

  Radu Anton Roman dixit :
  ,, Mai întâi, vinetele se coc pe plită, se curăță de coajă și se scurg două – trei ore ,,.
  ( Ce urmează se citește cu vocea lui Gigi Becali ). Și cu asta-basta, bam-bam, atâta că cum, că de ce, că sex la vinete bagabonților care sunteți voi bagabonți, doar să pipăiți la coadă și la pulpă vă stă capul, Sfânta Biblie nu cumva să o atingeți. Stropiți cu agheasmă vinetele rostiți cu voce tare Crezul și le dispare amăreala.
  Hai pa, la revedere sataniștilor, că m-am distrat destul cu voi !

  5
  2
  1
  Reply
 11. MAS

  Din cauza voastră,m-a prins barbat-mio pipăind vinetele, în bucătărie. A întrebat daca ma bag de-o tură de pipăială și în dormitor. Acu’ eu ce fac? Dacă nu are ceva tare în vârf? Oricum am spus ca finalizarea e cu ceva Jar, și apoi cu beli ăăă, jupuit.

  7
  2
  1
  Reply
  1. Laura G.

   @MAS 😅
   Ai reușit să completezi apoteotic epopeea sexului și a vinetelor.
   Made my day 😅

   4
   2

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.