Familistul (A family man) – film

Ce este mai important în viață? Familia sau cariera? – întrebare la care lumea modernă încă n-a aflat răspunsul și îl caută constant, sacrificând-o pe una în favoarea celeilalte. Ne învârtim într-un cerc vicios: pentru a-ți păstra familia unită și într-o situație confortabilă ai nevoie de stabilitate financiară. Iar într-o lume a concurenței acerbe stabilitatea financiară se menține muncind din greu și, implicit, sacrificând viața petrecută în familie.

Despre lupta asta e vorba în pelicula A family man – o dramă ușor romantică ce ne pune pe gânduri. Mulțumirea, satisfacțiile și momentele fericite nu vin de la sine, ci se lasă greu câștigate. Obținera lor, la pachet cu o viață echilibrată, vine doar atunci când învățăm să gestionăm corect lista priorităților zi de zi.

Blackridge este o agenție de recrutare profesională cu două categorii de clienți: firme în căutare de profesioniști și profesioniști în căutare de angajatori. Lupta acerbă se dă atât în exteriorul agenției pentru cât mai multe angajări comisionate, cât și în interiorul ei pentru desemnarea următorului manager. Dane Jensen are mari șanse de a obține postul de manager, mai ales pentru că opozanta sa este o tânără cu mai puțină experiență. Cu o familie frumoasă și un cămin confortabil, Dane muncește 70 de ore pe săptămână uitând care îi sunt prioritățile în viață, până în pragul dezumanizării. Când unul dintre cei trei copii ai săi se îmbolnăvește, universul lui Dane devine haotic iar cele doua lumi îl macină până la epuizare.

A family man e un film de acțiune, dinamic și emoționant. Nu e o capodoperă cinematografică, dar nu doar capodoperele ne aduc bucurie și înțelepciune. Este una dintre acele povești care ne învață că sacrificiile sunt bune până la un punct și că oricât de performant ai fi, viața personală nu trebuie neglijată.

Mi-a plăcut povestea și mi-a plăcut jocul actorilor. Mi-a plăcut suspansul prezent până la ultimele minute ale celor 2 ore de film și mi-a plăcut distribuția: Gerald Butler în rolul lui Dane, Willem Dafoe în rolul șefului său cinic și materialist, și Gretchen Mol care a interpretat minunat rolul de soție și mamă, inepuizabilă în strădania de a ține lucrurile pe linia de plutire.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.