O zi concisă


Autor: VictorR

concisaTrezit (din nefericire și datorită vârstei) înaintea alarmei. Baie (cu de toate, fără amănunte). Pus de cafea. La filtru. Fuga-n hol la frigider. Funcționăm cu cafea dar trebuie și aditivi (da, da, știu, sclavul burții!). Unt, mezeluri, pâine. Uneori e gata feliată. Pâinea. Uneori… Alteori se duce cuțitu-n pâinea aia, unde vrea el, de zici că-i viu. Făcut sanvișuri / sandwiches / senvișuri… Cum vreți voi. Gata cafeaua. Băut cafea, fumat, împachetat… ăăă, chestiile alea cu s & slash.

Treburile astea merg făcute aproape concomitent. Totul e să bei prima dată o gură de cafea. Nu de alta, dar de la cafea începi să te târâi spre parametri normali, astfel încât să nu fumezi sandvișul și să-mpachetezi cafeaua. Făcut și suc. E în regulă un mix de ghimbir, miere, lămâie și apă chioară. Îmbrăcat. Spălat dinții. Ăia naturali, lucrarea de un milion de lei nu contează (mamăă, ce-aș mai trimite ANAF-ul la câțiva stomatologi!). Totul e să speli. Mai stai un pic la baie. Nu insistați, aveți și voi fantezie. Utilizați-o, nu doare!

Plecat la muncă. Dacă nu e zăpadă, mașina e la 5 metri de casă. A ta. Dacă e zăpadă e tot la 5 metri de casă, dar de casa parohială din piața publică. Care e la 200 + 5 metri distanță de casa ta. Că la tine pe stradă nu mai ai loc de parcat. Pentru că troiene. Pornit mașina. Poluează Gigele, că dacă pleci cu motorul rece e nasol la buzunar. Și de fapt nu poluezi mai mult decât un charter, ce mama mă-sii!

Trafic. Te consolezi doar când îți aduci aminte c-ai văzut filmări cu traficul din Cairo, Beijing sau Bombay. La tine-n târg e chiar parfum! Ajungi la muncă. Nu insist. Aici e cam la fel pentru toți: șefi, șefuți și… Folosiți-vă fantezia invocată mai sus, din nou. Ce? Vreți să vă piară neuronii neutilizați? Mai fumezi, mai bei o cafea, mănânci ce ți-ai pregătit la începutul zilei… mai și muncești.

Dacă ești suficient de harnic și priceput va fi bine la anul ce urmează. Bine pentru șeful care va schimba Ferarri-ul.  Pentru un elicopter, ce-ți închipuiai?! 16.30 (17.00 sau când vrea șeful): șuteala spre casă, fuga din Egipt, Marea Evadare. Cum e bine pentru fiecare. Trafic, șoping – Dumnezeule mare, atotputernic și milos care dimpreună cu prea-curata Maica Precistă l-ați zămislit pe Isus! A ajuns 1,20 lei un ou?? De unde-i găina aia, să știu, că vreau și eu una. Acasă.

Fiindcă ești bătrân ai parte de un bonus: ăla micu` nu mai e atât de mic. Deci nu mai are teme. Dar bonusul e și el mic. Fiindcă ăla ne-micu` e major și are voie singur în oraș. Singur, dar nu lefter! Sări cu banu`, dă-te-n pisici de babac chitros!

E seară. Faci o baie, duș, ce poți și tu. Bei o bere. Cu alcool. Ce naiba, o viață avem și pe aia o mințim? Nani, nani cu ochii în cine știe ce ecran, în prealabil. Dormi, că mâine e o nouă zi. Oare cât de nouă?

Voi aveți o rutină zilnică? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce nu?

Foto: Pixabay

46 Comments

  1. Mona

    Opa, cineva e siluet că nu mănâncă seara?!
    Revin!

    1
    2
    1
    Reply
  2. VictorR

    O bere – echivalentul caloric a două ouă. Nu reveniți. Ies eu din când în când.

    4
    2
    3
    Reply
    1. HM

      Deci până la urmă Tuborg e bere !!!
      La mai multe … articole, doar nu credeai că beri🤪

      4
      4
    2. Mona

      @VictorR,
      Ghimbir, calorii … dacă pomenești și de ciakre îți sparg ușa, să intre curentu’!

      5
      1
    3. Blanche

      Eu bere nu pot iarna. De-abia de prin mai așa. Până atunci câte un vin roșu, fiert sau ca atare, nu îmi place să îl combin cu nimic. 😁

      3
  3. Adrian Bolocan

    La mine rutina o are colega, încercând să mă trezească. Dezvelit, dat cu perne, pupat, tras de mâini, picioare, îmbrățișat, alarmă, televizor, gălăgie. Apoi mă trezesc, într-un final, iau micul dejun gata pregătit și mă ocup de făcut cafeaua.

