Marile minciuni nevinovate – serial


Marile-minciuni-nevinovateCu titlul original Big little lies, serialul produs și difuzat de HBO ne surprinde cu o distribuție de excepție și un subiect actual, etern nerezolvat: violența domestică. Sub aparența unei vieți perfecte, comunitatea high-society din Monterey-California ascunde secrete și dureri jenante ce nu pot fi dezvăluite dacă vrei să trăiești în ”lumea buna”. Reese Witherspoon, Nicole Kidman și Shailene Woodley sunt, în film, soții și mame aproape perfecte într-o societate ”apretată” în care un eșec sau un secret murdar conduce la marginalizare.

Chiar dacă începutul nu e fulminant, povestea are de toate: acțiune, suspans, relații interumane (între soț-soție, între prieteni, între părinți și copii, între familie și școală), o multitudine de trăiri și sentimente, muzică excelentă, actori talentați.

S-ar putea crede că Marile minciuni nevinovate e un serial siropos. Ar fi putut fi dacă o crimă n-ar fi tulburat liniștea micului oraș. Iar partea cea mai interesantă, care mi-a plăcut cel mai mult: până la ultimul episod nu se cunoaște cine este nici criminalul, dar nici victima. Ancheta poliției – în secvențe scurte și sporadice – se suprapune peste dezvăluirile personajelor.

Ce mi-a plăcut:

 • misterul poveștii
 • jocul actorilor
 • jocul copiilor – Chloe Mackenzie (interpretată de Darby Camp) este demențială!
 • dezvăluirea gradată a secretelor
 • ilustrarea ipocriziei sociale și a distonanței între aparențe și realitate
 • fiecare episod, dar în special ultimul

Ce nu mi-a plăcut: prea scurt. Marile minciuni nevinovate este o mini-serie în 7 episoade. Aș fi vrut să fie mai lung și fanii serialului speră la un sezon 2. Deocamdată se discută posibilitatea unei continuări.

Romanul cu același titlu (Big little lies) scris de Liane Moriarty i-a inspirat creatorului David E. Kelley un scenariu excelent structurat, cu alternanțe între dramatism, comic de situație și sensibilități sufletești. Marile minciuni nevinovate mi-a mers la suflet, am savurat fiecare scenă și episod, iar finalul e apoteotic.

2 Comments

 1. Bookish

  Mi-a plăcut mult această miniserie și la plusuri aș adăuga coloana sonoră foarte bine aleasă. Hmm… nu știu dacă ar avea sens să îl lungească, cred că ar da într-o lălăială plictisitoare.

  Reply
  1. LG (Post author)

   Exact, am pomenit de muzica excelentă. Și, da, nu se știe dacă o continuare s-ar ridica la calitatea primei serii. Vom vedea 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.