Chance – serial


chanceAți vizionat serialul Dr. House? Dacă nu, vi-l recomand. Dacă da, sunt sigură că l-ați admirat pe controversatul personaj atât de bine interpretat de Hugh Laurie, unul dintre cele mai memorabile roluri din istoria televiziunii. Ei bine, tot Hugh Laurie joacă, impecabil în opinia mea, în rolul neurologului Chace. Când vezi un film de excepție te întrebi ce anume îl face excepțional: povestea și personajele sau jocul actorilor? În Chance, totul e la înălțime.

Chiar dacă în rolul lui Chance ar fi jucat un alt actor, scenariul, acțiunea, dialogurile te-ar fi captivat în povestea neuro-psihologului ce-și trăiește viața în două planuri: profesionistul care tratează victimele abuzului fizic și psihic – pe de o parte, și justițiarul de ocazie care îi pedepsește pe agresorii victimelor – pe de altă parte. Duce o viață ”la vedere” ca specialist, tată și coleg respectabil, și o altă viață ascunsă, misterioasă, terifiantă, într-o continuă vânătoare a vânătorilor. Este o poveste încărcată de mister, suspans și situații bizare cu personaje bipolare, persuasive, periculoase.

Pe langă toate astea, rolul doctorului Eldon Chance e jucat de Hugh Laurie – mai bine de-atât nici nu se putea! Un regal actoricesc cel puțin pe măsura celui din Dr. House, dacă nu chiar mai grozav. Pentru că în acest serial rolul său nu mai e unul de putere, ci unul vulnerabil: are temeri, are coșmaruri, are incertitudini, face greșeli, se ascunde, se sperie de violența înconjurătoare, dar devine violent când intervine în disputele altora. Chance este timid, nesigur, instabil, este genul de psiholog care are chiar el mare nevoie de un psiholog.

L-am văzut pe Hugh Lauri în trei roluri importante și total diferite: arogantul dr. House, puternicul dealer de arme Richard Roper din The night manager și vulnerabilul dr. Chace, iar prestațiile lui excelente denotă un actor uimitor, versatil, ce merită să fie urmărit și admirat.

Nici celelalte personaje ale filmului nu sunt de neglijat – caractere interesante, interpretate superb de Ethan Suplee, Grethen Mol, Paul Adelstein, Clarke Peters.

Serialul începe foarte bine și cu fiecare episod e din ce în ce mai bun. Un spectacol foarte intens, misterios și infricoșător, o concepție inteligentă în care nimic nu este previzibil. Chiar dacă e un show tv, serialul nu se adresează unei mase largi de spectatori, ci doar acelora care iubesc o dramă interesantă, încărcată de controverse etice și morale. Chance – un thriller care mai întâi te prinde și apoi te surprinde.

P.S. Recunosc, am o slăbiciune extrem de subiectivă pentru Hugh Laurie și pentru că seamănă incredibil de bine cu tatăl meu (plecat din lumea asta).

 

2 Comments

 1. Barbalata Mirela

  Mersi de recomandare! Nu stiu serialul 😗🤓

  Reply
  1. LG (Post author)

   Mirela,
   Încearcă-l! Zic c-o să-ți placă 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.