Cronica unei calatorii dansante (1)

calatorie dansantaStartul unei calatorii dansante

Mihaela mi-a spus ca prea multe peripetii s-au intamplat si ca ar merita impartasite si altora. Asta asa, ca sa punctam inca o data ca socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ. Mai ales cand targul ala se petrece in Romania. Sau in Bulgaria. Iar cand se intampla in ambele, te intrebi de unde ai atatea resurse ca sa mai rezisti.

Ca Salsa Encanto este (re)cunoscuta in lumea salseros, se stie. Ca Salsa Encanto participa cu voiosie si incapatanare la toate evenimentele de profil, iar se stie. Ca aceeasi Encanto castiga premii, are o trupa fantastica, realizeaza show-ri de exceptie – astea sunt stiute si recunoscute de cei pe care invidia i-a ocolit in viata asta.

Dar nu se stie prin ce peripetii trece echipa Encanto in drumurile ei.
Si a venit Congresul de Salsa „Borovets 2014” (Bulgaria). A cincea editie la care Encanto spune “present”. Inscrieri, planificari, repartizari pe locuri, masini si camere cu trupa si cursantii – cei din urma mai mult sau mai putin priceputi in ale salsei, nu conteaza! Lumea e dornica sa cheltuiasca si ultimii banuti pentru work-shop-uri si party-uri, oriunde, oricand…

Simultan cu Borovets s-a desfasurat si Congresul National de bachata&salsa 2014 la Craiova. Encanto a spus “present” si a purces la drum, incercand sa faca un circuit Constanta-Craiova-Borovets. Ar fi fost simplu intr-o lume normala. A devenit complicat in lumea noastra.

Craiova

Dupa 8 ore de mers, s-a ajuns la minunatul congres (suna pompos, nu-i asa?). Pentru ca eram in tranzit, n-a existat cazare rezervata, firesc. Si-atunci ne-am “cazat” in sala de spectacole, adica un restaurant pregatit ca de nunta. Am ajuns la 7 p.m. stiind ca la 11 p.m. incepe concursul de salsa. Timp suficient pentru antrenament, masa, machiaj, dezbracat, imbracat. Doar nu credeti ca asa a fost?! Ceea ce trebuia sa inceapa la 11, a inceput la ora 1. Adica 1 noaptea! Si s-a terminat la ora 4. Dimineata! Chiar daca erau epuizati de drum si asteptare, concurentii de la Encanto au luat toate premiile ce se puteau lua, la profesionisti si amatori. Bravo lor! Se pare ca, oricat de proasta ar fi organizarea unui eveniment, oricat de vitrege conditiile, oricat de mare oboseala, Encanto da cu tifla la tot si-si face dansul cu succes. La Craiova, singurul lucru notabil a fost juriu format numai din profesionisti straini, teoretic mai obiectivi. Dar in arta, cam totul e subiectiv…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.