Multe vieţi, mulţi maeştri, Brian L. Weiss


Multe vieţi, mulţi maeştriDincolo de faptul că acest roman a apărut la noi încadrat în categoria “esoteric”, el merită a fi citit de oricine, de toată lumea. Pentru că este uşor de parcurs, pentru că deschide nişte perspective de gândire şi simţire, pentru că e altfel.

Brian L. Weiss este un psihoterapeut american binecunoscut în branşa sa, cu studii şi cercetări aprofundate, dincolo de uzualele psiho-şedinţe “pe canapea”.

După patru ani de tăcere, în care n-a îndrăznit să povestească despre experienţele sale de teama ridiculizării, sau riscând să fie exclus din breaslă, a luat hotărârea să spună clar comunităţii ceea ce a aflat.

Având structura mentală a omului de ştiinţă, cu o bogată pregătire ca psihiatru, ce se bazează pe fapte şi dovezi, Brian L. Weiss îşi tratează pacienţii aplicând buchia numeroaselor cărţi citite şi învăţate. Catherine este unul din aceşti pacienţi ce apelează la el pentru vindecare. Vindecarea de fobii, de anxietate, de blocaje ce-i fac viaţa personală un calvar. Un calvar zilnic care începe cu insomnii şi se termină cu coşmaruri.

După câteva tehnici de terapie aplicate pentru tratarea anxietăţii, însă fără rezultate notabile, Weiss apelează la hipnoză. Cu acordul pacientei, terapeutul încearcă regresia hipnotică – metodă care, aplicată corect, descătuşează şi scoate la iveală ceea ce conştientul ţine îngropat (deseori pentru sănătatea lui).

Astfel, incursiunea în vieţile anterioare ale pacientei sale îi dezvăluie toate traumele şi ipostazele prin care a trecut Catherine – sau mai exact spus, spiritul ei.

Iniţial foarte sceptic, Weiss explorează cu răbdare trăirile sub hipnoză ale pacientei. Ulterior, uimit şi încântat, observă îmbunătăţiri remarcabile în comportamentul şi starea ei emoţională. Dar ceea ce-i tulbură universul ştiinţific sunt mesajele “de dincolo” primite prin Catherine. Mesaje clare, directe şi mai presus de toată ştiinţa lui. Mesaje care îi pun la îndoială sistemul de credinţe, îi schimbă viaţa şi, mai ales, gândirea mult prea pragmatică.

Multe vieţi, mulţi maeştri – o carte interesantă şi captivantă. O carte care i-a impresionat şi pe alţii:

O relatare profund mişcătoare a trezirii spirituale neaşteptate a unui om. Această carte extrem de curajoasă a făcut loc unei căsătorii între ştiinţă şi metafizică. O lectură obligatorie pentru o lume dornică, în căutarea sufletului.” – Jeanne Avery

 

O relatare fascinantă pe studii de caz, care fundamentează eficienţa terapiei pe vieţile anterioare. Cartea va deschide uşi pentru mulţi dintre aceia care nu au luat niciodată în considerare valabilitatea conceptului de reîncarnare.” – Richard Sutphen

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.