Outlander – serial


sau un salt în istorie

outlanderCum te-ai simţi dacă într-o zi te-ai trezi că eşti în anul 1743, în Scoţia medievală?
Claire Randall trăieşte cu bucurie sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi pleacă alături de soţul ei – Frank Randall – într-o a doua lună de miere pe meleagurile Scoţiei. Frank îşi doreşte să descopere originile familiei sale, mândru de eroismul ascendenţilor săi.

Numai că, istoria familiei Randall se amestecă şi cu ceva misticism al vremurilor trecute, iar o escapadă nevinovată a lui Clair într-un loc bizar o propulsează pe aceasta cu 200 de ani în urmă pe axa timpului.

Claire – o englezoaică stilată care a petrecut războiul ca asistentă medicală în spatele frontului – se trezeşte brusc în Scoţia anului 1743, într-o epocă medievală tulbure. Sunt vremurile în care englezii încearcă să ocupe Scoţia şi scoţienii se lupta cu ei ca să-şi păstreze autonomia. În această luptă apare Claire, salvată de scoţieni de la agresiunea unui comandant englez (chiar un Randall – ascendent direct al soţului ei). Clanul MacKenzie o adoptă şi o tratează relativ decent, chiar dacă asupra ei planează bănuiala că ar fi spion al englezilor. Iar scopul ei primordial este de a se reîntoarce în anul 1945, timp în care Frank face eforturi disperate pentru a-şi regăsi soţia dispărută misterios.

Cum va fi viaţă lui Claire la jumătatea secolului 18, cum va reuşi să supravieţuiască? Şi, mai ales, cum va reuşi să ascundă faptul că ştie deja cursul istoriei ce va urma pentru Scoţia? Pentru că orice tentativă de a dezvălui viitorul o aruncă în categoria vrăjitoarelor, riscând condamnarea la moarte.

Seria I a serialului oferă răspunsurile la aceste întrebări într-o excelentă ecranizare a romanului Outlander scris de Diana Gabaldon. Un iureş de aventuri, intrigi, mister, lupte, scene de dragoste sau violenţă sexuală îmbinate excelent în serialul Outlander.

Jocul actorilor, costumele, muzica, regia fac din Outlander un serial interesant, palpitant, ce merită văzut. Cotat de IMDB cu bine-meritata notă 8.5, creat de Ronald D. Moore şi jucat minunat de Caitriona Balfe, Sam Heugham şi Tobias Menzies, serialul şi-a anunţat deja seria a II- a.

9 Comments

 1. Nicolae Dascalescu

  https://cefilmevad.wordpress.com/2016/03/17/seriale-noi-primavara-2016/
  pentru cei carora le-a palcut… o veste buna

  Reply
  1. LG (Post author)

   Multumesc. De urmarit. Merita! 🙂

 2. Andreea

  am vazut primul episod ieri si vreau sa urmaresc in continuare acest serial 🙂

  Reply
  1. LG (Post author)

   Andreea,
   Va fi din ce in ce mai interesant 🙂

 3. Pingback: Outlander – serial – filme care merită vazute

 4. Solandi

  O veste bună: a început sezonul 3.
  M-a captivat şi pe mine acest serial încă de la primele scene din primul sezon.

  Reply
  1. LG (Post author)

   Mulțumesc! 🙂
   Mărturisesc că sezonul 2 l-am cam fentat – furată de alte seriale noi.
   Atât vreau să știu: sezonul 2 e la fel de captivant ca 1? sau se subțiază?

 5. Solandi

  Sezonul 2 este la fel de incitant ca şi primul sezon. Acţiunea se petrece în Franţa secolului 18 în paralel cu cea din secolul 20 (cam după 20 de ani de la întoarcerea lui Claire acolo, de la finalul sezonului 1). Personal nu am perceput intensităţi diferite între cele 2 sezoane; dacă ar fi să trasez un grafic simplu , ar fi o linie orizontală situată undeva sus pe scara emoţiilor artistice. Rămâne de văzut dacă şi sezonul 3 îşi păstrează ‘ consistenţa ‘.

  Reply
  1. LG (Post author)

   Sună bine, mersi! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.