O piață… altfel


piatasau ”Dacă ai carte ai și Piață de carte

Am lecturat în urmă cu ceva timp un articol-întrebare adresat cititorilor înrăiți, cumpărătorilor de cărți, bloggerilor pasionați de literatură – se numea ”Ce facem cu cărțile după ce le citim?”. După prezentarea câtorva variante-soluții, urmau comentariile și unul mi-a atras atenția:

”Eu pe unele dintre ele le vând ca mai apoi să îmi pot cumpăra altele. Astfel, ofer și altora din din bucuria sau pasiunea mea. Este tot un fel de schimb la schimb, doar că într-un alt mod” (Ema).

Ei bine, am o veste bună: în sfârșit, acum există un loc (virtual) unde ne putem vinde cărțile pe care știm sigur că nu le mai citim. Cu un nume ușor de memorat, Piața de carte este site-ul unde cu ușurință poți face un cont personal și-apoi să-ți începi ”mica afacere”  🙂  Nu glumesc când spun afacere, pentru că aici ai multe oportunități de a vinde și a cumpăra produse și servicii specifice:

  • vinzi din cărțile tale, dar poți să-ți și cumperi altele, dorite, la prețuri reduse
  • vinzi și cumperi ebooks și audiobooks, nu doar cărți tipărite
  • vinzi și cumperi muzică, filme – CD-uri, viniluri (să vină colecționarii!)
  • vinzi produse handmade (handmakeri din toate colțurile, uniți-vă!)
  • vinzi servicii ce țin de literatură/scriere
  • acorzi meditații? pe acest site îți poți afișa intenția de a-i ajuta pe alții
  • dacă ai talent literar și lumea n-a aflat încă, aici întâlnești profesioniștii care te pot ajuta să-ți publici scrierile. La prețuri fără concurență, obții publicarea talentului tău cu distribuție națională (în librăriile fizice și virtuale) și pe Amazon.

Partea cea mai interesantă, cireașa tortului, am lăsat-o la final și e cu dedicație pentru bloggeri, content writeri, traducători, redactori, edituri.

Dacă ți-ai creat un magazin, în el îți poți vinde și serviciile, cu descriere, preț și alte detalii necesare. Iar bloggerii de carte își pot etala chiar la locul potrivit recenziile și comentariile lor în Planul Bloggerului de carte unde  vor avea o vizibilitate mai mare.

Navigarea pe site mi s-a părut ușoară și crearea propriului magazin, o joacă. O activitate interesantă și de scurtă durată care poate aduce satisfacții și beneficii frumoase. Încercați și voi! Chiar merită! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.