Leul roșu, Maria Szepes


leul rosuPentru a te simți un om complet, dar și complex, e nevoie de ceva mai mult decât o acumulare materială. E nevoie de spirit cizelat, minte șlefuită  și suflet echilibrat. E nevoie de o alchimie mirifică pe care Universul ne-a dăruit-o cu condiția găsim noi dozajul potrivit al elementelor. Leul roșu este un roman despre alchimia trup-suflet-spirit. Mesajul cărții este similar cu mesajul lui Coelho din Alchimistul: dacă vrei transformi plumbul în aur, atunci transformă-te pe tine însuți! Arde în creuzetul vieții plumbul din sufletul tău, până obții aur!….elimină plumbul din trupul tău, hrănindu-l cu aur!….înlocuiește plumbul din mintea ta cu aurul înțelepciunii. Nu-i deloc ușor. E simplu, dar nu-i ușor! Pentru asta nu ne ajunge o viață. Oare de-asta, în unele religii, există reîncarnarea și necesitatea de a retrăi iar și iar?

Leul roșu este un roman cutremurător, este povestea fascinantă a unui suflet care la prima sa încarnare a comis păcatul cel mai grav: a ucis. L-a ucis pe cel care i-a fost mentor, pentru o amărâtă de sticluță care putea conține “elixirul vieții veșnice”. Prea tânăr și înfierbântat pentru a înțelege elixirul vieții veșnice este otravă pentru un trup abrutizat, o minte naivă și un suflet năclăit de răutăți. Alchimia nu i-a permis treacă din plumb în aur picurând poțiuni pe gâtPedeapsa pe care a primit-o a fost aceea de a-și aminti toate experiențele din toate întrupările anterioare, toate chinurile trupești și sufletești pe parcursul a 4 secole. Este fascinantă descrierea tuturor tipurilor de vieți: de femeie, de bărbat, de copil abandonat, de embrion avortat. A îndurat chinuri, umilințe, înfrângeri; a îndurat maturizarea spiritului care l-a transformat din plumb, în aur.

O lectură interesantă, un mesaj spiritual și o plimbare aventuroasă prin istoria câtorva sute de ani. Un popas captivant la Curtea Franței din timpul reginei Marie-Antoinette și apariția lui St. Germain – personaj istoric controversat, întâlnit de contemporanii epocii pe parcursul a peste 100 de ani, neschimbat și în locuri diferite, mereu foarte bogat, mereu spiritual și agreat în toate mediile.

Poate v-am plictisit, dar asigur  Leul roșu nu va comite acest păcat. Citiți-l! Încă o moleculă de plumb se va tranforma în aur.

2 Comments

 1. Uirebit

  Deși nu este inedită, ideea autorului este foarte interesantă.
  Câte stele i-ai dat cărții pe Goodreads?

  Reply
  1. LG (Post author)

   5 stele. Pe alocuri e cam alambicată, dar te pune pe gânduri și te ține în tensiune 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.