Berlin Station – serial


berlin stationNu este nici Jason Bourne, nici James Bond și poate că mulți l-ar găsi un pic cam plictisitor. Doar la început, dar după primele două episoade devine tot mai interesant. Lumea reală a spionajului este probabil mai plictisitoare decât credem noi. Berlin Station este un serial de spionaj în stare pură. După Homeland am căutat ceva la fel de bun și n-am găsit până la el. Dacă vă place genul, Berlin Station este un serial decent, concret, pentru care merită să consumi timpul de vizionare. Cu o sumedenie de întorsături de situație, dinamic și realist, acesta este un serial în care ”băieții buni” nu-s chiar ușă de biserică, iar ”băieții răi” sunt colegi cu ăia buni.

Divizia CIA atașată Ambasadei S.U.A. din Berlin are scurgeri de informații în stilul wikileaks, motiv pentru care și-a facut doi dușmani puternici: Centrul CIA și Serviciul de spionaj german (BND). Dar nu-s numai ele supărate și vedem acum cât de multe agenții de spionaj sunt pe punctul de a-și pierde identitatea, tot timpul. De asemenea, serialul dezvăluie modul în care persoanele din interior pot fi o amenințare la adresa celei mai mari agenții de spionaj din lume. În același timp, evidențiază vieți personale greu de gestionat într-o stare permanent tensionată. Și nu în ultimul rând, este interesant ”mariajul” cam convențional-ostil dintre serviciile de spionaj americane și cele germane. Ambele, spionate de Mossad – iată un regal al ițelor, al negocierilor și al relațiilor bizare între spioni mai vechi sau mai noi.

Berlin Station este un thriller cu o distribuție puternică, muzică excelentă și un scenariu dinamic, imprevizibil și bine construit. Doi actori și personajele lor dau greutate serialului: Richard Armitage (Daniel Miller) are deja ”antrenament” după ce s-a remarcat în serialul MI-5 și Rhys Ifans (Hector DeJean) cu un rol dificil, complex și foarte bine jucat. Alături de ei, Michelle Forbes și Richard Jenkins fac din Berlin Station un serial incitant și captivant, cu numai 20 de episoade deocamdată. Prima serie cu 10 episoade este deja în eter, iar sezonul al doilea va fi difuzat din octombrie 2017. Îl recomand, merită văzut de către iubitorii genului, eu abia aștept sezonul 2.

Trailer-ul este elocvent și chiar dacă auziți vorbindu-se în germană, nu vă speriați, serialul este în engleza americană  🙂

2 Comments

 1. Lucian

  De notat! 🙂 Momentan urmaresc serialul „Blacklist”. Tot CIA si surprinzator, un nume comun „Berlin”. Voi urmari cu mare interes filmul recomandat de tine. Moartea mea: CIA, spionaj, suspans. 🙂

  Reply
  1. LG (Post author)

   Și eu urmăresc Blacklist, foarte bun!
   Îți recomand și Homeland – același gen. Plus Scandal, Chicago P.D., Shades of blue – diferite ca gen dar foarte bune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.