Shades of blue – serial

shades of blueShades of blues – serial poliţist (2016) care m-a surprins pozitiv pentru că eroii principali sunt negativi. Măcar de clişeul ăsta am scăpat. La primele episoade am crezut că e o glumă sau un şpil regizoral, iar ei sunt de fapt imaculaţi, dar nu! Personajele sunt toate corupte, mincinoase, complicate, amestecate în afaceri dubioase, cu secrete murdare mai vechi sau mai noi.
Ca în oricare serial poliţist, există o echipă de investigatori ce rezolvă diverse cazuri (în diverse episoade) – dar asta, cumva, în plan secundar. În plan principal aflăm despre partea întunecată a echipei, compromisurile făcute de fiecare dintre ei în plan personal şi bagajul de noroi ce apasă conştiinţa fiecăruia.

Distribuţia este de excepţie. O Jennifer Lopez în rolul principal – rol de femeie dură şi totodată sensibilă, competentă ca poliţist, dar cu un trecut umbros. Un Ray Liotta diabolic – şeful echipei care calcă peste cadavre pentru a-şi atinge scopurile. Iar cadavrele sunt opera lui. Soţ iubitor şi amant gay, poliţist destoinic şi eficient, îşi fidelizează echipa exploatând slăbiciunile şi greşelile colegilor. Alături de ei îi vedem şi pe Warren Kole, Drea de Matteo, Michael Esper în roluri bine jucate – actori întâlniţi şi în alte seriale. Nu lipseşte nici FBI care investighează în secret echipa de poliţişti, ascunzând, evident, mizeriile din propria ogradă.

Chiar dacă pe IMDB serialul Shades of blue nu are o notă foarte mare, mie mi-a plăcut. Are o acţiune palpitantă, cu multe răsturnări de situaţie şi o sumedenie de momente care te lasă cu gura căscată. Primul sezon are 13 episade, iar ultimele au o dinamică ce-ţi taie răsuflarea. Finalul e surprinzător, revoltător şi lasă loc unei continuări. Vestea bună este că s-a anunţat al doilea sezon care s-ar putea să apară pe micile ecrane chiar în acest an.

Din culise:
– Iniţial, Jeniffer Lopez a fost producătoarea acestui serial, fără a avea un rol în film. NBC a solicitat-o să joace în film, considerând-o mai valoroasă “la vedere”.
– NBC ar fi dorit ca primul sezon să aibă mai multe episoade, însă calendarul actriţei nu-i permitea să joace mai mult – o aşteptau alte angajamente.
Shades of blue – un serial interesant, pe alocuri diferit de cele “standard”, bun de văzut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.