    Mă pun cu fundu-n scaunul de birou, iau blogurile la rând să văd ce-i nou, dacă am inspirație scriu și pentru mine, dacă nu… m-apuc de treabă.

    Scurte pauze de masă, de ieșit la o gură de aer apoi se face 16 când e gata programul. Ultima masă, apoi fie odihnă, fie plimbare. Mai pun de o pâine, mă mai pun iar pe la laptop… d-astea.

    5
    3
    Reply
    1. HM

      Îhi … ai grijă că rutinele se mai schimbă. Poate înlocuiește pernele cu palmele … de te duci machiat la Mega după pâine 🤪

      5
      2
      2
    2. Adrian Bolocan

      Sper să nu, plus că pâinea o fac în casă, măcar de dragul ei să nu dea. :))

      4
      2
    3. HM

      Brutalule … ăă … brutarule 🤪

      2
      4
      2
    4. Adrian Bolocan

      HM mersi pentru compliment, apăi. <3

      5
  4. VictorR

    Pupat???? Mai zi-i, mai zi-i!!! 🙂

    1
    4
    Reply
    1. Adrian Bolocan

      Eheee, atât pentru azi! 😀

      4
      2
  5. Marius M

    Pfff, cam așa ceva. Culmea e că am colegi mai în vârstă care dorm de rup. M au botezat somnambulul, că încep la 8 și eu la 7 sunt acolo. Meteahna veche, când începeam la 7 cel târziu la 6,30 eram acolo. Deh, fixuri cu întârziatul. La cafea la prima ora am renunțat, nu ajuta cu nimic și ori beau ori nu, n ai ce discuta cu mine dimineață. Dimineața care începe pe la 5 și se termină pe la 8. După 8 îs cat de cat omenos. Când e cald biciclesc, am un km de mers. In rest, doar de bine, fac flic flac și triplu axel la orice ora, podul, roata și altele, mă simt că la douajdeani. Muhahah.
    A, să nu uit: Ave Caezar, morituri te salutant!

    5
    2
    Reply
  6. Elena P

    Cum sa n-am rutină? Normal că am. Deși eu la toate lucrurile pe care le fac dimineata la trezire, până la ieșitul pe ușa, le zic tabieturi.

    1. Suna alarma
    2. O opresc
    3. Mă dau jos din pat imediat. Nu mă pupă nimeni, că lucrează de acasă și se scoală mai târziu. Eventual, dacă nu opresc alarma imediat, începe cu „qlte drăgălășenii”.
    4. Pun ibricul cu apă și zahar pe foc.
    5. Mă duc la baie, spăl ochii și dinții. Îi am pe toți în gură și sunt naturali.
    6. Revin în bucătărie și pun cafeaua. O mai dau intr-un clocot și ies cu ea pe balcon.
    7. După a 3a țigară, mișc așa cum se mișcă oamenii normali.
    8. Duș.
    9. Machiat. Că na, de la o vârstă, ar trebuie scris în lege că nu ai voie să ieși nemachiată pe stradă.
    10. Mă îmbrac.
    11. Ies pe ușă, merg spre stația de autobuz și implicit spre muncă.
    12. La muncă n-am ritual. Totul depinde de: e sefu’ la muncă sau în concediu.
    13. Reiau drumul spre casă.
    14. Ajung acasă, fac duș.
    15. mananc.
    16. Fumez o țigară.
    17. Mă spăl pe dinți.
    18. Bag ceva tv.
    19. Vine Ene în vizită la ochii mei
    20. Mă culc.

    Acum că le-am înșirat, mi se pare că fac cam multe lucruri intr-o zi.

    6
    4
    2
    Reply
    1. HM

      Meriți o zi suplimentară de odihnă pe săptămână 🤪 O adevărată eroină a muncii 😉

      3
      4
    2. Elena P

      Săptămâna asta e sefa-miu în concediu și nu-l deranjez cu o zi liberă. Că toate sunt libere. Dar când se întoarce, fuck o cerere.

      6
      1
  7. Anduța

    Meam, deci nu e suficient să spunem dacă avem sau nu o rutină zilnică, trebe și „de ce”-ul. Îmi placeeee! 😀
    Da, am elemente de rutină zilnică. Unele mă enervează, altele îmi dau o stare de siguranță, de confort, de bine. Pe alea de mă enervează le am pentru că așa trebuie, pe celelalte le am pentru că așa vreau. Concis, e? 😛

    4
    1
    Reply
  8. Laura G.

