Viața în Qatar


Autor: BaGheRa

Nu vreau să vorbesc despre alții, spun doar din propria-mi experiență. Dacă vrei să ajungi aici cu serviciul, ai grijă să mergi la sigur.  Nu recomand să te duci în Qatar și să îți cauți de muncă pe parcurs. Viața este destul de scumpă aici și ai toate șansele să rămâi „pe drumuri”, cum spunem noi românii. Eu am venit cu un contract de șase luni, printr-o firmă de recrutare din UK, cu posibilitate de prelungire. Vedem dacă vor să prelungească!

Job/salariu

Salariile sunt destul de mari, comparabile cu ale occidentalilor. Nu au taxe, nici contribuții sociale pentru cei care au drept de rezidență în Qatar, iar cei care lucrează cu forme legale, dar nu sunt rezidenți, au printre cele mai mici taxe din lume. Sper să nu spun prostii, dar parcă am citit ceva de 5%.

Locuință

Personal, aleg să stau la hotel, deoarece plătesc considerabil mai puțin decât dacă aș închiria o garsonieră sau un apartament în zona în care prefer să stau.

Prețurile pot pleca de la 1600$ undeva mai la periferie și se pot duce chiar și la vreo 6000$ undeva în Pearl of Qatar (ăsta, Perla adică, este echivalentul Palm Tree-ului din Emiratele Arabe Unite). În zona unde stau, chiriile sunt pe la vreo 3000$.

Sănătate

Pentru rezidenți, am înțeles că totul este moka. Din ceea ce am citit prin ziare sau declarații ale românilor de pe aici – i-a venit soacra, i s-a făcut rău, a fost tratată free of charge. Acum, de la 1 februarie 2023, s-a introdus asigurare de călătorie obligatorie pentru turiștii care intră în țară. Undeva la 15$ pe lună și se achiziționează doar de la companiile agreate de ei. Nu știu să spun mai multe despre asta cu asigurarea, dar dacă plănuiți un sejur în Qatar, nu plecați fără asigurare de călătorie.

Educație

Din ceea ce am înțeles de la colegii mei, dacă vii cu copiii, ca să îi poți înscrie la școală trebuie să ajungi până în ianuarie, maxim februarie – altfel nu ți-i primește. Sistemul de educație este performant și pe lângă engleză, mai învață încă o limbă străină. Din păcate, costă destul de mult sistemul educațional, dar poți negocia cu angajatorul pentru a suporta aceste cheltuieli.

Transport

Qatarul dispune de un metrou foarte bine pus la punct și foarte bine conectat cu zonele din împrejurimi. Au un sistem numit metro link – sunt niște autobuze care te duc (gratis) la gura de metrou din diferite zone ale respectivei stații de metrou. Ai ieșit din metrou, te sui în autobuz să te duci acasă sau unde ai nevoie. Metroul costă ~2.5 lei/0.5$ și dacă ai mai mult de 3 călătorii, este gratuit. Trebuie achiziționată o cartelă cu vreo 10 călătorii pe care o poți reîncărca. Sistemul de autobuze este și el destul de bun, însă nu l-am încercat.

Prețuri

O masă la prânz costă de la 10$ până la 25$. În general, prețul afișat la mâncare diferă în funcție de restaurant și de zonă, ca peste tot în lume. La periferie sunt prețuri mai normale, iar în centrele comerciale sau în zona business prețurile cresc în funcție de puterea de cumpărare. Spre exemplu, un tuns la periferie costă 6$, taxiul dus-întors vreo 15$ și tot e mai ieftin decât să te tunzi în zona business unde pentru aceeași freză lași cam 33$.

Alcool și carne de porc

Fiind o țară musulmană, alcool este strict interzis, însă în „oaze”, așa cum le spun eu hotelurilor de 5 stele, poți găsi alcool. Doar că este scump în draci, 15-20$ o bere. Am fost la un restaurant de genul și pe două beri și o shaorma grecească la farfurie am dat vreo 70$.

Totuși dacă ești expat și rezident, poți aplica pentru un permis special cu care poți cumpăra carne de porc și băutură. La magazin, o bere e 4$, iar o sticlă de Jack 90$. Carnea de porc nu știu cât costă.

Dezavantaje

 1. Nu poți folosi whatsap pe video sau audio decât cu VPN sau dacă stai la hotelurile astea „oaze”. Telegram sau orice sistem de mesagerie criptat este strict interzis.

