Suntem mai buni de-atât!?

anticafeneaua-senecaCitesc în presă un articol interesant despre Anticafeneaua Seneca. Mi-a plăcut ideea şi inţiativa oamenilor de acolo. Mi-a plăcut să aflu ce oferă acest loc: un timp al tău şi al prietenilor tăi, un loc al acţiunilor frumoase, benefice, confortabile.

Un spaţiu unde “găseşti resurse frumoase, poţi desfăşura tot felul de activităţi, poţi citi ceva sau poţi lucra la ceva care te ajută pe tine, ca persoană; poţi lucra la computer sau pe una dintre tabletele puse la dispoziţie, ai acces la un scanner, la o imprimantă, internet wi-fi, proiector, light-desk, birouri, dar şi o cameră separată unde poţi studia sau discuta în linişte.”

Fondatorii spun: “Pentru noi, mai important este să vii aici şi, înainte de toate, să pui accent pe producţie, nu pe consumaţie
Pentru că la Anticafeneaua Seneca nu plăteşti consumaţia, ci timpul! Care costă 8 lei/ora. În acest timp (şi la acest pret al lui) fiecare decide ce vrea să facă din tot ce oferă localul – şi oferta e bogată.

Citesc cu uimire primul comentariu al unui cititor:
“Plătesc o oră, beau 4 cafele şi 3 ceaiuri şi măcar ştiu că am făcut pagubă. Yes!” – cu „yes!” la final, ca să marcheze satisfacţia pagubei…
Nu-mi venea să cred ce văd!
Oare cei care gândesc aşa sunt o majoritate? – atunci ne-am dus naibii!
Sau sunt doar câţiva? – nu-i pădure fără uscăciuni…

Aş vrea să sper că sunt puţini care gândesc a pagubă, spre păgubire şi spre păcălire. Dar dacă-s mulţi, ce ne facem?

Articolul întreg îl aveţi aici. Norocul bucureștenilor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.