Gone girl

sau în pat cu psihopatul…

gone-girlUn film excelent! Cel puţin aşa mi s-a părut mie. Poate că nu este o capodoperă artistică, însă scenariul, ideea, mi s-au părut diferite de majoritatea producţiilor hollywood-iene.

Un film lung, de două ore şi jumătate, pe parcursul căruia nu te plictiseşti nici o secundă. Pentru că schimbările de situaţie, surprizele, noutăţile şi ciudăţeniile abundă. Când tocmai bănuiai firul acţiunii, pac! apare ceva ce-ţi schimbă perspectivele. Filmul este ecranizare după romanul cu acelaşi nume al scriitoarei Gillian Flynn – “Fata dispărută” – adus la noi de Editura Trei. Roman despre care New York Daily News spune că este “Diavolesc de inteligent”.

Apărută în 2014, pelicula ne aduce actori consacraţi: Ben Afflek şi Rosamund Pike şi este realizată de celebrul David Fincher care a “păstorit” şi The social Network – blagoslovit cu Oscar, excelentul The curious case of Benjamin Button şi serialul House of cards.

Gone girl este cotat pe IMDB cu 8,2 şi e o notă foarte bună, având în vedere că nu prea am văzut note peste 8,5-9.
Nu-l povestesc, pentru că filmul trebuie văzut, nu citit. Dar veţi găsi în el mister, dramă, thriller, acţiune. Fără împuşcături! Dar cu destule momente psihologice pe alocuri greu de digerat în viteza acţiunii. Veţi vedea cât de uşor unii oameni reuşesc să manipuleze televiziunea şi cum televiziunea (în mod tradiţional) reuşeşte apoi să manipuleze mulţi oameni. Cum ceea ce se vede este fals, iar ceea ce nu se vede este odios. Cum o fată cu aspect de înger îşi premeditează viaţa, zi de zi, lună de lună şi cum demonul din ea îi păcăleşte pe toţi, fără scrupule. Cum din inocent devii un paria, dacă cineva îşi pune în cap să-ţi distrugă viaţa, şi cum iubirea se poate transforma în teroare. Şi asta doar pentru că ai picat în dizgraţia unui psihopat.

Gone girl este unul din rarele filme în care finalul nu-i previzibil şi nici prea happy. Dacă de cele mai multe ori, noi, spectatorii sentimentali, gândim la final “bine că au rămas împreună”, ei bine, la acest film, gândul final este “ce groaznic că…”

1 Comment

  1. Pingback: Gone girl sau în pat cu… psihopatul | filme care merită vazute

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.