    Cea mai importantă rutină a mea: dimineața să mă trezesc când am chef, să-mi beau cafeaua în tihnă vreo oră măcar, fără discuții importante.

    Într-un timp, demult, îl apuca pe bărbată-miu să discute despre bani dimineața. Nici nu mă puteam concetra să mă cert cu el ca lumea. Plecam la job răvășită de ciudă că nu terminam cearta corespunzător, nu din cauza banilor.
    Între timp s-a pliat, a mutat subiectul mai pe seară. Când sunt mai competentă…

    7
    Reply
    1. Paco

      Sunt prea bagabont să nu detectez rapid o minciună. ,, Nu mă puteam concentra să mă cert,,.
      Voi nu aveți nevoie de concentrare să vă certați cu noi. De fapt nici măcar nu e nevoie de-vreun motiv, e de-ajuns să strănutăm un pic mai zgomotos și a început iureșul.
      Dacă se eliberează aerul prin alte părți, e deja război intergalactic.

      6
      1
      2
      3
    2. Marius M

      Da, ele îs la modul: o gospodina trebuie să știe sa facă ciorba și să găsească motiv de cearta din ce are la îndemână prin casa. Cu ciorba mai dau rateuri.

      4
      2
    3. Paco

      @Marius M, stai prin zonă că aflăm în scurt timp cum a dat ciorba în clocot și de ce.

      5
      2
    4. Laura G.

      @Paco, @Marius,
      Voi țineți cu ursul, deci.
      Ia vedeți, că am chef de scandal și omu’-i ocupat.

      Meșterește ceva și, se știe!, niciun bărbat nu poate face 2 lucruri deodată: să meșterească și să audă ce i se zice.

      2
    5. Paco

      @Laura G, omu’ nu ,,meșterește ceva,, doar se chinuie să stingă focul în bucătărie…. De la ciorba lăsată de tine pe foc. Normal că nu poate să și meșterească și să audă ce i se zice.

      2
    6. BaGheRa

      @Laura, dacă tu ai chef de scandal, cred că e ca în bancul ăla.
      2 studente una nemăritată și una măritată la facultate:
      – Fatăăăh, dar de unde știi tu cum să vii mereu îmbrăcată adecvat, când plouă ai haine de ploaie, când e soare ai haine de soare…
      – Păi eu în fiecare dimineață, mă uit la obiectul lui bărbată-miu, și când stă pe partea stângă, cu siguranță în ziua aia va ploua. Dacă este pe dreapta, nu am nici un dubiu și cu siguranță va fi soare.
      – Și dacă este fix pe jumătate?
      – Păi aia mai este vreme de plecat de acasă?

      Cine știe ce a văzut bărbatul la tine azi – și și-a dat seama că este de scandal… de aia meșterește săracul pe acolo. Poate poate o supraviețui cumva și zilei de azi 😁

      3
    7. Laura G.

      Băbăieți,
      După acest dialog fructuos (și altele de pe-aici), singura dorință a mea e să nu găsească blogul și să dea click 🙂

      3
      2
  9. Blanche

    Hai că parcă e mai ușor să scoți niște bani din buzunar pentru ăla ne-micu decât să faci teme cu ăia mici. La plural, da. 😁 Bine, știu că banii nu pica din cer. 🤗
    Mă trezesc la 6:30 să dau termostatul pe 21 de grade (dormim ca suedezii pe răcoare, nu din zgârcenie, așa ne place), mă culc la loc. La 7 mă ridic din pat, dau trezirea celorlalți, îmi fac cafea (doar mie, soțul preferă să o bea la serviciu pe îndelete), mâncăm unt pe pâine cu miere, soțul ne face sandwich-uri. Scot hainele din șifonier, spălat pe dinți toți, îmbrăcat toți, ieșit pe ușă. Car ambele ghiozdane până la școală, sunt grele de îmi rup umerii, fata merge în clasa ei, eu merg cu băiatul în clasa lui. Mă rog lui Buddha pentru o zi ușoară în care să nu plângă niciun coleg de-ai lui, al meu rar plânge, dar își pierde ușor concentrarea. Pauzele sunt un supliciu, copiii tipici se aleargă și se împing, mai merg cu câte unul la cabinetul medical. Vine ora 12, o culeg și pe fată, îi iau ghiozdanul, staționăm în parc vreo oră dacă nu plouă sau bate vântul. Mergem acasă, lăsăm ghiozdanele, mâncăm repede ceva, plecăm la terapie (fata nu sta singură în casă), ne întoarcem, ne apucăm de teme. Pe domnișoară doar o corectez la sfârșit sau îi dau o idee, două dacă are ceva mai greu. Cu domnișorul trebuie stat alături. Dar se descurcă binișor. Pe urmă desene o oră în timp ce eu îmi savurez a doua cafea. Vine bărbatul, gătim ceva (uneori eu, uneori el, îi ies mai bine șnițelele), mâncăm, facem baie pe rând. Soțul stă cel mai mult, de aceea e ultimul. 😁 Copiii se mai joacă (sau se ceartă), noi încercăm să legăm două fraze fără să fim întrerupți… Ne spălăm pe dinți, ne băgăm la somn, eu cu fii-mea, el cu fii-su. De a doua zi, de la capăt.

