Am dat-o pe ierburi


Autor: Mona

Via poezie, revenim în gospodărie, respectiv la bucătărie.
Știu că nu vă așteptați la așa ceva,
Dar suntem Pe diverse, dacă ați uitat cumva.
Deci, repejor-repejor,
Punem mâna pe un șorțișor
Și cădem în extaz,
Pentru că azi gătim… PRAZ!

Nu știu câți dintre noi știu că în engleză, numele prazului – „leek” – înseamnă leac. Despre valori nutriționale, beneficii și proprietăți, profesorul Google abia așteaptă să vă răspundă, nu are sens să detaliez.

Insă aș vrea să lămuresc public, de ce mănânc eu praz. Pentru gargară superioară!!

Să vă explic. Împăratul Nero, iubea prazul și îl mânca foarte des, cu convingerea că are reale beneficii pentru voce. Deci dacă vedeți că o dau pe gargară,  e de la praz!

Tot în Roma antică prazul era considerat un aliment superior usturoiului și cepei. Deci, dacă îmi dau aere de superioritate, când fac gargară, tot de la praz e!

Acestea fiind spuse, vă prezint un fel de mâncare, modest ca ingrediente, dar divin ca gust, pe care eu îl prepar destul de des:

Supă cremă de praz cu cartofi

Listă de ingrediente: 3 buc de praz de la care vom folosi doar partea albă, 1 morcov, 1 felie țelină, 8 cartofi mici, 2 căței usturoi, 2 căni de supă concentrată, 1 l apă, 200 ml smântână pentru gătit, 5 linguri ulei, cimbru și sare.

Pentru servire mai adăugați piper proaspăt măcinat și fulgi de chili.

Mod de preparare: Începeți cu prazul, pe care îl tăiați în jumătate pe lungime și îl spălați foarte bine inclusiv între foi. Curățați țelina,  morcovul, cartofii și le tăiați cubulețe. Într-o oală încăpătoare, turnați uleiul și după ce s-a încins, adăugați prazul cu sarea. Sotați bine cam 5-7 minute, amestecând continuu. Prazul începe să își lase zeama, așa că nu vă fie teamă, nu e nimic prăjit aici. Adăugați țelina și morcovul, mai sotați încă 5 minute, adăugați usturoiul și cimbrul. Usturoiul fie îl radeți, fie îl zdrobiți ușor și la final îl scoateți. Se pun în sfârșit și cartofii și supa concentrată. Dacă nu aveți supă concentrată, puteți apela la borcanele cu bază pentru mâncăruri de la Maggi, de unde folosiți 2 linguri de concentrat. E bun, folosiți-l cu încredere. Tot acum puneți în oală și litrul acela de apă, plus încă 500 ml dacă ați mers cu Maggi. Lăsați totul să fiarbă molcom pentru 25-30 minute. Când cartofii sunt fierți, adăugați smântâna pentru gătit, mai dați 2-3 clocote, luați oala de pe foc și treceți la blenduit toată compoziția. Și gata, asta e tot.

Vă doresc spor la gătit și poftă mare!

Foto: Pexels

68 Comments

  1. singlemom

    Desi l-am desoperit tarziu, abia in ultimii ani, acum il folosesc in loc de ceapa, la gatit. De cand cu inaintarea in varsta, ceapa gatita imi da emotii la stomac. Merge cel mai bine in taitei chinezesti cu carne, creveti sau vegetarieni, pe care noi ii facem des. Iar taitul prazului e ceva din sfera ASMR, as taita douaj de kile o data, asa satisfactory e.

    De praz numai de bine!

    5
    Reply
    1. Mona

      @singlemom,
      Soro, nici nu știi cât mă bucur că nu sunt singura ciudată ahtiată după scrâșnetul ăla:)))

      2
  2. Laura G.

    Praz. Nu cred că am avut în toată viața mai mult de 2-3 ori praz în casă – și-atunci preciz s-a confundat la piață cu ceapa verde 🙂

    Dar mi-ar plăcea să vizitez Les Praz.

    3
    1
    Reply
    1. Mona

      @Laura G.,
      Oare Băilești este Les Praz de Oltenia?