    2. Căldura este un factor de stres, la propriu. Nu am simțit pe pielea mea cum este căldura îmbinată cu umiditatea, dar presupun că nu prea e ce trebuie. Din spusele colegilor, iulie și august este teroare!

    3. Prețurile foarte mari atât la locuit cât și la venitul aici, via Qatar Airways.

    4. Închirierea locuinței este foarte nasoală – este foarte greu să desfaci un contract gata semnat. Rar găsești chirie pe termen scurt, majoritatea proprietarilor oferă apartamentele pe minim 6 luni sau un an și practic, chiar dacă găsești ceva mai ieftin sau mai bun, dacă nu ți-a expirat contractul, ura și la gară!

Dacă mă mai gândesc la ceva o să mai completez pe parcurs. V-ați prins probabil că zicând Qatar mă refer de fapt la Doha, pentru că acesta este capitala și principala așezare a Qatarului.

Foto: BaGheRa

40 Comments

 1. VictorR

  E OK de știut. Nu pentru mine, eventual pentru juniorul meu. Automaticieni se caută?

  4
  Reply
  1. BaGheRa

   Se caută în toate domeniile, dar în domeniul acesta de care întrebi, se cere cu experiență, 10-15 ani, asta ca să aibă un salariu okeish. Dacă nu ai anii aceștia practic trebuie să te valideze cineva care a lucrat cu tine în trecut!
   Pentru mine, spre exemplu, a pus obrazul un englez cu care am lucrat acum vreo 7 ani, doar că în cazul meu eu am și anii respectivi de experiență.
   Ce an este puștiul?
   @VictorR, să știi că nu am uitat și oferta rămâne valabilă – atât pentru București, cât și pentru Cluj 🙈.

   3
 2. VictorR

  Anul 1 la master. Lucrează de aproape 6 luni pentru niște nemți, în Cluj. Dar întrebam informativ, că cu el n-am discutat încă. Oricum, mulțumim.

  3
  Reply
 3. Elena P

  Ia, ia, ia, ia stai umpiq! Cum adică e strict interzis sa folosesc telegramul? Nu ma pot conecta la el sau dacă îl folosesc și ma prind, îmi taie vreo mână?

  3
  1
  Reply
  1. Solandi

   Și care mână? Oare te lasă să alegi?

   5
   1
  2. Elena P

   La prăjituri am două de stânga. Cedez una dacă e. Dar să mi-o dea în punga, că la fripturi am nevoie de ea.

   5
   3
   1
  3. Solandi

   Aici e avantajat miriapodul. Acolo e de el.

   Da, știu, pod e picior, dar sigur jumătate din ele sunt mâini. Alea anterioare.

   2
   2
  4. BaGheRa

   @Elena, telegramul și signalul sunt restrictionate. Nu le găsești în magazin play. Nu stiu ce se întâmplă dacă le ai pre instalate. Spre exemplu îți pot spune ce se întâmplă cu whatsapp-ul: poți trimite mesaje, poți trimite mesaje audio, dar la audio și video call, dacă nu ai un VPN nu te poți auzi cu interlocutorul îl auzi că e acolo și că vorbește dar nu înțelegi ce spune deoarece este bruiat.
   Ce îți face dacă te prinde nu știu. Ce pot spune este că Google Meet merge perfect atât pentru mesaje cât și pentru video call.

   2
 4. Laura G.

  Dar fumatul? Cum e cu fumatul? Peste tot, sau numai prin colțuri?

  2
  2
  Reply
  1. Elena P

   Da, fumatul, umerii goi, genunchii goi, cum e cu astea?

   3
   2
  2. BaGheRa

   @Laura, spre exemplu nu prea am văzut lumea să fumeze pe stradă, în schimb i-am văzut pe unii dintre ei să fumeze acolo unde sunt amplasate coșuri de gunoi. Din păcate nu sunt prea multe.
   Spre exemplu în baruri sunt locuri special amenajate pentru fumători, sau dacă este în aer liber la terase nu este nici o problemă.

