Nu-i timp de rămas-bun, Linwood Barclay


nu-i timpNu-i timp de rămas-bun este genul de carte pe care nu o poți lăsa din mână până nu o termini. Un roman plin de mister, cu un suspans la cote maxime, un roman psihologic bine scris și cu surprize bine dozate.

”Ce este mai rău? Să descoperi că familia ți-a fost ucisă fără milă de un asasin în serie sau să afli ca toți ai tăi te-au părăsit?

Cynthia Bigge, o adolescentă dificilă, se trezeşte mahmură după o noapte de petrecere şi nu-şi mai găseşte familia – tatăl, mama şi fratele ei Todd au dispărut fără a lăsa nici o urmă, nici un indiciu, nici măcar un bilet de rămas-bun. După douăzeci şi cinci de ani, dispariţia familiei Bigge rămâne acelaşi mister de nepătruns. Cynthia angajează un detectiv particular, apelează la o emisiune de televiziune gen reality-show, cu speranţa că, undeva, cineva ar putea şti totuşi ceva. Demersurile ei declanşează o avalanşă de semne care spun unul şi acelaşi lucru: dacă scormoneşti trecutul, rişti să afli sau să păţeşti ceva ce nu-ţi doreai.” – prezentarea editurii.

Nu-i timp de rămas-bun se joacă cu mintea ta pe tot parcursul derulării sale. Și asta pentru că, oricât de naiv ar fi cititorul, este greu spre imposibil de crezut că 3 persoane dintr-o familie ar putea să dispară instant, fără a lăsa nicio urmă, fără a le fi găsite corpurile (în viață sau nu), lăsând în urmă doar un membru al familiei. Nici Cynthia nu scapă de bănuiala că și-ar fi omorât familia, dar cum și unde a ascuns totul? Mai ales că au dispărut și cele două mașini ale părinților, negăsite vreodată în 25 de ani.

O nouă anchetă, târzie și personală, prin angajarea unui detectiv particular, duce la alte două morți bizare. Poliția e sceptică și se implică timid, dar în cele din urmă Cyntia dezleagă misterul dramei care a marcat-o în adolescență.

„Aceștia [banii] sunt  ca să te  ajute cu Cynthia. Pentru educația ei, pentru ce vă mai trebuie. Or  să mai fie și alții, dar trebuie să respecți câteva reguli. Să nu îi spui NICIODATĂ  Cynthiei despre  banii aceștia. Să nu spui nimănui nimic despre ei. Să nu încerci niciodată să afli de unde provin. NICIODATĂ.

Cine e autorul biletului și expeditorul banilor aflați citind Nu-i timp de rămas-bun. Un roman bine scris și o poveste care, fără doar și poate, merită aflată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.