      1
      2
    2. Paco

      S-a confundat că a fost soțul la cumpărături, așa-i ?
      ( Iei trei roșii de formă cilindrică, nici tari, nici moi, 8 cm lungime x 5 grosime, fără pete, culoare roșu Ferrari, codița maxim jumătate de centimetru de culoare verde crud, dar nici verde necrud. Un verde intermediar. Fiecare să aibă între 78 și 90 de grame. Vreau să fac din ele @#$?!&$#j ( inteligibil ).
      (20 de minute mai târziu, după ce scoate cumpărăturile din plasă) :
      – Și roșiile?
      – Am uitat de roșii. Dar am luat un tub de silicon că mi-ai spus anul trecut că trebuie pus niște silicon la …, nu mai știu exact unde că ….am și eu destule pe cap… și tot eu trebuie să le fac pe toate. Bă frate, dar tu chiar nu mă poți lăsa un minut liniștit ?
      – Ești un bou.

      9
      1
      1
    3. HM

      Boul mănâncă praz !? Nu mănâncă, dar îi plac silicoanele !! QED

      2
      3
    4. Laura G.

      @Paco,
      Poate n-ar trebui să zic aici, public, că apoi veți specula…
      Eu le-am încurcat, mândră de mine că am găsit ceapă verde așa frumoasă, mare.

      Soțul se pricepe la piață infinit mai bine decât mine. Nu doar că le măsoară și pipăie, dar le mai și miroase. Să aibă iz de legume, nu de plastic sau mucegai.
      Se plimbă prin piață, ca la muzeu, studiază fiecare exponat 🙂

      3
      4
    5. Laura G.

      @HM,
      Nu știu, n-am boi în viața mea 🙂

      3
    6. Paco

      @Laura G ,,că apoi veți specula,,.
      Noi bărbații în general măsurăm, pipăim și ulterior mirosim.
      Dacă are iz de mucegai evident că mergem la altă tarabă.
      (Tu ai inceput, eu doar am ecluberaționat).

      4
    7. Laura G.

      @Paco,
      Ok, am înțeles, tre’ să miroasă a trufandale 🙂

      2
    8. Marius M

      Asta cu sa iei x de forma y si 3 bucati de nustiuce si unt si smantana dar sa fie de aia , o stiu prea bine. Bai, io-s GPT dela, sa retin toate prostiile ce le vrei tu? Maxim doua trei, gen paine, lapte, unt, retin, ce e mai mult, pa si pusi. Si pusi da? nu pupsi. Ia ceva si scrie pe o foaie ca uit si-ti aduc nenorociri si iese scandal. Nuuuu, iti trimit pe telefon. Ok. Tembel mare sa accept asa ceva. iau unt, paine si ce am retinut, telefonul face pinggg. Scoate-l, deschide-l, scrie: frisca nustiu de care. Caut, bag in cos, telefonul pinnnggggg. Iar scoate-l, iar deschide-l, scrie branza topita delaco. Caut, bag in cos, pinggggg. Ciocolata. Futu-i. hai inapoi, ia ciocolata. Si tot asa de vreo 5 ori de am capiat. Am ajuns la casa, bagam in cos, si telefonul tot mai facea pinggg. Acasa am decretat: scre o lista si trimite, nu mai trimite pe rand. Credeti ca a inteles? La urmatoarea am luat ce scria la primul ping si atat. Acum s-a invatat minte, scrie lista pe hartie si ii face poza:))))

      6
      1
  3. Marius M

    Uat? Supa crema de praz cu cartofi? bai, vorba lu’ tata, terciurile alea numite supa-crema e pentru aia carora le e lene sa mestece. Ai noroc ca te cunosc că te distrugeam culinar. A, pardon, nu te cunosc.

    5
    Reply
    1. Mona

      @Marius M,
      Îmi menajez dantura, colții îi folosesc în alte situații:))) Te bagi?

      4
    2. Marius M

      E amenintare sau promisiune? Sa stiu sa iau un polizor cu mine cand ies pe afara.

      3
    3. Mona

      @Marius M,
      Mă descurc și singură dacă ești ațos, mersi. Cu ciocanul de șnițele!

