Cum să știi dacă ești un părinte t@mpit


cum sa stiiEști un părinte t@mpit dacă faci una din următoarele:

Te arunci pe trecerea de pietoni, cu copilul de mână sau mai rău, împingând căruțul cu bebelușul, fără să te asiguri, pe principiul că „Sunt cu copilul, am prioritate de părinte”. Ai pe dracu, dobitocule! O să îți omori copilul cu dreptatea în mână, cui o să îi pese?

Stai cu nasul în telefon, în timp ce copilul tău se sprijină de cutia cu cabluri de înaltă tensiune, aia pe care scrie Nu atingeți! Pericol de moarte! Bonus de idioțenie când îți duci tu copilul de mână, cu blândețe, să atingă cutia respectivă.

Stai la terasă, cu berea și pizza în față, iar când copilul îți cere sfios bani de o înghețată sau de un suc, îi zici răstit “Nu am bani!” Iți doresc să ajungi singur și părăsit la cel mai sărăcăcios azil, pentru că nici el nu vă avea bani de tine, deși vă umbla cu Mercedes ultimul tip.

Lași copilul nesupravegheat în parc printre toți cretinii care gonesc cu bicicletele și rolele. Să dea peste tine, idiotule!

Îți împingi copilul de 3 ani să se cațere pe un tobogan pentru vârsta de 12 ani, deși e mort de frică, pentru că “a lu’ Gigi poate și tu nu?”

Ai copilul de 70 de kile la vârsta de 5 ani, deși nu e bolnav cu vreo glandă, ci pur și simplu pentru că îl îndopi cu gunoaie de la Mac.

Îți înveți copilul să fie agresiv pentru că “e bărbat” și trebuie să lovească pe oricine îl enervează. Ai putza mica, nu-i așa?

Îți ții copilul numai în casă, cu nasul în calculator. Felicitări, va avea creierul gata prăjit până să îl rezolve școala românească.

Iți forțezi copilul “să fie cel mai bun” îndopându-l cu pregătire din grădiniță, la 3 limbi străine și pian, sacrificandu-i tot timpul de joacă.

Nu ai timp de copilul tău. Iți doresc ca nici el să nu aibă timp de tine, când va fi vremea.

Mai completați și voi lista, poate mi-a scăpat ceva.

N.R. – Uhh, Cătălin era foarte supărat când a scris articolul aici.  Dar nu se poate spune că n-are dreptate 🙂

Foto: Pexels

9 Comments

 1. Anduța

  Completez cu câteva, top of mind. “Dar mai altoiți-l, doamnă, dacă nu ascultă”. Auzită la o ședință cu părinții, din partea unei mămici cu un copil mai agitat. Tot din partea unei mămici cu un copil de vreo 3 ani care o înjura frecvent cu “ești proastă”. Că “așa a auzit la desene animate și doctorul mi-a zis că până la 5 ani n-are ce să-i facă”. Părinți care-și țin protector copiii de mâna pe stradă, pe unde merg mașinile (că deh, unele trotuare sunt ocupate tot de mașini), dar copilul este pe partea cu mașinile in mișcare. Părinți care in mod frecvent își transportă copiii fără scaun de mașină, in brațe sau pe banchetă, că “nu suportă cel mic/cea mică centura”. Și una recentă, mai soft, care m-a enervat, dar m-a și amuzat. Un examen din ăla pentru certificat de engleză, copiii minori trebuiau preluați musai de către un părinte la ieșire, aglomerație, învălmășeală. Foarte mulți părinți, eventual si amândoi, eventual si cu bunici, cum ieșea copilul, fix acolo, in fața ieșirii: “ce-ai făcut?”, “ce v-a dat?”, “și tu ce-ai scris”?

  5
  Reply
  1. catalin fdd

   Era la Timpuri noi sau in centru la romana? :))))

   4
  2. Anduța

   Impact observațional resimțit parcă mai puternic la Timpuri Noi, unde-s toți copiii și familiile aferente (mă rog, exceptând pe cei cu declarațiile că nu vor fi preluați de vreun părinte la ei, declarație care nouă ne-a jucat numa’ feste, că n-a avut-o la niciuna dintre probe, din motive care țin de felul în care Universul are chef să glumească cu tine). La Romană, fiind împărțiți pe grupe mai mici, impactul cred că se simte ca fiind ceva mai mic. Ba chiar dacă șezi la una dintre cafenelele de lângă până ce anunță copilul că a ieșit în curte, impactul ar putea tinde către zero. 😀
   Acu’ c-am zis de declarații, nu cred c-am văzut vreun minor să plece singur. Și nu era ca și cum aveau toți câțiva anișori. Erau și de 15-16-17 ani. Al meu în cauză are 17, dar am zis deja că a fost lucru necurat al Universului acolo. :))

   2
  3. Solandi

   Dezavantajul de a sta într-un oraş mare. Şi în clasa a VII-a,și într-a XI-a, fiică-mea a mers şi s-a întors singură de la examenul Cambridge.

   3
  4. Anduța

   Solandi, la examenul oral n-am printat in timp util hârtia aia, n-a avut, i-am zis “hai, mă ditamai dârlaul, străbați singur orașul si țara-n lung si-n lat fără părinți și nu te-or lăsa să pleci?” A întrebat “ e groasă, tre ‘ sa vină mami sau tati să mă ia” S-a dus mami, ce să si facă și ea? Și a dus copilașul apoi si la un cico:))

   4
 2. Paco

  Next level peste tâmpit este idiot.
  Atunci când ajungi să faci piruete cu brațele pline de farfurii printre copii care se aleargă în restaurant, pentru părinți este ceva normal să joace puradeii prinsa într-o simfonie de țipete și urlete. Într-un restaurant unde oamenii mănâncă și angajați se mișcă cu viteză.
  Nu vă doriți să îi fi văzut fața ceropitecului când i-am lovit plodul ( nu o fost cu intenție ) cu ușa de la bucătărie și a zburat razant cu solul doi metri. Cât creier să îți lipsească să lași copilul să se joace în fața unei uși extrem de circulată ?

  4
  Reply
  1. HM

   Ăăă … undeva între amibă (n-are) și moluscă … de cercopitec zic 🤪

 3. BaGheRa

  Cred că doar la câteva din cele enumerate ești un părinte tâmpit, la restul ești doar inconștient sau nu ai prea ridicat nivelul de a conștientiza pericolul.

  2
  Reply
 4. Vera

  Aia care nu cere și a doua opinie când are copila cu răceli recurente și o duce la același pediatru care îi prescrie antibiotic într-o veselie. Dacă aș da crezare spuselor ei (ale mamei, zic), atunci copilașul ăla la vreo 4 anișori ai ei a încasat cred că vreo 5-6 doze de atb pe an.
  Ori e o tâmpită care-și sabotează copilul ori e o mincinoasă notorie ca să obțină zile libere de la serviciu. Either way, e o tâmpită!

  1
  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.