   2
  3. BaGheRa

   @Elena, chiar ieri am văzut o gagică alergând pe stradă în pantaloni scurți și tricou. Eram cu un coleg și l-am întrebat dacă este voie cu așa ceva pe stradă.
   Mi s-a răspuns că acum vreo 10 ani nu era voie și erau toate șansele să fie amendate persoanele care mergeau cu umerii goi sau cu genunchii la vedere.
   Acum cică nu mai este așa restricționat și doar dacă vei interacționa cu instituțiile statului este posibil să nu fii primit înăuntru unde ai nevoie dacă nu folosești o îmbrăcăminte adecvată.

   4
 5. Paco

  În general cu munca nu mă prea omor, mă interesează în schimb dacă merită efortul pe plan turistic.
  Ai ce să vezi pe acolo?
  Am stat zece ani în Benidorm, sunt familiarizat cu ,, zgârie nori ,, și luminițe colorate pretutindeni.
  Exclus,, feeling powerful in Quatar,, și 375 de poze pe Facebook, că nu sunt genul și nici nu am Facebook.

  2
  3
  2
  Reply
  1. Laura G.

   @Paco,
   Ai plecat din Benidorm? Și-acum pe unde stai?
   Nu, nu-mi da adresa exactă! 🙂 Doar ca zonă.

  2. BaGheRa

   @Paco, în mod sigur ai ce vedea asta nu încape discuție, Qatarul ca orice țară care are deșert și bani poate oferi distracții pe cinste de la safari prin deșert până la o plimbare cu gondola prin Mica Veneție. Bani să ai să cheltuiești 😁. Da sunt multe locuri cu luminițe care îți iau ochii, dar eu zic că una peste alta se merită ca alternativă la Dubai. Deși am ajuns în am2 mulți spun că Dubai-ul este un deschizător de drumuri în ceea ce privește turismul.

   1
  3. Paco

   @BaGheRa, îi sunt Doamnei dator cu o plimbare. A fost America de Sud, dar a picat pentru că nu stau foarte bine lucrurile pe-acolo unde am vrut să mergem.
   Am fost în Maroc anul trecut, a ieșit un pic de iureș pe aeroport pentru că Doamna e mai bagaboantă din fire și eu am doar două moduri de funcționare: caterincă sau Jason Statham.
   Mă interesează strict un aspect.
   Sunt lepre în relația cu femeile? Că eu intru automat pe modul killer la ,,fără fuste scurte, față acoperită și femeia în spatele bărbatului,,.

   2
   1
  4. BaGheRa

   @Paco, nu au treabă cu îmbrăcămintea dacă este decentă, umerii și genunchii acoperiți, dar este posibil să aibă treabă cu afecțiunea în public. Tinut de mână, săruturi, chestii de genul!
   Cât timp îmbrăcămintea este decentă nu zice nimeni nimic. Eu recomand dacă este să veniți perioada octombrie – martie. Mai mult octombrie sau martie deoarece atunci este vremea și de plajă și de tot.
   Ca să vii aici trebuie bilet dus întors, invitație de la sponsor (cazul acesta este rezervarea la hotel) și asigurarea medicală.
   O să vezi că totuși îmbrăcămintea asta decentă, totuși ajută deoarece soarele bate foarte rău și o rochie care să fie cât mai lungă și să acopere mare parte din corp nu produce „arsuri”.
   Am iesit acum vreo două săptămâni și erau 24 de grade și mi s-a părut teribil. Nu stiu ce naiba o să fac la vară cand vor fi 40 de grade sau chiar mai mult si umiditate peste 80 la sută.
   Oricum ia în considerare Dubai-ul că este mai permisiv din toate punctele de vedere. Aici chiar dacă este permisiv, încă nu sunt la nivelul celor din Emirate.

   2
  5. Anduța

   Deci, la asta cu „îmbrăcămintea decentă”, reacționez oleacă. Înțeleg că în Qatar se consideră indecent să porți fuste scurte sau bluze fără mâneci și etc. Deși la alte popoare nu este așa. Dacă aș vizita Qatarul, le-aș respecta regulile. Daaar, dacă aș auzi vreun qatarez/vreo qatareză că, vezi Doamne, e indecent la modul general să ți se vadă genunchii sau umerii, aș considera asta drept o gravă impolitețe, ba chiar o ofensă. Sper că există și reguli clare pentru când qatarezii își ofensează turiștii. Eeee!