      4
  4. Anduța

    Eu sunt mare fană verzituri. Salivez numa’ când mă gândesc la supă cremă de praz (eu pun și partea verde și supa iese vernil), supă cremă de broccoli sau supă cremă de pește cu frunze de țelină. Sau smoothie cu fructe (tot un fe de supă :-D) și înverzit cu broccoli/spanac? Yummmy. Da’ uite că smoothie cu praz n-am încercat. Pun pe lista de teste culinare. Dacă iese bun, next level va fi smoothie cu ceapă verde. 😁

    4
    2
    Reply
    1. Marius M

      Incearca o crema (fara supa) din carne de porc tocata, cu cartofi. Pe aici ii mai zice musaca. Daca-ti plac verziturile, poti pune niste patrunjel pe deasupra. Sa vezi ce salivezi dupa aia cand te gandesti. Bag seama ca voi ati cam trait degeaba, ucigasi de plante ce sunteti. Huoooooo

      6
      1
    2. singlemom

      @anduta,
      daca tot suntem la din astea, vreau si eu detalii despre supa aia crema de peste cu frunze de telina. suna interesant.

      prevad ca textul de azi se va transforma intr-un cook book „pretentios” pana la sfarsitul zilei 😀

      2
      4
    3. Mona

      @Anduța,
      Sunt de acord cu @singlemom, vreau și eu rețeta aceea. Dacă îți e mai ușor și o faci fix la fix, pune un link ceva. Dacă ești ca mine și adaptezi, vreau varianta testată de tine.

      4
    4. singlemom

      @mona, varinta testata vreau si eu, ca altfel cautam pe google dar sigur nu nimeream bine 😀

      2
    5. Anduța

      Marius, păi dă rețeta ta de musaca din cremă. La mine „musaca”-ua e pe straturi. Strat de cartofi, strat de vinete, strat de carne tocată (cu ceapă, usturoi, roșii, cimbru, piper), strat de sos bechamel. În zona de carne tocată salivez la chiftele, făcute la cuptor, pe pat de cartofi cu lămâie. Chiftele mari cât pumnul (da’ ușor aplatizate), cu ceapă, usturoi, cimbru, piper, pesmet, muuuult pătrunjel în ele și un pic de scorțișoară.

      Singlemom, Mona, rețeta asta o făceam des când erau copiii mici și făceau „bleah” când vedeau pește. Mulțumesc mama soacră, că de la ea am luat rețeta, deci n-am link. Ingredientele de bază sunt așa: pește (eu folosesc doradă), cartofi, morcovi, frunze de țelină. Fierb peștele, apoi îl bibilesc, adică îl curăț de piele și oase. Strecor apa și în ea fierb cartofii cu morcovii. Adaug frunzele de țelină cu 5 minute înainte de final. Adaug peștele curățat, un pic de ulei de măsline, zeamă de lămâie și bag blenderul stick în ele.
      Variațiuni la rețetă: uneori mai adaug și alte ingrediente: ceapă, dovlecel. Altădată am înlocuit cartofii cu orez. Sau frunzele de țelină cu broccoli sau spanac.
      Dacă-i întreb pe copii sau soț care variantă e cea mai bună, ei o să spună că cea cu frunze de țelină. Dacă mă întreb pe mine: toate. Dar cu aia cu țelină i-am păcălit pe ăia mici să mănânce cu plăcere pește, deci are un statut special. 😀

      3
      4
    6. Mona

      @Anduța,
      Tks! Speram din suflet să fie rețetă de Grecia!

      3
    7. Marius M

      Anduta si celelalte doamne, va dau un sfat: fara falsa modestie, nu va bagati la retete si alte bucatareli cu mine, ca iesiti rau! Dacă m-as angaja chef, stelele Michelin n-ar fi suficiente, pentru mine s-ar inventa stelele Pirelli sau Dunlop. Daca ar fi sa ma descriu pe scurt, preparatele mele fac si desfac imperii si pornesc razboaie. Asa ca mai usor cu pianul pe scari.

      5
    8. Mona

      @Marius M,
      Vrei să spui că te pricepi la o EXPLOZIE de arome? Păi, ia, uimește-ne!

      3
    9. singlemom

      @Marius M, LOL!

      fara falsa complezenta iti spun ca despre veleitatile culinare ale altor persoane ma intereseaza zero spre deloc, in afara de cazul in care ma scutesc pe mine de gatit 😀
      Dupa ce timp de aprox 17 ani am gatit si gatesc de 2x pe zi feluri diferite (am copil gurmad), asta cu 15 stele dunlop ma lasa mai rece decat pe aia de ies cu picioarele inainte. Gatitul de tip Michelin, sporadic, e fix zero. Bagati gatit „normal” zilnic pt x ani si mai vorbim :))))

      @mona, se lupta lumea sa-nteleaga ce e-n farfurie, cred ca asta voia sa zica :))))

