Te văd, Clare Mackintosh

vădTe văd nu este doar un thriller psihologic foarte bine scris, dar abordează și un subiect fierbinte al acestor ani: vulnerabilitatea siguranței noastre, chiar dacăi trăim în orașe aglomerate și fragilitatea intimității noastre mijlocită de explozia tehnologiei IT și a rețelelor sociale. Chiar și atunci când consideri că ai o expunere discretă și te consideri o persoană lipsită de importanță în afara familiei, pentru o minte malefică e atât de simplu să-ți facă viața un calvar și să-ți decidă moartea, la un click distanță.

Zoe Walker este femeia obișnuită a secolului nostru: mamă a doi copii, divorțată de Matt și aflată într-o relație cu ziaristul Simon. Lucrează la o firmă de imobiliare, pentru un șef anost, iar pentru a-și suplimenta veniturile ține contabilitatea pentru prietena și vecina sa, Melissa. Merge la serviciu mereu pe aceeași rută, stă în același vagon, pe același scaun, la aceleași ore. Viața ei curge domol, doar cei doi copii ai săi, ce ies din adolescență și se pregătesc pentru viața de adult, dându-i bătăi de cap.

Rutina pare a fi al doilea său nume, o rutină plăcută care-i dă senzația de stabilitate și siguranță.

”Rutina este confortabilă pentru tine. Este familiară, îți dă încredere. Rutina te face să te simți în siguranță. Rutina o să te omoare.” 

Asta până când, fără să știe și fără să vrea, cineva o expune pe site-ul de ”vânătoare” gasesteperecheapotrivita.com. O comunitate online secretă, accesibilă doar celor care plătesc o taxă piperată și care primesc detalii despre ea și alte multe femei. O excelentă oportunitate pentru agresori, violatori și criminali.

Te văd, dar eu sunt invizibil. Până când o sa vreau eu să mă vezi.”

Poarta e deschisă pentru crime, violuri, ancheta poliției, spaima ei și a familiei, bănuiala înfiorătoare că tot ce mișcă în jurul ei este un real pericol. Va supraviețui? Va scăpa oare din acest coșmar?

Te văd este un roman alert, te face să-ți pui multe întrebări, începi să bănuiești fiecare personaj în parte, sperând să descoperi cine este vinovatul. O poveste cutremurătoare, care îți ramâne bine înfiptă în creier – iar ăsta e indiciul unui roman bun. Merită citit!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.