The equalizer

equalizerThe equalizer – nu ştiu cum s-ar putea traduce corect acest titlu pentru a reflecta personajul. „Egalizatorul” ar fi forţat, impropriu. Dincolo de titlu, un film care mi-a plăcut mult.

Cu Denzel Washington în rolul principal, orice film este foarte bun! Chiar dacă destul de violent, filmul are câteva faze interesante de sensibilitate şi psihologie. Subtile, deci cu atât mai valoroase.

Robert McCall – fost agent C.I.A., acum cu o altă identitate şi cu o viaţă liniştită – porneşte (conjunctural) un adevărat război cu mafia rusească din Boston. Aparent perdant, experienţa şi inteligenţa îl ajută să rămână în viaţă.

Mai la rece spus, personajul este un amestec de Zorro, 007 şi Superman al secolului 21. Iar Danzel Washington reuşeşte să facă din această combinaţie un rol excelent, lipsit de patetisme. Este incredibil cât de în formă arată şi cât de bine joacă la cei 60 de ani ai săi.

După cele 2 ore ale filmului rămâi cu convingerea că mafia rusească a dispărut din Boston. Bănuiesc că în realitate situaţia nu-i chiar aşa roz.

The equalizer – un film nou, palpitant, ce merită văzut.

3 Comments

 1. LG (Post author)

  Ei, da! Asa parca mai are sens titlul filmului. Pe un site cu filme gasisem traducerea „Omul invizibil”….asta asa, ca sa fie tradus ceva, nu conteaza daca are legatura cu filmul 🙂

  Reply
 2. Nicolae Dascalescu

  Am fost curios sa gasesc sensul termenului „Equalizer”. Se pare ca cel potrivit este cel folosit in jargon (slang) pentru „arma” (gun).
  http://en.wikipedia.org/wiki/Equalizer
  Deasemenea este „nickname” pentru revolverul Colt Single Action Army cunoscut si ca Single Action Army, SAA, Model P, Peacemaker, M1873, si Colt .45.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Colt_Single_Action_Army

  Reply
 3. Nicolae Dascalescu

  Pornind de la acest film, am dat peste altul, oarecum asemanator, dar care merita vazut:
  „Man of Fire”. Denzel Washington, desigur!
  La ambele, muzica a fost compusa de Harry Gregson-Williams.

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.