      3
      1
    10. HM

      Doamna Singlemom, da’ ce vă turați așa tare ? Poate MM e făuritor de șaorme, maestru emerit și artizan al murăturilor, frecător de fasole bob cu bob de pe vremea tovarășului Ilici și mai lucră și cu jumătate de normă la vreo vulcanizare 🤪
      Aveți cumva poze și recenzii cu preparatele alea, a? Vă rog frumos să trimiteți pe adresa redacției niște sample-uri așea măcar vreo 2-3 săptămâni. Io nu cred până nu văd, pipăi, gust, miros, mușc …

      2
    11. singlemom

      @HM,
      am vrut sa bag un disclaimer ca daca e tot ce ai zis tu, sa nu ia in considerare commentul :)))))

      Ne turam din obisnuinta, prietenii stiu de ce :)))))

      1
  5. Solandi

    Îmi plac la nebunie supele cremă. Și îmi place şi prazul Face mama un orez cu praz, la cuptor, o nebunie.
    Iar prazul îl mâncăm şi aşa, crud, cu brânză. Şi da, e un bun înlocuitor pentru ceapă în caz de probleme gastrice.
    Eu îl pun şi în ciorbe.

    6
    Reply
    1. Mona

      @Solandi,
      Înseamnă că ți-am dat o idee cu rețeta asta?

      3
    2. Marius M

      @Solandi,
      Înseamnă că ți-am dat o idee cu rețeta asta?
      Ahhahahahhahahahahahah

      4
    3. singlemom

      @Marius M,

      n-ai idee cat de importante sunt ideile despre retete. La tine in casa cine hotaraste ce se manaca? Ca la mine, de 2 ori pe zi tre sa iscodesc ceva nou. Fara carne. Deci welcome ideilor noi 😀

      p.s. noua nu ne plac porcii :))

      4
    4. Solandi

      @Mona, da.
      La prima vedere pare simplu de făcut. Mai rămâne să calculez şi timpul total de preparare 😀
      Iar precizarea aceea despre borcanele de bază pentru mâncăruri Maggi – nici nu ştiam de ele. Dar par o scurtătură pe placul meu.

      2
      1
    5. Marius M

      Pai nu-ti plac pentru ca probabil ai avut o abordare gresita, porcii n-au cum sa-ti placa , incearca cu un porc doar.

      4
      1
    6. Mona

      @Marius M,
      La ce gargară ai, sigur ai dat-o pe praz, dar nu recunoști :)))

      4
    7. singlemom

      stop joc, a zis @solandi ca tre sa CALCULEZE timpii de preparare :))))

      1
      3
      2
  6. Laura G.

    @Mona,
    Rețetă, mâncare, în fine…
    Dar io-s nelămurită cum e cu gargara aia. Ba chiar superioară? 🙂

    2
    Reply
    1. Mona

      @Laura G.,
      😂 da, da, aromată și fină, piperată și ușor acidulată. în fine, giugiuc! Io-s foooarte mulțumită! Hmmm, deocamdată…

      1
  7. HM

    Urăsc prazul !!! Prefer hașma sau o ceapă roșie neaoșă de la bunică-mea din grădină.
    La capitolul verzituri mărturisesc că io-s fan tarhon, salvie, rozmarin, cimbrișor, mentă, pătrunjel plat, spanac, urzici, broccoli, salată, rucola, etc.

    5
    Reply
    1. Mona

      @HM,
      Acu’ sper să nu ne urăști și pe noi, mâncătorii de praz. În rest? Cum te descurci la bucătărie? Că văd că unii doar la gargară sunt buni :)))

      5
  8. Ionuț

    În afară de mâncare de praz cu măsline, nu pot zice că am mâncat praz.
    De altfel, și în mâncarea aia (pe care a făcut-o mama de vreo câteva ori pe vremuri) credeam că prazul e substitut pentru limbă. Adică, limbă (de porc, vacă, vițel) cu măsline, n-ai limbă, bagi niște praz. Fals sau nu, prazul e asociat cu zona Olteniei, zonă care, anecdotic sau nu prea, e la rândul ei asociată cu săracia lucie, așa că explicația din capul meu cu prazul în mâncare în loc de limbă părea logică. 🤣
    Nu prea sunt fan praz, soția nici atât (ea a mâncat prima oară praz pe la vreo 22 de ani🤣 fiindcă Ardeal, și ei nu prea…cu prazul). În schimb îmi plac diversele supe cremă, dar îmi place să mănânc și crutoane (sau bucățele de pâine prăjită sau ceva similar) la ele. La asta de praz cu cartofi merg crutoanele?