    5
    Reply
    1. Blanche

      Cel mai grav incident de la școală a fost în octombrie anul trecut când unei fetițe i-a zburat un incisiv central de sus cu tot cu rădăcină (dinte permanent) la impactul cu un leagăn în care se dădea un alt coleg al băiatului meu. Certat cu dentista școlii care nu voia să bage dintele în ser fiziologic că „oricum nu mai e nimic de făcut”. Sunat dentista fiică-mii de la București și sfătuit ce e de făcut, sunat bunica fetiței (părinții erau plecați la muncă în afară) plecat cu fetița la un cabinet particular în urbea noastră. Din fericire, dintele a fost repoziționat cu succes.

      4
  10. BaGheRa

    Ma trezesc dimineața la 6 jumate, fac niste exerciții, mă duc la baie, 7 fara 10 cobor la masă, mănânc ceva. Ajung la 7.30 la muncă – balotez până la 5, uneori mai mă prinde si ora 6 la muncă dar destul de rar. Vin acasă mănânc ceva, fac un duș, pun un comentariu pe aici, se face 10 și mă culc la loc. În weekend ies la plimbare prin oraș și dacă mă mai sună câte un englez ies la bere într-un bar din apropiere 😎.
    @Paco, păcat că nu ajungi pe aici, aveam o sticlă de Jack păstrată pentru ocazii speciale 🙋🏻‍♂️.
    PS. Odată la două zile mai vb cu maică-mea. Impropriu spus că vorbesc pentru că uneori vorbesc singur că ea se uită la telenovele 😁

    3
    4
    Reply
    1. Paco

      @BaGheRa, mulțumesc frumos pentru invitație, e ceva vreme de când nu mai servesc spirtoase și alte lichide superioare în grad, foarte rar un pahar de vin roșu la evenimente speciale. Apreciez mult invitația.😉
      Cum multă minte nu posed, mă gândeam într-o noapte fără chef de somn și privind cu atenție nimic pe tavan la următoarea dilemă exzite…exist…existențială : dacă într-o bună zi apare o formă translucidă sau ce modele avangardiste se folosesc mai nou să mă anunțe că trebuie să părăsesc aceste tărâmuri ( ceva gen,, mai ai la dispoziție cinci minute,,) să mă duc pilit sau treaz lacrimă ?

      4
      4
      5
    2. HM

      @BaGheRa niste exerciții pentru … ce? De ce … bere ?
      @Paco dacă bei să bei destul, dacă mori să mori sătul 🤪

      5
    3. BaGheRa

      @Paco, da asta chiar că dilemă. Dacă m-ar prinde acasă, cred că aș da cep celui mai bun coniac pe care l-aș avea în casă!
      Să fiu sincer am sticla aia de vreo lună și încă nu i-am dat cep… este cam nașpa să drojdieresc singur pe aici 😁.

      2
    4. BaGheRa

      @Habare, fă și tu o socoteală… am petrecut Crăciunul și revelionul acasă – a băgat mama la bucătărie și mi-a dat să mănânc de parcă ziceai că perioada pertrecută pe aici am făcut foamea.
      Am venit cu 96 de kg pe 7 ianuarie și acum pe 21 februarie am 89.2 kg proaspăt coborât de pe cântar 🙋🏻‍♂️.

