Aştept răspuns, de Dan Chaon


indexAştept răspuns – Un thriller psihologic profund, desfăşurat lent, în stil „picătura chinezească”.

În primele 3 capitole – cele mai scurte, ne sunt prezentate cele 3 situaţii de viaţă pe care le va urmări naratorul, agăţându-ne pe noi, cititorii, de restul poveştii şi determinându-ne să n-o abandonăm. Câteva elemente ciudate trezesc curiozitatea şi te ţin cu cartea în mâna până la ultima pagină.

Ryan – un tânăr de 15 ani îşi regăseşte tatăl biologic şi decide să rămână cu el, abandonandu-şi familia adoptivă. O mişcare nu foarte inteligenţă, având în vedere că Jay – tatăl nou-găsit e cam haimana şi-i schimbă cursul vieţii iremediabil în rău. Faptul că un mafiot, din cauza lui Jay îi taie o mâna lui Ryan reprezintă doar un strop din thrillerul romanului. Dar asta nu e tot…

Lucy – o proaspătă absolventă de liceu îndrăgostită lulea de profesorul ei, decide să plece cu acesta în lume, părăsindu-şi familia şi oraşul de provincie în care se sufocă. O poveste de amor ce începe frumos, continuă cu minciuni, însă sfârşeşte surprinzător. Profesorul nu e ceea ce pare, ba chiar are personalitate multiplă. Şi are atâtea faţete, încât Lucy nici nu mai ştie pe cine şi dacă iubeşte…

Miles – un tânăr de 30 de ani care-şi caută cu obsesie fratele geamăn plecat demult, pe-aiurea. Hayden – geamănul – dispărut de mulţi ani, suferă de schizofrenie şi umblă prin lume sub diverse identităţi, zbuciumat de o minte bolnavă. Miles îşi face un scop în viaţă din căutarea acestui frate până la capătul pământului. Îl va găsi?

Aparent fără legătură între ele, cele 3 acţiuni au un singur personaj în comun – personaj ce creează tensiune cititorului avid să afle finalul acestui thriller psihologic.
Aştept răspuns – un roman bine structurat şi incitant, ce te ţine într-un uriaş suspans.

Aştept răspuns a apărut la Editura Litera.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.