    3
    2
    Reply
    1. Mona

      @Ionuț,
      Merg, merg, cum să nu! Dacă îți plac supele-cremă, eu spun să îi dai o șansă și acesteia, gustul e total diferit față de prazul cu măsline, o delicatesă și mâncarea aia, cu un boț de mămăligă aburindă lângă!

      2
  9. VictorR

    Am mâncat prima oară praz la 50 de ani. În exact acea cremă descrisă de tine aici. Servită în centrul orașului Târgu-Jiu (inima Olteniei zău; probabil Craiova e ”capitala”, nu contest) la restaurantul ”Madam”. Foarte bună. Acum n-o să zic că am devenit fan praz, dar nici n-o să mai refuz politicos vreo mâncare ce-l conține.

    6
    Reply
    1. Mona

      Deci bărbatul la 50 de ani se tratează la madame :))) sau cu praz???
      🙈🙉🙊 sorry!!!

      1
    2. VictorR

      MADAM. Fără ”e”. Și nu se tratează singur că era cu soția. În plus ne-a tratat un nene. Iar eu m-am născut și-o să mor heterosexual.

      2
      1
  10. BaGheRa

    Băi eu nu am povești cu praz. Taică-meu era mare fan praz, mânca gol așa. Eu nu m-am omorât niciodată cu verziturile… lobodă, ștevie și alte ingrediente din astea miraculoase din care se face mâncare.
    Nu pot să spun că nu am încercat, dar de fiecare dată când am făcut-o – peste două ore urla foamea în mine mai rău ca turcii trași în țeapă de Vlad Țepeș!
    Singurele verzituri care îmi plac de mor sunt urzicile… cu mămăliguță și cu ouă ochiuri lângă te lingi pe degete!
    PS. Și supa cremă, mamă mamă nu o suport neam 🤪

    4
    3
    Reply
    1. Marius M

      Supa crema e asa de satioasa incat zici ca bei apa

      4
      1
    2. Laura G.

      @Marius M,
      Dar bagă și tu niște crutoane în ea. Să fie apă cu pâine, na.

      2
      1
      1
    3. BaGheRa

      Azi după aproape două luni de zile am mâncat și eu un cârnat de porc… mă frate, nu știu cum să vă spun, dar toate papilele gustative s-au adunat în cerc, dansau și cântau la grămadă oda bucuriei! Fericire maximă nu alta!

      2
      2
    4. BaGheRa

      @Laura cu tot cu crutoane… tot e nașpa. Ciorba noastră este printre cele mai tari mâncăruri ever. Nu mai zic de un borș de cocoș făcut după rețeta lu’ mamaia! Vai de capul meu… deja am orgasme culinare 😎.

      4
      1
    5. Mona

      @BaGheRa,
      Aș zice că nu ai întâlnit supa cremă potrivită, fix ca în viață :)))

      3
    6. BaGheRa

      @Mona dacă elimini din propoziția asta „supa” aproape că m-ai nimerit la fix. Îmi place cu vanilie, dar nu mă dau înapoi nici de la cea cu ciocolată. 😇

      4
  11. Zoe

    @Mona, mie îmi place prazul, cu pește și măsline, o nebunie. Dar plăcinta de praz, vorba lui @BaGheRa, orgasm culinar 😊.

    3
    Reply
    1. Mona

      @Zoe,
      Uite că placintă nu făcui, ia să încerc.

      1
    2. BaGheRa

      Dios mio no lo es posible, que esta pasando aqui? Plăcintă cu praz! S-a zbârcit părul pe mine…
      @Mariuse vrei sa încerci niște plăcintă cu praz?

      5
    3. Marius M

      Da’ cum naiba, fiert is pe noutati vegetale. Chiar am gasit o reteta de buric de crizantema cu fenicul, ma gandesc sa o incerc

      4
    4. Blanche

      Zoe, eram foarte intrigată când am auzit în Ardeal de plăcintă cu varză. Dar m-am îndrăgostit de ea. Am încercat o dată să fac, dar nu mi-a ieșit prea grozavă și m-am luptat și singură cu ea. 😬
      Așa că aș încerca plăcintă cu praz, dar să o facă alta/altul.

