De ce el? (Why him?) – film

De ce elÎmi plac comediile, dar greu de găsit una cu adevărat bună. O comedie bună, pe gustul meu, e aia la care râd cu lacrimi și pe care aș revedea-o cu plăcere oricând. Why him? este o comedie nu bună, ci excelentă! Un film dinamic, cu dialoguri spumoase și scene surprinzătoare. În afară de partea comică – substanțială calitativ și cantitativ, filmul are surprize de la o scenă la alta, nebănuind nicio clipă ce anume va urma.

Laird și Stephanie se iubesc, sunt  împreuna de peste un an și plănuiesc o mini-vacanță de Crăciun invitând familia Stephaniei acasa la Laird. Pentru a se cunoaște reciproc, mai ales că Stephanie a cam ținut secretă această relație. Îndreptățită fata, avand în vedere că Laird nu-i tocmai un tip… normal.

Vizita părinților ei devine una problematică după un interminabil șir de peripeții în casa lui Laird. Și aici are loc toată comedia, toată nebunia care mi-a provocat dureri de stomac de la atâta râs. Întâlnirea între potențialul socru și potențialul ginere generază o serie de incidente haioase și conflicte deja clasice sub potopul unui limbaj licențios greu de stăvilit.

Comicuri de situație, dialog inteligent, joc excelent al actorilor, scene inedite – toate în Why him? – nimic forțat, nimic fals, doar distracție pură pe o poveste ușor fantezistă, dar nu povestea contează, ci încărcătura comică. Filmul are prospețime, cursivitate și răsturnări de situație – atuuri care nu-i lasă spectatorului niciun moment de plictiseală.

În distribuție îi vedem pe: sobrul Bryan Cranston (Breacking bad), simpaticul James Franco (11.22.63, Spider-man, 127 hours), tânăra talentată Zoey Deutch (Vampire Academy), Megan Mullally și Griffin Gluck – toți într-un joc armonios și amuzant, regizat de John Hamburg.

Why him?, lansat în decembrie 2016, ar putea înlocui cu succes seria Home alone difuzată până la saturație la tv în fiecare Ajun de Craciun. De fapt, el merită văzut în orice zi a anului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.