   2
  6. Paco

   @BaGheRa, o să mergem până la urmă în America de Sud.
   Sincer, nu îmi permit să postez aici ce mi-au auzit urechile la ,,nu poți cu umeri goi și bulane la vedere,,.
   Mulțumesc pentru informații, poate cu ajutorul Bunului Dumnezeu reușim să ne și vedem feiș tu feiș ( e de la tata expresia, nu îmi aduc aminte dacă am mai povestit faza) și să dezbatem câtă frunză… Și iarbă.

   3
   1
  7. BaGheRa

   @Paco, eu unul zic că mai bine safe than sorry… și dacă poți evita mai bine fă-o. Sincer nu poți să știi cum reacționează și cum nu cunoaștem în totalitate legile… din păcate suntem străini în țara lor.
   Aici nu se dă absolut deloc cetățenia și sunt persoane care locuiesc aici poate și de 3 generații. Li se înnoiește cardul de rezident odată la 3 ani.
   Mie momentan mi l-au dat pe 1 an de zile și mi l-au făcut după 3 zile din momentul în care am ajuns în țară!
   Sincer mi-ar fi plăcut să ne vedem face to face… dar nu este timpul trecut. Dacă voi ajunge prin Spania încă odată îți dau de veste!

   1
  8. BaGheRa

   @Anduță, da ai dreptate și nu te contrazic. Vezi tu noi avem altă mentalitate și am fost obișnuiți și crescuți altfel.
   Nu cred că îți va spune nimeni nimic pe stradă, sincer am întâlnit aici o polițe ieșită din comun. Mai multe nu îți pot spune pentru că nici eu nu știu. Vedem cum vor evolua lucrurile dacă aleg să rămân pe aici mai mult timp… și poate voi reveni cu un update când voi avea mai multe date!
   Cert este că mai pe toți pe care i-am întâlnit și am vorbit cu ei toți mi-au spus numai lucruri mișto pentru a mă face să rămân.
   Știu că se discută mai sus pentru a îmi da o poziție permanentă și se tot bat apropo-uri în direcția asta 😁.
   Vom vedea!

   2
  9. Laura G.

   @Paco,
   Zi-ne faza cu feiș, nu ne fierbe 🙂

   3
  10. BaGheRa

   @Anduța, polițe – trebuia să fie de fapt politețe 🙈.
   @Paco, așteptăm povestea 🙋🏻‍♂️

   2
  11. Paco

   Faza cu ,,feiș tu feiș,, o las aici, o citiți voi când aveți chef.
   Tată a fost ( și este, mulțumesc Celui de Sus că îl mai am in viață chiar dacă ne certăm tot timpul ) smardoi. Smardoi din-ăla pe bune, nu păcălici din-aștia noul model, gen tatuaje+ tras la sală+ X5= interlop, moare lumea de spaimă.
   Tată a bătut la viața lui cam tot ce a considerat de cuviință că îl deranjează.
   Anul trecut a stat trei săptămâni internat la psihiatrie, că a bătut un echipaj de poliție.( Vorbesc serios și vă jur cu mâna pe ce vreți voi). Bonus, avea și cătușele puse.
   Mno, și acu ceva mulți ani am trecut pe la ai mei ( eram încă în RO) și mă întreabă tata foarte serios:
   – Mă tată, cum zic ăia in filme când au ceva de vorbit serios și se cheamă să vorbească față în față ? Am auzit într-un film, dar nu mai îmi aduc aminte.
   – Face to face. De ce întrebi?
   – Eram doar curios, zice tata.
   Mă pregătesc să plec, o pup pe mama, dau să îl pup și pe tata,, stai că cobor cu tine,, zice el.
   Ieșim din bloc, îl văd că brusc virează dreapta, intră în grădina din fața blocului și bate la geamul sufrageriei de la parter,, Băi umflatule, ieși până la geam că vreau să vorbesc ceva feiș tu feiș cu tine,,.
   Ăla a ieșit ( ghinion), tată i-a dat un jet de spray paralizant în meclâ și minim trei palme.
   L-am pupat, m-am urcat în mașină și am plecat.
   ( PS. Tata nu m-a bătut niciodată.
   Mi-a dat odată o singură palmă, când m-au exmatriculat și de la al doilea liceu unde am fost mutat disciplinar).

   3
   1
 6. Jack

  Citeam despre Qatar Airways că este una dintre cele mai sigure companii aeriene din lume. Cred că este o țară interesantă.

