Temă de reflectat…

timp1Sau timp de reflectat…
Uneori suntem prea nerăbdători să trecem timpul dintr-o săritură, fără să înţelegem că valoarea lui este dată tocmai de scurgerea lentă a limbilor ceasornicului.
Ne grăbim să ne trezim, ne grăbim să mâncăm, ne grăbim să iubim…şi uităm să FIM.

Undeva, pe parcursul traiectoriei noastre, am învăţat vina de a sta în liniştea firească a bătăii unei inimi aflate în pace …am învăţat ruşinea de a ne face nouă plăcere…am roşit când apusul soarelui ne-a găsit în ne-mişcare, în faţa unui ceai alături de cuvintele molcome ale vreunui prieten, la fel de atemporal ca şi noi.
Respirăm rapid, cu senzaţia că tot aerul se sfârşeşte dacă noi ne-am lăsa în voia gândirii deştepte a propriei noastre respiraţii. Şi apare, parşiv şi insidios, gândul: oare unde ne grăbim? Ce tren important tocmai pleacă din gară? Ce răsărit pot rata sau ce adiere va trece pe lîngă mine neştiută, dacă eu îndrăznesc să trăiesc în ne-gâfâială?

Mărturisesc că sufăr de boala cronică a vitezei, luată ca un virus din locurile unde mi-am tot căutat împlinirea socială. M-am străduit timp preţios să gândesc mai repede, să prelucrez mai repede informaţii, documente, task-uri şi alte asemenea şi ştiu cât de plăcută poate fi senzaţia de adrenalină pompată de termene în fiecare celulă…Şi acum, pod peste timp, îmi amintesc de oroarea care m-a cuprins când străzile Greciei se goleau la prânz, pentru o bagatelă numită de ei siestă!
Şi totuşi…oare ce s-ar întâmpla dacă într-o zi, într-o minunată oră, am putea cumpăra timp valoros pentru noi? Timp de plăcută reîntâlnire cu plăcerile vinovate, înlănţuite de rigorile unor norme? Timp de plăcută vină a mersului aiurea, fără ţel şi fără treabă. Timp de răbdare cu noi şi cu ceilalţi…

Dacă ar fi să primeşti un cadou preţios, timp neţintuit de nici o fibră ştiută…ce ai face cu el?

Daniela Tudor – psiholog, psihoterapeut

2 Comments

 1. soulmatters.ro

  Omul apreciază ceea ce are, atunci când pierde tot ce-a avut. După ce conștientizează asta și să zicem că mai primește o șansă, la fel acționează. Uită ce n-a avut și nu prețuiește ce are. Cum o dai, nu-i bine! Seară frumoasă să aveți!

  Reply
  1. LG

   Mulţumesc pentru comenariu 🙂
   Poate că, din când în când, măcar unii oameni îşi trezesc conştienţa şi fructifică a două şansă…

   Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.