Despre îngeri, cu Rita Mureşan, Cabral şi Andreea Esca

Despre îngeri, cu Rita Mureşan, Cabral şi Andreea EscaDeci am o baftăăă: ori de câte ori deschid televizorul, mă loveşte o tâmpenie direct în funcţiile vitale. Azi, de exemplu, am picat pe povestea Ritei Mureşan, care îi explică lui Cabral că s-a specializat în terapia cu îngeri.

Da’ de ce doar cu îngeri?, m-am întrebat eu. Ce, Dumnezeu, Iisus, Sfântul Petru o freacă aiurea?! Puneţi-i măi, la treabă, pe toţi, că umplu Biblia de pomană! La muncă!!!

Am stat, normal, până la sfârşitul interviului. Aşteptam să se ridice Cabral şi să spună cuiva din spatele cameramanului: „gata, acum luaţi-o pe doamna„, şi pe urmă să se scuze întregii audienţe, pentru momentul de noncombat care a susţinut, tacit, autenticitatea declaraţiilor făcute. Pentru că – nu-i aşa? – ce este terapia cu îngeri decât un nou bullshit tipic ţărilor cu populaţie tâmpită şi pauperizată?

Sigur, oficial, treaba e serioasă: Rita Mureşan are diplome, bă! în domeniul îngerilor, chestia asta nu e doar o harneală oarecare: este specializată în „Practician în Terapia cu îngeri” şi „Angel Mediumship„. Acum, cu documentele obţinute, poate ţine conferinţe, oferi consultanţă. Business, frate!

Şi nu, nu e nici o legătură între faptul că Rita Mureşan ţine conferinţele despre îngeri la Casa Vernescu, iar soţul ei tocmai a preluat localul, şi-l transformă din casino în altceva. Şi legătura asta nu e vreun demers de marketing, PR, product placement, sau star management. E ştiinţa îngerilor! 🙂

Păi cum aţi fi putut afla voi că atunci când vă urcaţi în maşină, porniţi radioul şi vă place o melodie, e pentru că îngerul vostru a făcut să se audă melodia aia? Cum v-aţi fi dat seama că tot ce vi se întâmplă bun e datorită îngerilor pe care numai Rita Mureşan vă poate învaţă să-i vedeţi?

Ce-mi place, totuşi: Rita Mureşan intră cu tupeu pe piaţa monopolizată de preoţi. Acum, dacă eşti atât de bou încât să vrei să înveţi de la alţii să ai revelaţii spirituale, sau ai nevoie de un specialist pentru că nu te poţi ruga singur de oligofren ce eşti – poţi lua legătura cu această doamna, care arată bine, miroase mişto, şi n-are barbă ca un preot. Poate fi cool şi sunt sigur că o să devină un must.

Pe de altă parte, e foarte nasol că în curând o să am de-a face cu oameni care pun pe seama îngerilor ce-au făcut ei singuri, sau care-şi învinovăţesc îngerii pentru eşecuri. Parcă şi văd, la ştiri, o femeie rămasă fără casă în urma unor inundaţii, strigând „Doamneee, de ce n-am avut şi eu un înger d-ăla bun, să mă înveţe să nu fac casă fix în albia răului?!”. Sau pe robocapul de Iohannis: „Nu e corect ca Victor Ponta să fie ajutat de toţi îngerii, iar noi, opoziţia, doar de unul, şi ăla beţiv…”.

Nu în ultimul rând, este jenant de-a dreptul că ProTV livrează un asemenea rahat pansat, după mii de ştiri rostite sobru de Andreea Esca, despre „aşa-zise vrăjitoare„, care „profitând de credulitatea românilor….” (….) în timp ce „autorităţile avertizează că asemenea practici nu sunt …„.

Chiar aşa: Pro TV are un înger sau o companie de înger-ism?

Bogdan StoicaBogdan Stoica – bogdanstoica.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.