Conspiraţia energiei

energie1Cu toţii auzim zilnic de aşa zisa criză a petrolului, precum şi de problemele create de arderea acestuia pentru obţinerea de energie. Puţini ştiu însă că există deja tehnologia necesară obţinerii de energie perfect ecologică, dar aceasta este ţinută sub „obroc” de marile concerne petroliere, interesate sa exploateze până la epuizare rezervele de petrol.

Imaginaţi-vă urmatorul scenariu :
Deşertul Gobi, Sahara şi Nevada acoperite cu panouri solare şi interconectate intre ele, generând suficient şi permanent energie electrică pentru întreaga umanitate (există deja panouri fotovoltaice cu randament de 40%, mult mai ieftine decât cele pe siliciu).
O parte din electricitate ar putea fi folosită pentru electroliza apei de mare şi obţinerea de hidrogen – există deja tehnologia de încapsulare a hidrogenului în microcapsule de plastic, acesta comportându-se ca și lichidul şi putand fi livrat la pompele de benzina existente.
Hidrogenul să fie folosit în locul petrolului, acesta rezervându-se doar utilizarii petrochimice pentru obţinerea de mase plastice. Din arderea hidrogenului rezultă doar vapori de apă deci e total ecologic. În plus, am lasa şi generaţiilor viitoare ceva din resursele petroliere preţioase de altfel (astazi le ardem), pe care Dumnezeu le-a lasat umanităţii.
Pare utopic? şi totuşi este posibil, dar nu atâta cât vor exista marile concerne petroliere şi marile companii energetice, a căror conspiraţie întru profit menţin situaţia actuală, pe termen nedefinit.

P.S.1 Mi s-a pus intrebarea: care e conspiraţia? că totul este pe faţă!! Răspunsul este ca toţi marii beneficiari ai arderii petrolului (care au câștiguri fabuloase) investesc pe ascuns sume considerabile pentru a cumpăra si inactiva brevetele şi prototipurile unor valoroase tehnologii ecologice. Exemplul cel mai notoriu este cumparărea şi distrugerea unei întregi generaţii de automobile electrice de la Honda,Toyota şi Ford (după expirarea perioadei de leasing, fără a face posibilă cumpărarea acestora) de către persoane influiente dar necunoscute publicului.

P.S.2 De când am scris articolul şi până în prezent, se pare că lucrurile au luat pe plan mondial o turnură favorabilă, în sensul că americanii amplasează masiv panouri solare în deşertul Nevada, germanii în Sahara, iar un cablu transatlantic le interconectează deja. Deasemeni, chinezii amplasează panouri solare în deşertul Gobi, urmând a se trage cabluri de interconectare cu Nevada şi Sahara. Deci se poate!…

Nelu Preda – inginer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.