  5
  1
  Reply
  1. BaGheRa

   @Jack, este o țară care, asemeni Emiratelor are bani din petrol și gaze și privește spre viitor. Angajează oamenii pentru a îi învața pe ai lor… văd oportunități de afaceri peste tot și intră tot mai tare în Europa achiziționând diferite business-uri. Spre exemplu se zvonește că vor achiziționa Manchester United care este echipa cu cei mai mulți suporteri în lume. Sincer spun că aveam anumite reticențe înainte să vin aici și să locuiesc, dar acum la cât văd cât de safe este și câte avantaje se oferă pentru a locui aici… cred că am făcut o alegere bună per total.

   2
 7. Anduța

  Și, bun gyrosul la qatarezi? 😀 Eu mă declar fan mâncare libaneză, care e considerată un fel de mix între bucătăria meditereaneană și cea arăbească. Mă rog, vorbesc de libaneza de pe la unele restaurante din București. Dacă aș merge în Qatar într-un sejur, mă gândesc că aș vrea să mănânc doar din preparatale lor specifice. Așadar, curiozitate: ai mâncat? Și dacă da, cum ți s-au părut?

  7
  1
  2
  Reply
  1. BaGheRa

   Mă @Anduță, dacă mă crezi nu am văzut nici un restaurant cu specific qatarez. Ce este drept nici nu am căutat. Deci, din păcate nu îți pot răspunde la întrebarea asta 😁. Mâncarea pe care am mâncat-o până acum a fost diversă și bazată pe carne 😎.

   1
  2. BaGheRa

   Și da… gyrosul a fost bun, trebuia să fie 🤣. Doar am dat vreo 30$ pe el! Apropo de mâncare. Pe aici mi-am făcut niste prieteni din Indonesia si Malaezia! Împreună cu ei ieri am fost la masa de prânz în așa numita Condom building și la restaurant, unuia dintre noi, i-au dat mancarea nefacută. Puiul nu era făcut cum trebuie. Si-au cerut scuze, lui nu i-au luat banii, ne-au dat prajiturile din partea casei și băuturile. Dacă se reclamă ceva de genul își pot pierde licența! Sunt foarte stricți pe chestii de genul.
   Prețurile trebuie să fie uniforme atât pe site cât și la take-away services. Am înțeles că în trecut unele restaurante la take away prin servicii din astea de livrare au încercat să modifice prețul ca să includă și transportul și au fost amendați.

   2
 8. Adrian Bolocan

  Mersi pentru articol. Obișnuiam să mă uit la video-uri ale românilor care călătoresc pe ici pe colo, dar trebuia să petrec mult timp pentru a căpăta câteva informații cu adevărat interesante. Aici însă.. scurt și la obiect, așa cum îmi place.

  Sper că mai vin astfel de articole.

  6
  Reply
  1. BaGheRa

   @Adrian, mulțumesc frumos, inițial articolul putea să fie mult mai lung, dar a fost tăiat la montaj – am mai redus din el ca să nu mă învârt în jurul cozii, să nu plictisească, dar nici să fie prea succint.
   Probabil că mai putem scrie despre așa ceva. Eu mai am vreocâteva țări în palmares unde am petrecut minim două luni și pot povesti despre experiențele de pe acolo. În plus putem primi păreri avizate de la:
   @Paco și el ne poate descrie experientele lui cu Spania și pe unde a mai umblat.
   @Anduța poate vorbi despre experiențele ei cu soacra 😁 pe la greci.
   @Zoe, dacă vrea ne poate descrie și ea experiențe avizate 🙋🏻‍♂️.
   În plus oricine a ieșit „pe afară” poate descrie vacanța de vis de care a avut parte. Așa că subiectul nu este epuizat!

   7
  2. Anduța

   Aline, zici să fac articol cu titlul „O soacră de vis”? Și nu la modul ironic. 😛 Sau poate mai bine să povestesc cum am primit interdicție de intra în Grecia? (Bine, s-a rezolvat a doua zi, dar experiența a fost „interesantă”). Sau cum o grecoaică, neștiind de pe unde sunt, a declarat atotștiutor că, citez: „Româncele, rusoaicele și albanezele sunt c*rve”. Sau cum soacră-mii, o vecină binevoitoare i-a zis „e, se întoarce băietul acasă, ce bine. Rămâne să-și găsească și o fată bună, grecoaică de-ale noastre.” Asta deși noi ne pregăteam de nuntă. Hai că mă gândesc, bună idee mi-ai dat. 😀

   4
  3. Laura G.

