Legea conspiraţiei, de Christopher Reich

legea-conspiratieiCând – citind – aştepţi lămurirea unor situaţii încurcate, constaţi că totul se complică. Şi citeşti mai departe să vezi cum se rezolvă totul, şi iar dai peste complicaţii. Cam aşa este lectura romanului Legea conspiraţiei… Un thriller ce dospeşte de aventuri, enigme, suspans şi personaje bine conturate. Jonathan Ransom – chirurg de profesie şi alpinist de plăcere – îşi începe o perioada de relaxare la schi, în Elveţia, împreună cu soţia lui Emma.

Un accident pe pârtie o imobilizează pe Emma, iar din acest moment se termină relaxarea şi începe coşmarul pentru Jonathan. Fără să-şi dorească asta, pătrunde în lumea ascunsă a Emmei şi descoperă o altă viaţă a ei şi o altă faţetă, după 8 ani de căsătorie. La durerea provocată de moartea prematură şi stupidă a soţiei se adaugă stupoarea că Emma avea o viaţă dublă. În încercarea sa de a desluşi secretele Emmei, Jonathan se vede prins într-un hăţiş de coşmar, un labirint de secrete din care vrând să iasă, mai mult se adânceşte.

Identităţi multiple, un urmăritor misterios ce-ar vrea să-l elimine, morţi dubioase şi anchete internaţionale, planuri diabolice şi lupta pentru supravieţuire – „doar” câteva aspecte care-i schimbă viaţa lui Jonathan.

Christopher Reich scrie spectaculos şi alternează planurile acţiunii într-un ritm ameţitor, purtându-ne în tenebrele conspiraţiei ce se întinde pe trei continente. Iar în Legea conspiraţiei, terorismul este personajul principal. Personaj pe care autorul îl tratează cu seriozitate anticipativă, ca o atenţionare – pericol nevăzut, ce pare îndepărtat, dar care poate lovi oriunde şi oricând. Iar forţa acestui flagel, cu cât e mai subtilă, cu atât e mai puternică.

Legea conspiraţiei – un roman excelent ce abundă în situaţii palpitante, pironind cititorul cu ochii în lectură. Iar ultimul paragraf te îmbie, parcă, s-o (re)iei de la capăt cu cititul cărţii:

Zvi Hirsch era singurul care cunoştea identitatea celui care furnizare ţării sale informaţii detaliate despre întregul program nucrear al Iranului şi făcuse ca raidul să fie mutat de la Chalus la Karshun…În timp ce ieşea din reşedinţa prim-ministrului şi traversa strada, răsuci în palmă micul flash drive. Era incredibil ce puteau face magicienii ăştia ai calculatoarelor

Legea conspiraţiei a apărut la Editura Litera şi o puteţi comanda aici, cu un discount de 30%

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.