Petrecerea surpriză

petrecere surpriza1 Petrecerile surpriză chiar sunt o surpriză? Poate că da, dar sunt oare o surpriză plăcută?
Uneori se întâmplă să afli înainte, accidental, despre minunata petrecere surpriză ce ţi se pregăteşte. Pentru că din sumedenia de prieteni implicaţi în prepararea ei, imposibil să nu fie unul mai găgăuţă care să “scape” secretul spre urechile tale. Şi-atunci, cu o politeţe complice, te prefaci că habar n-ai, iar la momentul 0 (zero) te arăţi foarte surprins şi emoţionat, cu un zâmbet mărimea XXL care-ţi uneşte urechile.

Alteori habar n-ai de nimic, însă cei care îţi pregătesc petrecerea se poartă bizar. Adică exact pe dos faţă de alţi ani sau ocazii similare. Amicii pe care te bazai să bei o bere cu ei sunt foarte ocupaţi fix de ziua ta. Partenera ta n-aduce în discuţie o nouă rochie, iar cei din jur şuşotesc tot timpul de parcă te-ar vorbi pe la spate. Ceea ce chiar se întâmplă.

Mai sunt cazurile în care nu-ţi dai seama de nimic, nu eşti atent sau nu-ţi pasă, dar în general urăşti surprizele. Şi deodată te trezeşti (filmat) într-un scenariu în care joci rolul principal dar nu ştii nicio replică. Toţi se uită fix la tine, cu zâmbete largi şi uşor tensionate, ţipând copilăreşte şi englezeşte “surpriiise!”. Iar tu trebuie să te prefaci că-ţi place. Să-i pupi pe toţi şi să-i asiguri că asta e surpriza vieţii tale. Iar în gând, abia aştepţi să se termine bâlciul asta.

Deci, petrecerea surpriză este chiar o surpriză? Ok, o fi. Dar chiar e plăcută?! Sau e doar o altă modă (împrumutată) şi devenită clişeu?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.