   @Anduța,
   Zic să fie 4, nu unul 🙂

   3
  4. BaGheRa

   @Anduță, vorba lui @Laura, să fie 4 articole nu unul. Sunt sigur că va fi ceva de vis 😎 să citim întâmplările. Go for it!

   3
 9. HM

  Scurt și la obiect ! Cam sec, dar frumos comentat!
  Aș dori câteva referințe despre:
  1) Interacțiunea cu administrația publică și instituțiile statului.
  2) Viața socială și cum e îngrădită sau nu de suprapunerea cu dogmele lumii arabe.
  3) Domeniile care oferă oportunități de business pentru un european nici prea prea, nici foarte foarte.
  Mulțumiri anticipate și să știi că dacă nu îmi răspunzi o să te ciupesc de … buzunarul cu carnetul de arbitru 🤪( sper că e la piept)

  3
  Reply
  1. BaGheRa

   @Habare, o întrebare, de ce comentezi mereu la ore din astea târzii la care un om normal aproape doarme?
   1. Pentru un rezident este aproape zero, deoarece mai totul se face online. Totuși până să devii rezident trebuie să te duci la o instituție medicală unde ți se fac analize de sânge și radiografie la plămâni. După asta te duci la un sediu de poliție unde ți se iau amprentele de la fiecare deget și de la palmă. Odată ce ai primit QID-ul totul merge ca uns și mult mai repede.
   2. As vrea să înțeleg puțin mai bine ce vrei să spui prin viață socială. Spre exemplu eu nu am întâlnit nici un fel de îngrădire. Sunt destul de stricți cu relațiile în afara căsătoriei… problemele apar dacă lași femeia însărcinată și nu sunteți căsătoriți. Nu stiu exact ce se poate întâmpla mai departe… dar nu cred că este chiar de bine. Personal m-am dus în baruri unde am consumat alcool, fumat pe stradă, jucat biliard, văzut filme la cinema adică chestii uzuale pe care le fac și acasă!
   3. Asta este o întrebare foarte bună al cărui răspuns s-ar putea să nu îți placă. Din câte am înțeles eu (citit) aparent nu poți începe nici o afacere dacă nu ai un asociat qatarez. Motivul pentru care se întâmplă asta nu stiu să ți-l spun, dar poți munci ca freelancer și cu taxe 5%.
   Ca angajat, rezident aici salariul brut = salariul net.
   Cred că ai vrut să spui de cartonaș acum depinde cel galben îl țineam la piept și cel roșu în buzunarul de la spate 🙈

   3
   2
  2. HM

   Mno, mă scuzați că am comentat la ore anormale. Așa sunt eu … mai nepotrivit 🤪 Lucrez în schimburi și pe alt fus oral 😉

   3
 10. Zoe

  @BaGheRa, am citit articolul si toate comentariile☺️.
  Am vizitat tari arabe ca și turista, prin agenție de turism, nu pe cont propriu. Egipt, Tunisia, Maroc, Iordania si am tranzitat Siria, cu o zi în Damasc. Din punct de vedere istoric mi-au plăcut la nebunie. M-am simțit safe? Daa!! Am umblat 2 zile prin Marrakesh prin zone turistice și neturistice, fără ghid, 4 femei și un bărbat și a fost super! Am ales mereu sa plec în decembrie-ianuarie, pentru temperatura plăcută și plaja.
  Primul impact cu o tara araba a fost Egipt. Și @BaGheRa, te rog sa ma crezi, ca i-am mulțumit lui Dumnezeu ca m-am născut, ca femeie, în România! Știu, sunt multe de spus, povestit!
  @Paco,ce probleme ai avut în Maroc?

  2
  Reply
  1. BaGheRa

   @Zoe, tu ai dreptate cu ceea ce spui, și tuturor le dau dreptate. Nu cred că este ușor să te naști femeie într-unul dintre locurile menționate de către tine. Dar în cele două țări menționate de mine, oamenii au început să fie mai progresivi și aici mă refer la UAE și la Qatar. Pot compara UAE pe care l-am vizitat acum 10 ani cu Qatarul de acum. Încet încet lucrurile vor ajunge la normal. E nevoie de timp pentru a schimba o mentalitate. Ca și la noi în țară. Continuăm să votăm răul mai mic!

   1

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.