Despre dragoste şi alţi demoni


dragoste si alti Un roman mic cu un conţinut bogat! Scris de Gabriel Garcia Marquez. N-ai crede că în 158 de pagini se pot scrie despre atâtea întâmplări, dar Marquez are acest talent.
Despre dragoste şi alţi demoni – un roman duios care te sperie şi totodată cu o atmosferă dură care te înduioşează. Un roman care se citeşte uşor şi în acelaşi timp te pune pe gânduri – ca toate romanele bune.

Gabriel Garcia Marquez ne plimbă în vremea Inchiziţiei la jumătatea secolului al XVIII-lea, în Columbia. Prefaţa ne duce în poveste – autorul, ca jurnalist al unui ziar în căutare de evenimente, ajunge la o mănăstire unde se desfăşoară escavarea unui vechi cimitir. Printre puţinele rămăşiţe identificabile, o podoabă capilară de peste douăzeci de metri lungime îl intrigă şi-l determina să-i afle misterul.

Sierva Maria de Todos Los Angeles – o copilă de 12 ani, este posesoarea fluviului capilar, iar în jurul ei autorul brodează o poveste ce depăşeşte graniţa realismului magic – stil emblematic pentru Marquez.
Nu voi povesti acţiunea pentru că aş ştirbi din farmecul scrierii. Voi spune doar că citind-o, am călătorit într-un spaţiu şi-un veac pline de mister şi magie, o lume în care ritualurile religioase duse la extrem ajung practici oculte.

Când Sierva Maria este muşcată de un câine turbat şi când se presupune că din acest motiv ea ar muri în chinuri, începe iureşul acţiunilor de “purificare” şi încercarea tatălui său de a o vindeca. În prima parte a romanului avem demonii, mulţi demoni! Reali sau inventaţi, aceştia au darul de a speria socialul acelor vremuri dincolo de orice limite.
Dragostea apare în a doua parte a poveştii, când preotul Cayetano Delaura, trimis să o exorcizeze, se îndrăgosteşte de Sierva Maria. Dragostea şi devotamentul lor emoţionează cititorul, iar habotnicia societăţii îl intrigă.
Vor rămâne cei doi împreună? Citiţi romanul Despre dragoste şi alţi demoni şi veţi afla.

La Libris găsiţi peste 100.000 de carţi online, acum cu un discount substantial. Iar transportul e gratis, indiferent de comandă!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.