Ştii cine eşti cu adevărat?
Propun un execiţiu de imaginaţie: cum ar fi dacă ai afla că tot ceea ce ştii despre tine este fals? Numele, familia din care provii, şcolile pe care le-ai urmat – toate sunt „fabricate” şi când încerci să afli mai multe despre trecutul tău, realizezi că nimic din ceea ce ştii nu este real.
Asta i s-a întâmplat lui Jeff Duran – psihoterapeutul din romanul Sindromul. Amintirile lui sunt puţine dar bine fixate în memorie, iar poza părinţilor aflată pe birou îi oferă senzaţia caldă de apartenenţă. Numai că…Jeff Duran descoperă că nu este Jeff Duran. Ba chiar, când este nevoit să caute în arhivele administraţiilor, descoperă că a murit la vârsta de 2 ani şi-şi vizitează chiar mormântul.
Pentru că unul din pacienţii lui Jeff se sinucide – frumoasa Nico – sora acesteia, Adrianne, încearcă să afle motivul gestului total nepotrivit temperamentului surorii ei. Astfel, ajunge şi la Jeff Duran pe care îl acuză de malpraxis şi-l face răspunzător de moartea lui Nico. Numai că, cercetând mai profund, Jeff nu e Jeff, Nico nu e chiar inocentă, iar tot ceea ce ieri era normal azi devine bizar.
Sindromul – un roman thriller în care Jeff şi Andrianne, aparent duşmani, îşi unesc forţele pentru a afla ce se ascunde în spatele acestor falsuri. Iar ceea ce ei află este terifiant: experiemente secrete de control al minţii efectuate de o clinică privată transformă pacienţii în asasini. Implanturi în creier, amnezie, hipnoză, manipulare – arme cu care lucrează în secret Clinica Prudhomme.
„…dacă măreşti nivelul de acetilcolină din creier – iar asta se poate face bombardând subiectul cu unde radio la frecvenţe de ultrasunete – sinapsele încep să reacţioneze din ce în ce mai încet …până când se opresc de tot. Şi când se întâmplă asta, aducerea-aminte devine imposibilă. Amintirile sunt acolo, dar sunt inaccesibile” – le explică doctorul Shapiro celor doi.
Sindromul – o poveste captivantă, bine scrisă, care-ţi dă fiori reci pe şira spinării. Citind-o, îţi pui întrebări: oare s-a facut vreodată aşa ceva? dacă da, oare se mai practică? şi oare câţi din criminalii celebri au fost manipulaţi în acest mod?
Pasionaţii de literatură thriller – şi nu numai ei, vor fi încântaţi de romanul Sindromul scris cu măiestrie de John Case.