Mai târziu, Stephen King

tarziuCu cât citesc mai multe romane de-ale lui Stephen King, cu atât sunt mai încântată de acest autor. Indiferent de subiect – obișnuit sau bizar, oricum ar fi personajele – banale sau remarcabile, King reușește să mă țină lipită de paginile cărților lui. Mai târziu este ultima care m-a ținut trează până la orele mici ale nopții.

Personajul principal este Jamie Conklin, el are doar treisprezece ani, dar este atât de drăguț, deștept, perspicace, un fiu grozav, matur pentru vârsta lui și are un mare simț al umorului (oare a moștenit umorul negru al lui King? 🙂  În unele părți ale cărții am râs în hohote).

El poate vedea oameni recent morți și poate vorbi cu ei pentru scurt timp, dar măcar își poate păstra secretul, adaptându-se la viața normală. Îl ajută și mama lui – agent literar – cu care are o relație foarte caldă.

Da, văd oameni care au murit. Din câte-mi aduc aminte, i-am văzut mereu. Dar nu e ca în filmul ăla cu Bruce Willis. Câteodată, e interesant și palpitant, alteori, înfricoșător ( cum a fost cu tipul din Central Park) sau poate să fie doar o chestie enervantă.

Secretul lui este bine păzit până într-o zi când chiar mama lui are nevoie de capacitatea paranormală a lui Jamie. Pentru a evita un faliment profesional al mamei și o dramă familială, Jamie își folosește abilitățile. Doar că peste câțiva ani lucrurile scapă de sub control, chiar dacă este implicată și o polițistă, prietena mamei. De fapt, chiar din cauza ei.

Nu intru în amănunte, dar pot spune că subiectul este inedit, acțiunea e palpitantă, povestea este scrisă excelent. Mai târziu este un roman cu de toate: suspans, aventură, mister, erotism și mult umor. Din loc în loc îl întâlnim pe Jamie la diferite vârste: la șase ani, la treisprezece, la cincisprezece și chiar la 22 de ani când pare că-și povestește aventurile copilăriei.

Cele mai importante lucruri sunt cele mai greu de spus.

Mi-a plăcut foarte mult acest roman și-l recomand iubitorilor de literatură polițistă, horror, thriller.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.