      2
    5. Paco

      @BaGheRa, să mă fac mai explicit.
      Drojdeală am in casă, că Doamna flambează, frige, perpelește diverse în diverse.
      Dilema e în ce urmează să explic: mă prezint ușor,, parfumat,, acolo unde mă transportă translucidul. Nu știu unde, că nu sunt clarvăzător.
      Varianta 1 ( 100 % cea mai verosimilă ,, aveți cazarea la subsol, cazanul trei. Eu un pic ciupit întreb dacă pot la cazanul doi, că la trei aveți doar gagici urâte ….,,)
      Varianta 2 ( improbabilă, dar speranța moare ultima ,, vă duce armăsarul alb model full electric, patru nori mai sus, la anafură bio și apă sfințită free sugar,, .
      Și eu ciupit îl întreb pe Sfântul Petru : ,, unde mă trimiteți, găsesc ceva de …..?,,

      4
  11. HM

    Mi-am analizat atent rutina nesănătoasă pe care am practicat-o aproape neîncetat în ultimele cincinaluri și am identificat doar câteva elemente comune :
    1) mă trezesc dis de dimineață, fumez și beau
    2) fac pauze dese de țigară în timpul zilei și mă dau „pe interneți”
    3) beau, fumez și adorm în miez de noapte
    În rest … nici o zi nu e ca alta. Viața e plină de surprize și neprevăzut.

    4
    Reply
    1. Laura G.

      @HM,
      Mai mănâncă și tu ceva, c-o să te usuci 😉

      5
  12. MAS

    Bai da’ voi cu totii va treziti la timp si beti o ceafea! La mine rutina incepe cu ignorarea alarmei, apoi ignorarea sotului care o face pe-a alarma, apoi ignorarea reluarii alarmei,apoi ignor alarm nr 2 (mda, am fost prevazatoare, daca nu ma trezesc la timp?) apoi evitarea atacului verbal al sotului ”te las sa mergi pe jos”. Cu greu imi ridic trupul suav din pat si da, cred ca intrezaresc o rutina: merg in pasul mortului catre terasa, insotita de cele 2 pisici flamande, le pun mancare, le culeg alea alea din litiera, pun nisip curat, las flamandele sa manance, ma indrept spre baie unde stiti voi , pipicacace-o mai fi si cu un chef nebun ma spal pe maini, dinti, urc pe cantar (da, in fiecare dimineata, stiu ca nu e ok, dar na, daca nu fumez, tre sa am si eu adictii), urmeaza vesnica intrebare ,,eu cu ce naiba ma imbrac”, apoi un ,,uaaa, ce m-am ingrasat”. Nu mananc, nu beau cafea, incerc sa ajung la poarta fara sa ma faca cateii pres cu noroi.Uneori reusesc. Ajung la serviciu in cca 10-15minute si acolo dupa ce dau cu cartela pe la cititor, ajung in birou si daca nu mi-am uitat cheia, ajung inaninte de ora 8 sa imi fac un capuccinno ( eu is ciudata careia i se face rau de la cafea, asa ca acel capuccino e un pipi din multa apa+1/3 din capuccino, continut pe care il lalai pan la ora 14, uneori 16 , ca si de la ala imi e rau. Dupa serviciu, imi ciocanesc sotul la cap. Iarna reusesc, acum deja fuge in gradina si nu mai pot fi ciocanitoare.

    4
    3
    Reply
    1. BaGheRa

      @Mas, cred că eu sunt singurul de pe aici care nu bea cafea 😎

      2
  13. Mona

    Să spun, să nu spun …
    Rutina mea, în fiecare dimineață, e așa: mă trezesc și îmi pun halatul … (dacă mă heităriți, o să vă bântui :)))

    2
    4
    Reply
    1. Solandi

      @Mona,
      Noroc cu Kondo!
      Că altfel ai fi scris: ,,mă trezesc și îmi pun în fiecare zi alt halat…”

      2
      2
    2. Marius M

      Ok, iti pui halatul. Peste pijama?

      2
      1
    3. VictorR

      UNDE îți pui halatul? 😀

      1
      1
      3
    4. Mona

      Aute ce s-au activat de la halat:)))
      Băbăieți, vorba cuiva:
      „Nu insistați, aveți și voi fantezie. Utilizați-o, nu doare!”

      2
      3
    5. Laura G.

      ‘Ai-de-halatul-vieții! Cu voi pe cap, cred că @Mona își dorește aprig o foarfecă și să taie toate halatele din casă 🙂

      3
  14. Zoe

    Stiu, sunt ultima care comenteaza :::)), fusul orar bata-l vina !
    Alarama suna intotdeauna la 8 am. Chiar daca ma trezesc mai devreme de 8, nu ma dau jos din pat decat la 8 am. Nu functionez fara cafea la prima ora a diminetii. Intai cafeaua, apoi micul dejun. In timp ce imi beau cafeaua, lunga si slaba, imi citesc email-rile, mesajele pe WhatsApp, vad care sunt urgentele, iar la 9 am incep sa lucrez.

    1
    6
    Reply
    1. VictorR

      Cei din urmă vor fi cei dintâi. 😉

      4
  15. Zoe

    Hahaha, mulțumesc de incurajare @VictorR.

    2
    Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.