Febra oaselor, de Val McDermid

Febra oaselor – un roman cu 590 de pagini trepidante şi captivante. Citesc pe coperta a IV-a despre autoarea acestui roman: “McDermid este o scriitoare de prima mână, aflata la apogeul carierei, aşa cum o dovedeşte cu prisosinţă în Febra oaselor” (The Express)

După ce am citit cartea pot spune că această frază – şi altele laudative – reflectă realitatea şi nu este doar o strategie de marketing.

La dispariţia unor tineri de aceeaşi vârstă, aparent fără legătură între ei, poliţia intră în acţiune cu echipa specială condusă de Carol Jordan – o poliţistă de excepţie, însoţită de profilerul Tony Hill – psiholog criminalist. Dar e firesc să avem poliţişti într-o acţiune de acest gen şi nu acest aspect face din roman unul special. Ci subiectul este inedit – adolescenţii dispăruţi au o singură legătură pe care cititorul n-o bănuieşte până la finalul cărţii. Scene înfricoşătoare, de o rară cruzime, ale unui psihopat ce până la urmă se dovedeşte a fi femeie. Ea acţionează fără să lase urme, iar motivaţia este atât de ascunsă încât cu greu o descoperă chiar şi experţii criminalişti cu experienţă.

Mult suspans, acţiune dinamică, personaje bine conturate şi încă un element ce atrage cititorul: internetul. Pentru că agresorul îşi caută şi-şi găseşte victimele numai în mediul online, iar asta conferă acţiunii un plus de mister.

Febra oaselor – Un thriller interesant cu mult suspans şi imprevizibil.

Şi încă o apreciere corectă de la The Guardian: “McDermid este o adevărată expertă în îmbinarea elementelor hi-tech cu trucurile poliţieneşti de modă veche. Fanii romanului poliţist nu trebuie să rateze Febra oaselor”.

Febra oaselor, de Val McDermid a apărut la Editura Litera şi o puteţi comanda aici, cu un discount de 30%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.