Numai paznic să nu fii…


Autor: Mona

portarSă vă povestesc.

Plec la cumpărături, după pâine, brânză, lapte, ouă etc. Știți voi cum stă treaba … „famelie mare … renumerație după buget mică … „. Luni, așea, pe înserat, zic că e bine, nu ar trebui să fie aglomerat, sigur rafturile sunt pline, unde mai pui că ziua bună se cunoaște de dimineață și atinge apogeul pe seară. Fix așa.

Târguiesc ce târguiesc, mă agăț și de niște nenecesare dar utile, că e abia luni și zen-ul trebuie întreținut, în fine, ajung acasă după o oră! Mirific.

Despachetez, aranjez, constat că am uitat să cumpăr pâine și ouă, apoi … mă blochez. Luasem și niște pijamale. Nimic deosebit ați zice. Doar că ăstora le lipseau cu desăvârșire inimioarele, fluturașii și ursuleții, în schimb aveau încă atașată cheia aia de siguranță. Examinez sistemul, trag în sus, în jos, sucesc, răsucesc, nimic. Aveam bonul, plătisem la self pay, nu bipăise nimic la ieșirea din magazin, Hai înapoi zic, că ce-i în mână nu-i minciună, plus că dimineața fără pâine e tristă rău.

Așa că, mult mai pe înserat așea, mă opresc la taraba aia cu țigări situată la intrarea în zona comercială. Îi explic doamnei de acolo ce și cum și ea îmi arată 3 bucăți de paznici aflați la nici 3 pași lateral stânga. Cică să discut cu ei.

Hai cu pijamaua la paznici, coană mare!

Bună seara, bună seara, iaca problema, iată bonul, aștept rezolvarea. Și se rezolvă în nici 2 minute.

No, hai să intru să rezolv cu restul uitatelor.

Măi, și încep mărețele porți țiuitoare să facă scandal. Bip! Bip! Uite hoțul! Mă blochez, a doua oară intr-o seara, constat că toate privirile sunt ațintite pe minunata mea făptură. Aș zice ceva, dar în lumina reflectoarelor mă apucă brusc emotivitatea și  reușesc doar să mă înroșesc și să casc gura ca peștele pe uscat. Adică fără sunete.

Și atunci … brusc și dintrodată, zen-ul intră în acțiune și se aude paznicul: Intrați liniștită, doamnă, nu e bai, doar să vă tăiați eticheta din interior de la pijamale!

Acum, ia încercați să vă imaginați că restul oamenilor din jur nu știau povestea cu pijamaua. Și ia mai încercați să vă imaginați că nu era vorba de o pijama ci de o bustieră. Și ia mai încercați să vă imaginați că pentru paznic, o bustieră sau un sutien sunt tot un drac.

Să ne veselim, zic  🙂 ⟹ YouTube

15 Comments

 1. HM

  Am râs 🤣🤣🤣 voldystian 🤭

  4
  2
  Reply
  1. Mona

   @HM, bănuiam eu că ai stil :)))

   2
 2. Laura G.

  Am o neliniște: ai tăiat eticheta de la pijamale?
  Nu de alta, dar dacă o porți la cumpărături, te bipăie toate aparatele 🙂

  1
  2
  Reply
  1. Mona

   Ovcors. În ritmul ăsta, o să recit tot alfabetul înainte să ies din casă. Am ajuns la ABCTE.

   2
 3. Solandi

  Ai fost vedetă, ce mai! 🤣
  Cred că n-ai văzut floarea crescând și n-ai simţit aroma pâinilor la brutării. De acolo ți se trage sigur.

  3
  Reply
  1. Mona

   @Solandi,
   Și nici n-am plimbat valiza :)))
   Cât despre vedetă, preferam să NU! Karma is a … bip, bip!

   2
 4. Laura G.

  @Mona,
  Eu zic să mergi la magazin și să le ții o lecție paznicilor, despre diferența dintre pijamale, sutien si bustieră. Nu se poate să-i lași așa, în negura confuziei.

  2
  1
  Reply
  1. Mona

   @Laura G.,
   Crezi că e o idee bună? Dacă nebunii spun că nu înțeleg din teorie și vor o lecție practică? Pe unde scot … eticheta?

   2
 5. J

  Ce înseamnă și civilizația asta! Aci în Capitalistan e un lucru banal să mergi la cumpărături în halat, papuci, pijamale. Exterior, nu interior. 🙂

  3
  3
  Reply
  1. Mona

   @J,
   Aș fi fost pă mare feșăn, dacă știam. Am niște amici, complet anormali, au tot râs de mine și de halatele mele, că le-am aruncat și am rămas doar cu 2 bucăți. Oare mă încadrez, ce zici? Dacă nu, îi bag la cheltuieli, să îmi cumpere halatele înapoi.

   2
   2
  2. Solandi

   În apărarea prietenilor mai sus menționați: Marie Kondo book îţi spune ceva? Cred că pe ea ar trebui sa pice cam toată măgăreaţa. 😀

   3
   1
  3. Mona

   @Solandi,
   Nu recunosc nimic și nu răspund decât în fața marii adunări naționale:)))

   2
   2
 6. BaGheRa

  Eram în Olanda… cu un grup de prieteni, vreo 4 inși în total. Am intrat într-un supermarket, am cumpărat ceva alcool și am ieșit. Era ziua reginei, așa că am desfăcut o bere fix acolo, lângă magazin.
  Nu trece mult timp și dintr-un C&A de lângă, iese unul și încep țiuitoarele alea să facă ca toți dracii…
  La care eu îi zic unuia dintre noi: Bobiță… ai furaaaaaat…
  La care ăla, n-am furat nimic să moară mama!
  După faza asta am început cu toții să râdem de nu mai puteam!
  Faza tare e că Bobiță al meu în trecut pățise același lucru… cumpărase ceva dintr-un magazin și la iesire au inceput alea să bipăie din toate încheiturile, iar un necunoscut i-a spus același lucru la care Bobiță al meu aproape fix același răspuns l-a dat, mai puțin partea cu mama.

  3
  Reply
  1. Mona

   @BaGheRa,
   Să înțeleg că ăsta a fost începutul? Adică o să bipăi când merg la shopping???

   1
   2
   1
  2. BaGheRa

   Tot ce se poate 🙋🏻‍♂️nu este exclus!

   1

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.