      2
  12. Adrian Bolocan

    Încă nu l-am încercat, poate că nu ar fi o idee rea, dacă tot îmi zic că mănânc sănătos. Smântâna pentru gătit nu e smântâna obișnuită? 😕

    1
    Reply
    1. Ionuț

      @Adrian, nu e. Am aflat și eu asta nu de mult, la o tură de cumpărături. Dar nu mă întreba care e diferența, în afară de faptul că scrie „pentru gătit” pe etichetă, că nu știu. 😁

      2
    2. Adrian Bolocan

      Ia ca o să fiu atent data următoare când ajung la magazin.

  13. Zoe

    @BaGheRa, tu crezi ca mănânci doar praz în plăcinta aia? 😂😂😂

    2
    Reply
  14. Zoe

    @Marius M, reteta este in familie de pe vremea lui Ceașcă, deci nu este o noutate😝.

    2
    Reply
  15. HM

    BaGheRa, să știi că are mare dreptate Mona. Chiar nu ai întâlnit supa cremă potrivită. Câteva opțiuni:
    1) Supă cremă de roșii cu mozzarela di buffala și niște busuioc zvârlit în scârbă pentru design.
    2) Supă cremă de dovleac de și ăia de la Orange îs geloși pe culoare.
    3) Supă cremă de linte corail cu izmă creață și piper mozaic.
    4) Supă cremă de castane ornată frumos cu un fir de ceapa ciorii și o panseluță mov pentru decor.
    5) Supă cremă de ceapă făcută de o săsoaică grasă și sănătoasă.
    Opțiunile există. Beneficiarul insistă sau nu ca să le acceseze. 🤪

    3
    2
    Reply
    1. Ionuț

      6) Supă cremă de ciuperci
      7) Supă cremă de pește
      8) Supă cremă de broccoli….

      2
    2. BaGheRa

      Băieți, am încercat nu pot să spun că nu am făcut-o. Doar că nu e de mine. Eu sunt fan ciorbe.
      @Habare,
      1. Pentru mine roșiile sunt fructele, care ar trebui declarate legume de următorul dum, și care îmi plac cel mai mult: în salată, în mâncare, mai puțin în sosuri și deloc în supa de roșii.
      2. Dovleacul îl mănânc doar în plăcintă și copt
      3. Prefer fasolea de 1000 de ori…
      4. Nu am auzit în viața mea de așa ceva. Am auzit de castane coapte, dar de supă de castane… yok!
      5. Ceapa îmi place în orice combinație, dar atunci când e tăiată și mâncată raw într-o combinație cu șuncă, roșii și brânză este demențială. La salată când face mama, mă duc regulamentar și mai tai eu o ceapă peste 🙋🏻‍♂️. Așa de control!
      @Ionuț,
      6. ciuperci doar pe grătar cu sare sau cu cașcaval
      7. Peștele pentru mine se servește din an în Paște și în cantitate cât mai mică și doar prăjit sau la grătar.
      8. Nu nu nu nu nu nu nu nu – broccoli nu este de mine. Foarte rar mănânc așa ceva.
      @Zoe,
      9. Idem 8
      10, 11 – s-au mai zis
      12. Dovlecelul este ok în ciorbe și dă gust foarte bun.

      1
    3. HM

      13) Hmmm, no more supe creme pentru BaGheRa. Vorba aia .. pantera își schimbă țara, da’ meniul BA 🤪

      3
  16. Blanche

    Nu cred că am gătit vreodată praz. Ne făcea mama în copilărie praz cu măsline, dar de-abia prin liceu cred că am început să gust. Aștept să crească pruncii să mai diversific și eu mâncarea că sunt la fel de simandicoși cum eram eu.
    Ionuț, nu ai spus dacă îți și place limba de porc cu măsline. Bărbată-miu e mare fan și e foarte fericit că la Kaufland și Carrefour au băgat limbile la caserolă și nu mai e nevoit să ceară „limbă, 5-6 bucăți”. 😁
    Marius, și eu fac la fel cu lista. La fel ca soția ta, tot mai adaug… 🙄

    2
    Reply
  17. Zoe

    9.Supa crema de morcovi copți cu sau fără ghimbir
    10. Supa crema de dovleac
    11. Supa crema de linte rosie/galbena/verde stil grecesc, turcesc sau indian
    12. Supa crema de dovlecel copt cu alune și tahini

    2
    Reply
  18. Zoe

    @Blanche, plăcinta cu praz nu are nici o legătură cu plăcintă cu varza.
    Umplutura este un amestec de praz cu brânză, samantana, ou și cașcaval.
    Aluatul este clasic, de plăcintă. Nu am încercat cu foi cumpărate din comerț.

    3
    Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.